Iniekcje - wątek ogólny

Czyli jak postępować z niesfornymi żyłami, zrostami oraz siniakami.

Uzależnienie, choroby spowodowane narkotykami, bezpieczeństwo ich stosowania oraz wykorzystanie ich w medycynie

Moderator: Wszyscy moderatorzy

Re: Iniekcje - wątek ogólny

Postprzez Blu » Śr sty 18, 2012 11:18 pm

Wygląda na uszkodzony nerw. To czy zejdzie to zależy jak mocno jest uszkodzony ale to może tylko stwierdzić lekarz (oraz wypisać leki pomagające w powrocie do zdrowia) więc polecam wizytę u takowego.
Blu
Kompetentny
Kompetentny

Postprzez Lilia1 » N sty 22, 2012 3:11 pm

Osobiście znam osobę która bardzo nieumiejętnie szukając żyły na przedramieniu trafiła igłą na "nerw". Efektem tego było natychmiastowe zdrętwienie jednej strony ręki i małego palca. Przez parę dni tak było, mały palec się nie zginał i można go było np, kłuć. Po około 2 tygodniach wszystko zaczęło wracać do normy, po miechy było w miarę ok, ale osoba twierdzi że do dziś (kilka miesięcy później) ma jakieś dziwne czucie w tej części ręki - w jej subiektywnej opinii to jest jakby ręka była posmarowana lidokainą.
Można mówić źle o żywych, bo może się dowiedzą, może nie, może ich to zaboli, może Tobie się odgryzą. A o trupach źle się nie mówi, bo na pewno się dowiedzą i będą zrzucać szklanki z szafek, trząść żyrandolem, trzaskać drzwiami...
by gynoid
Lilia1

Postprzez czarny3211 » Pn sty 23, 2012 1:18 am

Co do tej ręki to tez mam tak od pewnego czasu bo niechcacy trafilem sobie w nerw i mam juz tak z miesiac albo dluzej .. Po prostu nie czuje nic w tej czesci reki przykladam cos zimnego a tu nic nie czuc nawet . i przez to tez czesto drętwieje mi ta ręka .... troche przejebane a dodam ze mam duze doswiadczenie w robieniu sobie zabiegow a i tak niestety pewnym razem na skrecie gdzies w jakims przypalowym miejscu szybko chcialem strzelic i trafilem w nerw . no i teraz nie raz jak strzelam nie daleko tego miejsca (browna) to boli .. ale jakos daje sie rade ; )

pozdro
Ćwiara Ćwiarze Nie Równa ...
czarny3211

Postprzez czarny3211 » Cz sty 26, 2012 1:09 am

czarny3211 napisał(a):Co do tej ręki to tez mam tak od pewnego czasu bo niechcacy trafilem sobie w nerw i mam juz tak z miesiac albo dluzej .. Po prostu nie czuje nic w tej czesci reki przykladam cos zimnego a tu nic nie czuc nawet . i przez to tez czesto drętwieje mi ta ręka .... troche przejebane a dodam ze mam duze doswiadczenie w robieniu sobie zabiegow a i tak niestety pewnym razem na skrecie gdzies w jakims przypalowym miejscu szybko chcialem strzelic i trafilem w nerw . no i teraz nie raz jak strzelam nie daleko tego miejsca (browna) to boli .. ale jakos daje sie rade ; )

pozdro

No i ładnie mam prawdopodobnie zapalenie żył na prawym przedramieniu ... Z tego co wyczytałem w necie to napewno czym to leczyć ? bo nie chce za bardzo isc do lekarza ale jak nie przejdzie mi chociaz troche do piątku to ide do lekarza ... dodam ze smaruje te zaczerwienione i spuchnięte miejsce Heparin-Hasco .. No i pije duzo zielonej herbaty co jeszcze mozna zrobic zeby obyło sie bez lekarza ? ?
czarny3211

Postprzez Warszawski Cpun » Cz sty 26, 2012 12:59 pm

Zapalenie żył powierzchniowych samo przechodzi.
Gorzej z zapaleniem żył głębokich..
Warszawski Cpun

Postprzez czarny3211 » Cz sty 26, 2012 7:40 pm

Wiesz co Mordo to jest chyba powierzchniwowe bo raczej tam nie ma glebokiej zyly w tym miejscu co mi spuchla ta żyła ...
To jest ta co idzie od dłoni wzduż reki pomiedzy zewnentrzną a wewnetrzną strono tak na kosci po lewej stronie prawej reki .. moze wiesz o ktora chodzi (ale nie wiem jak to opisac dokladniej ) troche mniej czerwone sie zrobilo ale nadal jest opuchlizna ... ; //
czarny3211

Postprzez Warszawski Cpun » Cz sty 26, 2012 8:59 pm

Czarny ćpaku! Bij na maila! Z wawy jesteś, co nie?
Skosztujemy Twoich źródeł, skosztujemy moich, obierzemy lepsze, hehe.
Warszawski Cpun

Postprzez czarny3211 » Cz sty 26, 2012 9:50 pm

Ok masz cos w skrzynce ;pp :-D
czarny3211

Postprzez gaciek » Śr lut 08, 2012 12:21 am

Można się coś dowiedzieć od szanownych użytkowników o zastawkach żylnych ? Gdzie są, jak je znaleźć, jakieś powikłania po ewentualnym przebiciu? Najlepiej oczywiście by było dostać jakiś link lub tytuł książki, gdzie było by wszystko zrozumiałe dla laika :)
gaciek

Ostrzeżenia: 1

Postprzez Lebiedz » Pt lut 10, 2012 4:39 pm

Przewijało się tysiące razy na forum Monar - Rób to bezpieczniej. Podstawowa lektura dla każdego prawdziwego ćpuna.
Lebiedz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zdrowie

• Reklama