Metkatynon, a zatrucie manganem...

To nie są przelewki :/

Moderatorzy: PcP, Czeslaw, surveilled

Metkatynon - metkat a zatrucie MANGANEM...

Postprzez opiate warrior » Cz lis 15, 2007 11:17 pm

Często jest tak, że gdy syntezuję metkatynon to raz wychodzi ciemniejszy a raz jaśniejszy, ale nadal żółty. Czasem jednak gdy robię filtrację to na filtrze widzę resztki fioletowo-różowego koloru :/ Który pochodzi zapewne od nieszczęsnego nadmanganianu... Skutki mogą być opłakane:

(...) uszkodzenie obwodowego układu nerwowego (oun), polegające na *zniszczeniu komórek zwojowych*. Objawy przypominają chorobę Parkinsona. W następstwie przewlekłego narażenia zawodowego w początkowym okresie stwierdza się apatię, ból głowy, brak łaknienia, osłabienie. Następnie ujawniają się zaburzenia psychosomatyczne, dochodzące do sztywności ruchowej, pojawiają się stany euforii i halucynacje, ślinotok i zaburzenia mowy. Charakterystyczny jest również pojawiający się śmiech i płacz. Stwierdzane jest uszkodzenie miąższu wątrobowego, choroba Basedowa i zmiany patologiczne we krwi. Przewlekłe, długotrwałe zatrucie manganem jest przeważnie *nieodwracalne*.

No ładnie... Ja biorę od ok. 5 tyg codziennie po 2-5 paczek. Objawy typu drżące mięśnie (zwłaszcza dłoni) to mam cały czas, wieczne zmęczenie, osłabienie i bóle głowy...

To jeszcze nic... Gdy się bierze dożylnie to są podobno dodatkowe "fajne efekty" :/ Nadmanganian zamienia hemoglobinę we krwi w methemoglobinę (podobnie jak robi to amfetamina podana dożylnie!):

Methemoglobina - utleniona hemoglobina powstała w wyniku nieodwracalnej reakcji przyłączania tlenu, co związane jest ze zmianą stopnia utlenienia żelaza wchodzącego w skład hemoglobiny. Nie posiada zdolności przenoszenia tlenu.

No właśnie... Nie przenosi tlenu... A ja często mam ostatnio duszności...

Kurwa, co robić? Jakieś badania krwi możecie mi zaproponować? Jutro idę do lekarza to opowiem o wszystkim, ale jestem poważnie zaniepokojony...
opiate warrior

UWAGA

Ten wątek zawiera 150 odpowiedzi

Musisz być zarejestrowany i/lub zalogowany, aby zobaczyć odpowiedzi.

Powrót do Metkatynon

• Reklama