Reakcja oksydacji pseudoefedryny - wątek ogólny

dyskusja nt. procesu otrzymywania metkata

Moderatorzy: PcP, Czeslaw, surveilled

Reakcja oksydacji pseudoefedryny - wątek ogólny

Postprzez anonimus » Pt lip 25, 2008 10:31 pm

Temat zakładam w ramach nieudanych reakcji otrzymywania metkatynonu i opisuję swój problem.

Ok opowiem wam teraz jak było. Jakies 15 min temu skończyłem reakcję. Sprzęt to prowizorka. Najpierw zrobiłem roztwór z sudafedu w 5 ml wody. Do tego wsypałem (dokładnie nie wiem ile, na oko było go z 250-300 mg) nadmanganianu potasu i zaraz po tym wlałem 2-2,5 ml octu sp. 10%, a w chwilę po tym 15 ml wody. Wszystko fajnie się wymieszało jak zwykle. Włożyłem to do zimnej wody. Stało jakies 3 min po czym zaczęło puchnąć i robić się błoto, a nie powinno. Zaczęło to przypominać konsystencją budyń %-D , ale tylko z wierzchu. Przelałem to do kolejnych 15 ml wody i z powrotem do wody. po 35 minutach przefiltrowałem i wyszedł bardzo ładny roztwór, prawie przezroczysty bezbarwny, i jakies 3x więcej syfu niz zwykle (ale myślę, że to przez zbyt przesadzoną ilość nad.pot.). Oczywiście wypiłem i mija jakies 10 minut od wypicia. Przeszły mnie ciarki po ciele, czuje, że jest inaczej i czekam na większe wejście. Mam nadzieję, że przeżyję %-D

Anyway, tak nie na temat:
Reakcję robiłem w łazience udając, że biorę kąpiel. Schowałem puste opakowanie Sudafedu i paczkę fajek pod spodniami na kaloryferze. I pukanie do drzwi, bracik chce umyć zęby to myśle sobie - ok wszystko pochowane. I owinąłem się ręcznikiem. Umył zęby i nie pomyślałem %-D o tym, że jestem owinięty ręcznikiem, a drugi jest pod spodniami z Sudafedem i fajkami. I on jeeeb ten ręcznik pociągnął. Nie dość, że paczka sudafedu spadła na podłogę to jeszcze fajki. Ale najlepsze było pytanie, "po co Ci te papierosy?" %-D myślałem, że spyta o Sudafed. Na szczęście mam silną alergię na prawie wszystko, a Sudafed jest na przeziębienie i alergię więc jak coś mam pretekst. Kiedyś chciałem go poczęstować polskimi xtc mitsubishi, ale nie chciał, a starym też nie powiedział ^_^
Ostatnio edytowano Pn lut 13, 2012 12:04 pm przez surveilled, łącznie edytowano 3 razy
Powód: rozszerzono dziedzinę wątku
"Po prostu wybieram lepsze zło."

Od jutra rzucam.
anonimus

UWAGA

Ten wątek zawiera 636 odpowiedzi

Musisz być zarejestrowany i/lub zalogowany, aby zobaczyć odpowiedzi.

Powrót do Metkatynon

• Reklama