Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
@Maskardore, napisalem ci w watku o relanium troche na temat benzo. Przeczytaj co tam napisalem. Co do dobrego benzo to z tych drozszych przyjemnie dziala bromazepam (Lexotan drozszy, Sedam tanszy i to prawie 2 razy). Z tanszych signopam (temazepam) no i to nieszczesne relanium. Tani i w miare fajny jest jeszcze klonazepam (ale male dawki, 0,5-1,5mg na poczatek). Przeczytaj jednak co ci napisalem w watku o relanium. Niestety przez branie benzo i pozniejsze odstawienie trzeba zaplacic wysoka cene. Benzo nie sa warte tej ceny, uwierz mi. Wiem to z autopsji.
Ostatnio zmieniony 13 lutego 2009 przez leiche, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1611 / 34 / 0
dzięks za odp, ale mam jeszcze jedno pytanie. Chodzi o refundację - mam na koncie kurwa -2000zł i cena jest mega ważna.
Jakbyś mi zrobił po kolei ceny (z refundacją w nawiasie i oceną działania to miałbyś u mnie very big plusa albo bużke jak jesteś kobietą:)

np:
RELANIUM = 15zł [REF-1.27zł] [7/10] itp
i co trzeba zrobić żeby lek był refundowany??

z gry wery big DZIĘKS :cheesy: :-D :cheesy:
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 1154 / 35 / 0
No to zaczynamy:

-Relanium 20 tabl. 5mg- cena kolo 6-7 zl (nie ma refundacji, tylko na 100%)

-Lexotan (bromazepam) 30 tabl. 3mg- cena kolo 25-30 zl, Lexotan 30 tabl. 6mg- cena kolo 35-40 zl (nie ma refundacji, tylko na 100%)

-Sedam (rowniez bromazepam) 30 tabl. 3mg- cena kolo 13-15 zl, Sedam 30 tabl. 6mg- cena kolo 20-25 zl (nie ma refundacji, tylko na 100%)

-Signopam (temazepam)- 20 tabl. 10mg- cena kolo 13-15 zl (nie ma refundacji, tylko na 100%)

-Clonazepamum 30 tabl. 0,5mg- stala cena 5,15 zl. 30 tabl. 2mg- stala cena 5,88 zl (jest refundacja, gdy ktos choruje na padaczke, chociaz czesto lekarze wypisuja na P nawet jak ktos nie ma padaczki, na P jak masz recepte nie placisz nic)

-Oxazepam 20 tabl.- cena kolo 7-9 zl (nie ma refundacji, tylko na 100%)

Generalnie z benzo tylko klon jest refudnowany, niektore formy diazepamu (ale niezupelnie za darmo, oplata zryczaltowana jest na niektore jej formy, i placi sie za nie zazwyczaj 3,2 zl)
  • 1111 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: leiche »
Bo z benzo jest tak, że co człowiek to inna opinia. W moim przypadku Twoje kryteria najlepiej spełnia estazolam, lek z przeznaczenia nasenny. Na mnie działa jednocześnie relaksująco i pobudzająco, bardzo euforycznie, bez zmuły i osłabienia motoryki (żadnego mieszania z alkoholem, oczywiście). Nie ma też nieprzyjemnej stymulacji, działanie jest stricte benzosowe. Można powiedzieć, że estazolam daje mi to, co np. relanium czy klony dają tylko połowicznie. Z kolei przyjmowanie większych dawek rolek, klonów, xanaxu itd. nie zwiększało benzosowej euforii, za to zwiększało zmułę i brak koordynacji. Estazolam jest przyjemny (dla mnie) już w standardowej dawce 2 mg. A właściwie tylko w takiej dawce - jeśli nie mam tolerancji.

Na początek eksperymentu z benzo (do którego to eksperymentu w żadnym razie nie zachęcam) rozważałabym też relanium. Najbardziej ekonomiczną opcją są zawsze klony.
white trash get down on your knees, time for cake and sodomy
  • 1611 / 34 / 0
Oj - dziękuje Ci bardzo. Obiektywnie wychodzi najtaniej:

Clonazepamum 30 tabl. - 2mg- stala cena 5,88 zl - to ma bodajże bardzo dobrą opinię na forum i jest mocne (można walić po pół tabletki - tak dla oszczędności)

potem

- Signopam (temazepam)- 20 tabl. 10mg- cena kolo 13-15 zl
- Sedam 30 tabl. 6mg- cena kolo 20-25 zl

no i nieszczęsne Relanium (2 godziny po 20mg mocno mnie zamuliło), za które dam głowe moja babcia zapłaciła 1,27, ale nie wiem kiedy to było.

No to tak na zakończenie pytanie na konkluzje:
- co jest najfajniejsze (najmniejsza zamuła z euforią zarazem) a zarazem najłatwiej będzie dostać od lekarza rodzinnego (zakładając moje błache problemy ze stresem, lekką depresją, rzucaniem palenia??

• 1611 / 34 / 0
leiche pisze:
najlepiej spełnia estazolam, lek z przeznaczenia nasenny. Na mnie działa jednocześnie relaksująco i pobudzająco, bardzo euforycznie, bez zmuły i osłabienia motoryki (żadnego mieszania z alkoholem, oczywiście). Estazolam jest przyjemny (dla mnie) już w standardowej dawce 2 mg. A właściwie tylko w takiej dawce - jeśli nie mam tolerancji.

