Antydepresanty - Wątek ogólny

SSRI, iMAO, TLPD i inne

Moderator: Opioidy, depresanty

Re: Sertralina - Wątek Ogólny

Postprzez Usagiii » Śr kwi 04, 2012 8:28 pm

Lekarz kazał mi odstawic sertraline bo nic a nic nie działała i przepisał mi nowy lek "KLOZAPOL" mówił, że trzeba kombinować itd bo to schorzenie, jest ciężkie do leczenia a na każdego co innego działa. Lepsze myślę to, niż czekanie na cód, że coś samo się skończy. Chociaż wolałbym już mieć to wszystko za sobą to jest straszna męka jestem na cienkiej linie, gehenna. Kolejny lek, w który wierze, że może mi pomoże na derealizacje :(((
Usagiii

Re: Antydepresanty - Wątek Ogólny

Postprzez synapse » So kwi 07, 2012 11:12 pm

Sluchajcie... Chce zaczac terapie Anty depresantami na deprecha i nerwice, ale czytajac te watki sa nie wiem, ktore leki zaproponowac lekarzowi.

Szukam czegos z wyraznym dzialaniem, najlepiej jesli nie bylo stymulacji, a raczej zmulenie.
Nie chodzi mi o cpanie tego, ale o silny lek, ktory wybawi mnie z deprechy/nerwicy

Co byscie najlepiej polecali? Cos co mozna spokojnie dostac od lekarza oczywiscie.

Kolejny lek, w który wierze, że może mi pomoże na derealizacje :(((

Wiele Anty depressantow powoduje derealizacje jako skutek uboczny, a pogarszaja ta, ktora juz masz. Na Derealizacja NIE MA leku. Zrob sobie 2 tyg ciag na silnym benzo, powinno ci pomoc.
moor1992
synapse

Postprzez tinos » N kwi 08, 2012 8:05 pm

Pytasz jednocześnie głupio doradzając. Fakt faktem benzo dobre na derealizacje ale anty tez sie sprawdzą tylko potrzeba czasu w ich przypadku. Lekarz już będzie wiedział co ci przepisać. Zaczniesz pewnie od fluo lub cita. Chyba, że w opinii lekarza twój przypadek wyda się poważny to od razu dostaniesz setrę tudzież paro.
tinos

Postprzez fraktal » Pn kwi 16, 2012 10:29 am

Mam umiarkowaną depresję, nerwicę lękową (ogólnie zaburzenia na tle lękowym/nerwicowym). W kolejności chronologicznej brałem:
sertralinę - około 3 miesiące, całkiem spore dawki
wenlafaksynę - też koło 2-3 miesięcy, dawki średnie
fluwoksaminę - brałem ponad miesiąc, dawki średnie

Żadne z nich nie zadziałały zbytnio. Jedynie sertralina na początku 'coś' niby łagodziła, łatwiej się rozmawiało z nowo poznanymi osobami itp. Pierwsze 5 dni na sertralinie to w moim przypadku stan grypo-podobny.

Tydzień temu dostałem od lekarza alprazolam doraźnie i Seronil (fluoksetyna) 10mg z rana. Jestem zdziwiony co prawda, mogła mi wypisać od razu 20mg z rana, skoro duże dawki poprzednich ssri słabo sobie radziły, szkoda mojego i jej czasu, no ale.. w końcu to leki. Alrpazolam nadużyłem niebawem po wizycie u lekarza (dostałem alpre na lęki, doraźnie) - oddałem bliskiej osobie ten lek, aby mnie nie korciło, mam predyspozycję do uzależnień, a wiadomo jak to z benzo. Dopiero parę dni biorę fluoksetynę, na razie zero efektów, może jedynie jakieś drobne efekty uboczne (mdłości, drżenie mięśni). Życzę powodzenia innym w leczeniu się ssri.
fraktal

Postprzez samuraxo » Wt kwi 17, 2012 8:34 pm

Mogę się nayebać na Trazodonie? Zaczyna mi chyba pomagać ale chciałbym uczcić parodniowe dostawienie alprazolamu =/
Wiem, że może nasilić działanie alko itp itd.
Ale chodzi o to, że nie wiem czy go brać a ja nie chce przerywać terapii.
Moge go wziąść może na zakończenie picia? (boje się, że mnie zetnie do snu jak wezme przed)
samuraxo

