Benzodiazepiny - Knajpa

Luźne dywagacje na tematy związane ze wszystkimi benzodiazepinami

Moderator: Opioidy, depresanty

Re: Benzodiazepiny - Knajpa

Postprzez mesmerize » Pt kwi 13, 2012 6:35 am

Nie przejmuj sie voolem, chłopak pewnie zachodzi w glowe jak mozna ogarnac tyle zajebistych antypsychotykow od lekarzy? zwyczajna ćpuńska zazdrość i zasciankowosc, okropne :/ Pełno tu takich, myślą, ze jak raz na semestr wysepia dwójki realnium od proktologa to sa mistrzami ściemy i bajery. Takich zajebistych neuro jak rispolept albo chlorprotixen nie wylapie sie od tak na bajeczke o głośno szczekających psach. Nie te czasy, teraz trzeba sie postarac, trik z dukaniem nazwy z karteczki(ze niby ktos, gdzies, kiedys) tez nie przejdzei, ale co by nie mówic to i tak warto. Wystarczy raz posmakowac takiego np. halopierdolu i już na same słowo alprazolam bedziemy sie ślinić z odrazy i pluć z pogardy. Benzo jest dla leszczy,n nie ma nawet po co opisywac czemu i co, i ci co wiedza to wiedza, ze nie da sie tego opisac słowami, tego miorelaxu po piątce rispo tych pięknych nieskonczonych chwil po setce chlorchinaldinu,, ehh rozmarzylem sie :*) i az troche ciśnienie w zwieraczach mi zlecialo na sama mysl ze to jednak prawda.

"Moja jest tylko racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"
piękny cytat tyle madrosci ukrytych w nim, np. ze argumentem moze byc racaja, a jak sie nie ma argumentow to chociaz zostaje racja, w.w. cytat dedykuje tęczowym wojownikom na rzecz prawdy :yay:

---
Wymienie vibovit na chlorochinaldin w stosunku 2,15:1,25
mesmerize

Postprzez nutella-cole » Pt kwi 13, 2012 7:01 am

Najlepszy jest i tak miks luminalu z midazolamem popity śliwowicą, człowiekowi jest tak wybornie, że nawet do głowy mu nie przychodzi, żeby oddychać ! %-D
Nie o to chodzi by brać,
chodzi o to, żeby żyć.
nutella-cole
Kompetentny
Kompetentny

Postprzez vool » Pt kwi 13, 2012 9:33 am

mesmerize napisał(a):Nie przejmuj sie voolem, chłopak pewnie zachodzi w glowe jak mozna ogarnac tyle zajebistych antypsychotykow od lekarzy? zwyczajna ćpuńska zazdrość i zasciankowosc, okropne :/ Pełno tu takich, myślą, ze jak raz na semestr wysepia dwójki realnium od proktologa to sa mistrzami ściemy i bajery.

Rozbawiłeś mnie tym %-D
Problemów z dostępem nigdy nie miałem, wystarczy dać w łapę a nie się pierdolić z "bajerą".
Tkwijcie dalej w swojej benzo-bańce, powodzenia przy odstawianiu %-D
vool

Postprzez mesmerize » Pt kwi 13, 2012 9:43 am

odkąd zamieniłem benzo na halopierdol jest dużo lepiej! i jak fajnie! dopiero teraz jestem naprawde szczesliwy. benzo jest dla dzieciakow co nie moga ogarnac recepty na halopierdol, taka prawda, mojsza, albo twojsza ale napewno prawda.

Obrazek

spam,offtop to nie tasiemiec - tinos

Przywracam. Może to nie tasiemiec, ale nadal knajpa - Dzielnicowy
mesmerize

Postprzez mesmerize » Pt kwi 13, 2012 10:23 am

Jakby ktos naprawde potrzebował przenośnego respiratora do fajnych miksów:
Obrazek
Obrazek
ten drugi lepszy, ale nie móge sie zdecydować, różnica w cenie prawie 3 krotna. Ten pierwszy jest bardziej szpanerski, lżejszy, gdzies na łąke na miksy neuro z benzo i alksem idealny, mniejsze obciazenie.

// wkeljam specyfikacje, moze ktos sie zdecyduje, jednak ten drugi, drozszy lepiej bedzie kupic

Respirator anestetyczny AEONMED Shangrila590 napisał(a):Specyfikacja:
tryby wentylacji:
- wentylacja kontrolowana pojemnością (VCV) asystowana/kontrolowana,
- wentylacja kontrolowana ciśnieniem (PCV) asystowana/kontrolowana,
- synchronizowana okresowa wentylacja wymuszona (SIMV),
- oddechy kontrolowane pojemnością (V-SIMV),
- oddechy kontrolowane ciśnieniem (P-SIMV),
- wspomaganie ciśnienia (PSV),
- wentylacja spontaniczna (SPONT),
- wentylacja o ciągłym pozytywnym ciśnieniu w drogach oddechowych (CPAP),
- wentylacja typu PRVC (SIMV+PSV),
- wentylacja kontrolowana typu BIPAP (PCV+PSV),
- wentylacja typu nieinwazyjnego (SPONT),
- wentylacja łączona: VCV + SIGH, SIMV(VCV)+PSV, SIMV(PCV)+PSV,
monitorowane parametry:
- ciśnienie: Paw, Pplat, Pmean, PEEP,
- pojemność/przepływ: VTi, VTe, MV, MVspont,
- czas: Ftotal, F5, I:E,
- tlen: z czujnikiem O2 (opcja), bez czujnika O2
- wykresy krzywych: ciśnienie-czas, przepływ-czas, pojemność-czas, pętla ciśnienie-pojemność, pętla przepływ-pojemność,
- mechanika respiracji, dynamiczna i statyczna zgodność, rezystencja, auto PEEP
alarmy: MV górny/dolny limit, rozłączonie obwodu, niski PEEP/CPAP, Paw górny/dolny limit, ciągłe wysokie ciśnienie w drogach oddechowych, wysokie VTe, wysokie Fspont, Tapnea (bezdech), niski FiO2, włączony rozpylacz, utrata zasilania A/C, słaba bateria, wyczerpana bateria, brak zasilania powietrzem, brak zasilania tlenem, brak zasilania powietrzem & tlenem