Na początek eksperymentu z benzo (do którego to eksperymentu w żadnym razie nie zachęcam) rozważałabym też relanium. Najbardziej ekonomiczną opcją są zawsze klony.
Hm? Ciekawe - Gargamel o tym nie wspomniał. A jakie są koszty Estazolamu??
BTW: oczywiście też nikogo nie namawiam bo to bardzo złe, ale już próbowałem oxazepamu i relanium - nie jestem zadowolony

• 1111 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: leiche »
Nie wspomniał pewnie dlatego, że większość ludzi traktuje estazolam jako lek stricte nasenny. Na mnie też w większych dawkach działa nasennie, dlatego zaznaczyłam, że chodzi o porcję 2 mg - czyli jedna tabletka (przy mojej wadze, 55 kg). Nie jestem wyjątkiem, znam kilku zapamiętałych miłośników tego benzo. A żadna z tych osób nie bierze tego bynajmniej na sen. Niestety, estazolam nie jest najtańszą imprezą: 20 tabl. po 2 mg to ok. 8-10 zł. Nie ma refundacji. Plusem jest to, że można wyżebrać estazolam właśnie jako lek nasenny, "do sporadycznego stosowania".

Estazolam tabl. 0,002 g 20 tabl. Polfarmex 8.31
Estazolam tabl. 0,002 g 20 tabl. Polfa Tarchomin 9.82

PS Ale, jak już pisałam, reakcje na benzo są baaaardzo osobnicze. Na Twoje pytanie jest właściwie jedna odpowiedź: popróbuj, wybierz coś dla siebie. Jeśli już musisz.
Ostatnio zmieniony 13 lutego 2009 przez leiche, łącznie zmieniany 1 raz.
white trash get down on your knees, time for cake and sodomy
  • 1611 / 34 / 0
No cóż - dzięki Wam za pomoc. Zrobię ściąge, wykuje i jeszcze podoczytam tu i tam i pójdę do konowała (niestety dopiero w poniedziałek (a weekend byłby idealny na takie badania)). Spróbuję wyżebrać klony 2mg bo są chyba bardzo mocne, tanie i mają dobrą opinię.

Intryguje mnie jeszcze potencjał do miksów z innymi używkami. Wiem, że nie ma co za bardzo miksować z dużą dawką alco (depresja oddechowa itp), max 1-2 piwka ew. drineczki, ale jak to sprawa wygląda z:

benzo+mj [ganja pasuje ponoć do wszystkiego i to chyba wydaje się miks idealny]
benzo+DXM [chill+psychodela, nie wiem jak tam wygląda sprawa z jakimiś zaspołami serotoninowymi itp czarną magią]
benzo+pills
benzo+amph

??

• 1154 / 35 / 0
Maskaradore

no i nieszczęsne Relanium (2 godziny po 20mg mocno mnie zamuliło), za które dam głowe moja babcia zapłaciła 1,27, ale nie wiem kiedy to było.
Musialoby byc w miare stare. 3-4 lata temu kosztowalo 2-3zl, a ponad zlotowke to kosztowalo raczej pod koniec lat 90, albo na poczatku 21 wieku.

Leiche

Bo z benzo jest tak, że co człowiek to inna opinia.
Zgadzam sie w 100%. Na jednego klonazepam dziala swietnie, a np. alprazolam nie. Na innego znow odwrotnie. Kazdy w koncu jak chce sie bawic w benzo znajdzie to swoje ulubione ;] .

Maskaradore

benzo+MJ [ganja pasuje ponoć do wszystkiego i to chyba wydaje się miks idealny]
benzo+DXM [chill+psychodela, nie wiem jak tam wygląda sprawa z jakimiś zaspołami serotoninowymi itp czarną magią]
benzo+pills
benzo+amph
Co do benzo i mj, to przy duzych dawkach benzo ciezko przebic sie przez mj, przez co slabiej dziala. Przynajmniej ja tak mam.

Benzo z dxm lepiej nie laczyc, chociaz niewielkie dawki nie powinny zaszkodzic. Dxm bardzo wzmacnia praktycznie wszystkie substancje, benzo rowniez.

Benzo z pixami to imho beznadziejne polaczenie.

Benzo z amfa to troche niebepieczny miks (substacje te dzialaja antagonistycznie). Poza tym faza jest inna, ogolnie moim zdaniem nieciekawa. Imho jedyne benzo ktore nadaja sie do mieszania z amfa to klony.

Edit:
Maskaradore

- co jest najfajniejsze (najmniejsza zamuła z euforią zarazem) a zarazem najłatwiej będzie dostać od lekarza rodzinnego (zakładając moje błache problemy ze stresem, lekką depresją, rzucaniem palenia??

Z tych lzejszych (mniej uzalezniajacych) benzo to bromazepam (Lexotan, Sedam) , temazepam (Signopam).
Z ciezszych (ktorych nie polecam) to lorafen i alprazolam (uzalezniaja bardzo mocno). Zreszta tak jak pisala juz Leiche, a ja to powtorzylem: szukajcie a znajdziecie swoja ulubiona benzodiazepinke ;-) . Strzez sie jednak naprawde przed alprazolamem i lorafenem.
Ostatnio zmieniony 14 lutego 2009 przez Gargamel, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 70 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: słaby.84 »
2 tabsy estazolamu po godzinie lufka zioła poprostu zajebka.

Dobry mix
Uwaga! Użytkownik słaby.84 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

"Narkociak" próbował przemycić narkotyki do więzienia

Koci kurier z narkotykami wpadł na gorącym uczynku. Strażnicy kostarykańskiego więzienia zatrzymali kota, który do futra miał przyklejone paczki z marihuaną i crackiem. Zwierzak próbował przedostać się na teren zakładu karnego.