Postprzez mlodymechanik » Śr kwi 18, 2012 12:25 pm

Jak się leczysz, to nie pijesz.
Chyba, że symbolicznie, 1 piwko.
mlodymechanik

Postprzez eso » Śr kwi 18, 2012 10:55 pm

fraktal napisał(a):Mam umiarkowaną depresję, nerwicę lękową (ogólnie zaburzenia na tle lękowym/nerwicowym). W kolejności chronologicznej brałem:
sertralinę - około 3 miesiące, całkiem spore dawki
wenlafaksynę - też koło 2-3 miesięcy, dawki średnie
fluwoksaminę - brałem ponad miesiąc, dawki średnie

Żadne z nich nie zadziałały zbytnio. Jedynie sertralina na początku 'coś' niby łagodziła, łatwiej się rozmawiało z nowo poznanymi osobami itp. Pierwsze 5 dni na sertralinie to w moim przypadku stan grypo-podobny.

Tydzień temu dostałem od lekarza alprazolam doraźnie i Seronil (fluoksetyna) 10mg z rana. Jestem zdziwiony co prawda, mogła mi wypisać od razu 20mg z rana, skoro duże dawki poprzednich ssri słabo sobie radziły, szkoda mojego i jej czasu, no ale.. w końcu to leki. Alrpazolam nadużyłem niebawem po wizycie u lekarza (dostałem alpre na lęki, doraźnie) - oddałem bliskiej osobie ten lek, aby mnie nie korciło, mam predyspozycję do uzależnień, a wiadomo jak to z benzo. Dopiero parę dni biorę fluoksetynę, na razie zero efektów, może jedynie jakieś drobne efekty uboczne (mdłości, drżenie mięśni). Życzę powodzenia innym w leczeniu się ssri.

jak bedziesz chcial sprobowac jeszcze inny ssri to obczaj paroksetyne. ja po sertralinie czulem wlasnie "cos" ale to bylo za malo a na paroksetynie jest duzo lepiej. i nie wpierdalaj sie w alpre, bierz tylko doraznie, ja tak robie i jest ok.
eso

Ostrzeżenia: 1

Postprzez samuraxo » Cz kwi 19, 2012 2:14 pm

mlodymechanik napisał(a):Jak się leczysz, to nie pijesz.
Chyba, że symbolicznie, 1 piwko.

Tyle to i ja wiem.
Powodzenia w trzymaniu się tej zasady w lato
samuraxo

Postprzez thebigbos » N kwi 29, 2012 4:08 pm

Pewnie gdzieś tam było, ale zapytam jeszcze raz :-) Ogólnie mam małe problemy z kontaktami z ludźmi i jestem mało aktywny ( amotywacja ) i poczucie, że nic mi nie wyjdzie, a chce być choć trochę aktywny :rolleyes: Do czego zmierzam? A no do tego że przydałoby mi się coś co działa na dopaminę i jak mam sie o coś wyprosić? Sulpiryd i fluanxol, bo reszta to bez łapówy na bank nie przejdzie :wall: Myśl

Edit:29 kwi 2012, 22:50
Brak edycji kurde... Będzie hajs wybiore Wenla i czy do tego pasowałby opipramol na noc, czy zepsułoby to coś z działania? Chodzi mi o działanie aktywizujące. Z pobudką by nie było problemu, a i wydaje mi się że w ciągu dnia aktywizacja byłaby przez cały czas na równiejszym poziomie.

Scalono - Dzielnicowy
thebigbos

Postprzez TheQ » Pn kwi 30, 2012 12:52 pm

jakiś czas temu odstawiłem selegilinę (IMAO) (10mg dziennie) i myślę nad ponownym zaczęciem kuracji, ale niestety mamy taki okres, że często wychodzi się na piwo itd. Jak to jest, czy na IMAO trzeba ściśle przestrzegać diety (moja opiera się głównie na mięsach i serach, bo nie jem owoców) czy można bez problemów szamać i chodzić na piwko, dwa, siedem ile wlezie bez problemów zdrowotnych
TheQ

Ostrzeżenia: 2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Antydepresanty

• Reklama