AEONMED Shangrila510 napisał(a):Specyfikacja:
tryby respiracji: A/C, Sigh, SIMV, SPONT, Manualny
monitorowane parametry: Vt, MV, Fspont, Ppeak, krzywe PAW, Wskaźnik Aktywacji, zasilanie A/C, zasilanie D/C, ładowanie akumulatora, stan akumulatora
alarmy: górny/dolny limit PAW, apnea (bezdech), utrata zasilania A/C, słaba bateria
dopuszczenie: certyfikat CE; wpis do RWM

spam,offtop to nie tasiemiec - tinos

Przywracam. Może to nie tasiemiec, ale nadal knajpa - Dzielnicowy
mesmerize

Postprzez przekum » Pt kwi 13, 2012 8:53 pm

Co ty pierdolisz , nie ma jak skręcić przez bajerkę, jak benzo żre od lat 3 czy 4 lata, na składziku miałem ilości rzec można hurtowe i kurwa nigdy nie zabuliłem za wizytę/ nie dałem w łapę, to może zrobić każdy. Chciałbym cie zobaczyć w realu, jebany wirtualny świat gdzie byle gnój może próbowac obrażać ludzi którzy lekarzy nawijają wokół jednego paluszka.
przekum

Ostrzeżenia: 1

Postprzez nutella-cole » Pt kwi 13, 2012 10:05 pm

Jedni mają dużo w głowie, inni dużo w buzi (kieszeni) taki ten świat...
Ot Pierdole jak Pieczka na ławce Ranczo %-D
Nie o to chodzi by brać,
chodzi o to, żeby żyć.
nutella-cole
Kompetentny
Kompetentny

Postprzez Limitbreaker » So kwi 14, 2012 8:39 pm

Mieliście benzo-noddy o popierdolonej treści? Wziąłem bodajże 2mg klona i 10mg diazepamu na zjazd z czegośtam... Chyba 3,4DMMC. Wyglądało to tak, że zasnąć nie mogłem, a wystarczyło że zamknąłem oczy i w tej samej sekundzie z powrotem rozpoczynały się 'wizje'. Niezbyt kolorowe.
Limitbreaker

Postprzez nutella-cole » Wt kwi 17, 2012 7:18 am

Dzisiaj przedstawię kilka chorób/dysfunkcji, które powodują benzodiazepiny : (w krzywym zwierciadle)

1. Samarkoidoza - uzależniony lekoman odczuwa przymus przechowywania leków w woreczkach strunowych przeznaczonych do narkotyków

2. Nerwica Słoiczkowa - uzależniony ma przymus przechowywania benzodiazepin w słoiczkach po lekach

3. Zespół Clona - lekoman odczuwa drugą równoległą rzeczywistość po przyjęciu leku

4. Alpruizm - lekoman po przyjęciu alprazolamu czuje euforię jak po MDMA, odczuwa chęć pomocy ludziom i dokonywania rzeczy prawdziwie niemożliwych

5. Kleromania - rodzaj kleptomani, gdzie lekoman chce okraść kościół (pieniądze z tacy, kielichy itp. )

6. Depresantomania - choremu nie wystarczają z czasem BDZ i łączy je przemiennie z alkoholem i opioidami

7. Zespół Nutelliego %-D - chory traci na stałe pamięć krótkotrwałą od ciągłego chronicznego przyjmowania benzodiazepin

8. Immortalizm (tzw. Szał Nieśmiertelnika) - chory po przyjęciu leków uważa, że wszystko mu wolno, zwykle kończy się to dołkiem lub izbą wytrzeźwień

ZASTANÓWCIE SIĘ WIĘC DWA RAZY ZANIM WEŹMIECIE TE NIEWINNE KRZYŻYKI :finger: :cheesy:
Nie o to chodzi by brać,
chodzi o to, żeby żyć.
nutella-cole
Kompetentny
Kompetentny

Postprzez Limitbreaker » Wt kwi 17, 2012 4:10 pm

1. Samarkoidoza - uzależniony lekoman odczuwa przymus przechowywania leków w woreczkach strunowych przeznaczonych do narkotyków
Przypomniałem sobie jak otwierając na wycieczce plecak zobaczyłem samarę z napisem "PARACETAMOL 500MG" a w środku tabletki z APAPem - nie ma to jak matka zdająca sobie sprawę z tego, że ćpasz %-D
Limitbreaker

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Benzodiazepiny i barbiturany

• Reklama