Not logged in. · Lost password · Register
Forum: Knajpa Narkotyki RSS
Topik packera
packer czempion i jego uczniowie - wazeliniarze
Page:  previous  1  2  3 ... 26  27  28 

nienienormalny(zbanowany użytkownik) (offline) Warnings: 1 #406

Member since Jan 2008 ·
Group memberships: Użytkownicy, Zbanowani użytkownicy
Show profile · Link to this post
ID 436578
to sie nazywa czytanie ze zrozumieniem i umiejetnosc wyczucia ironii. tak, to tez jest ironia.
przeczytaj jeszcze raz kilka moich posto i kilka postow malpy, pozniej sie zastanow nad tym co przeczytales i czynnosc, poczawszy od czyatnia, powtorz 5 razy.
prosze o zdjecie bana
prosze o zdjecie banaprosze o zdjecie bana

Verv (offline) #407

User title: Lewackie ścierwo
Member since Jan 2007 · male ·
Group memberships: Użytkownicy
nienienormalny:
to sie nazywa czytanie ze zrozumieniem i umiejetnosc wyczucia ironii. tak, to tez jest ironia.
przeczytaj jeszcze raz kilka moich posto i kilka postow malpy, pozniej sie zastanow nad tym co przeczytales i czynnosc, poczawszy od czyatnia, powtorz 5 razy.

zaraz pewnie napisze, ze na forum nie da sie wyczuc ironii. Ciekawe, bo jakos nieglupi ludzie (prawie) zawsze ją wyczuwają, a glupi (prawie) nigdy.
He had decided to live forever or die in the attempt

Kura(zbanowany użytkownik) (offline) #408

Member since Aug 2007 · female ·
Group memberships: Zbanowani użytkownicy
ID 436573
zbysiu666:
no w sumie tak, chodzilo mi o to, ze samo bialko nic nie daje, ale w sumie wegle bede spozywal w zyklych posilkach. Tylko czy jak zalozmy zjem sniadanie rano i tam beda weglowodany to pozniej jak zjem samo bialko to sie dobrze przyswoi, czy tez bialko music byc spozyte razem z weglami ( czyli gainer)

NIe wiem gdzie przeczytałeś, że białko nic nie daje. Wszystko zależy od diety. Można zrobić sobie taką dietę, że będzie zaje.biście bez suplementów.
1. LeszekMiller - 3 pkt
2. yam'teoretyk - 2 pkt
3. drag/bytomianin - 1 pkt
4. tehacek - 1 pkt

[H]ypelek.wordpress.com - nowe ploteczki z życia talk.hyperreal.info!!!

userd (online) #409

Member since Jun 2007 · male · · Location: Najpiękniejsza, najbogatsza Wielkopolska
      Ja tam biore tylko białko HI-TEC 90% do tego HMB +czasem Tribulusa i jest git. Nie mam specjalnej diety ;]
Życie to walka i rywalizacja, o pieniądze, o status, o przetrwanie. Nawet najlepsi przyjaciele biorą udział w tej walce. Więc nie ufam nikomu bo każdy może okazać się potencjalnym wrogiem...

aree1987 (offline) #410

Member since Dec 2005 · male ·
Dieta to połowa sukcesu.
we were born to suffer, and glory in our pain, each dream has jaws to crush us..

again and again

Black Lotus (offline) #411

Member for 2 months ·
NIe wiem gdzie przeczytałeś, że białko nic nie daje. Wszystko zależy od diety. Można zrobić sobie taką dietę, że będzie zaje.biście bez suplementów.
Taaa, ale ile z tym roboty. Na mój gust - bo nie sprawdzałem, ale miałem 'przyjemność' uczyć się fizjologii ogólnej i trochę trenować - te wszystkie tabele są tak naprawdę o kant dupy roztrzaść.

To poniżej, to poza waszą dyskusją o diecie - to raczej ogólna wypowiedź nt. tego wątku + kilka odpowiedzi, których bym udzielił na pytania przewijały się w tym temacie.

Każdy, kto jest zielony w tym temacie powinien - that is my opinion - trenować grzecznie jak instruktor każe, czytać różne opinie (np. na forum SFD) i podpatrywać innych oraz pytać, prosić o rady. Wtedy ma się wiedzę z wielu źródeł. I w końcu człowiek wykmini, jak jego organizm na co reaguje i jaki zestaw ćwiczeń w jakim celu najlepiej stosować. A przede wszystkim trenować rzetelnie, nie dawać sobie taryfy ulgowej, być konsekwentnym.

Co do odżywek, to ja na początek proponowałbym jakiś kompleksowy zestaw aminokwasów+BCAA z glutaminą z rana na czczo, potem to samo 30 min. przed treningiem, ponadto rano podczas śniadania Centrum (or something like that), po nim jakąś formę tribulusa (ja biorę Extreme Men's Formula Treca), po treningu i chwilowym (do 5 minut) odsapnięciu łyknąć ponownie amino+BCAA+Glutamina. Wszystko zapijamy Poverade lub czymś pokrewnym, żeby węglowodany były. Aha, przed snem - tabletkę cynku i magnezu + 2 g argininy. Hamuje katabolizm nocny.

Tak samo z jedzeniem - metodą prób i błędów, testując różne teorie, dochodzimy do tego, co dla nas najlepsze.

I tak przez miesiąc. Jak już się mięśnie troszkę rozciągną, ukrwią i roztrenują możemy dodać jakąś kreatynę, HMB czy jakiś inny wynalazek - i potem kolejny miesiąc sprawdzasz, czy podziałała, czy nie. Jak tak - dajesz dalej. Jak nie - próbujesz czegoś innego. (np. jeśli próbowałeś mono, to teraz spróbuj triceratine malate). Poza tym możesz dodawać jakieś inne suplementy, różnych firm i w różnych formach - i dobierać sobie to, co Twojemu organizmowi najbardziej spasuje.

Stacków ani gainerów nie próbowałem, więc się nie wypowiadam. Ja mam swój system i treningu i suplementacji.
Zaś ten cały nitrobolon to pic na wodę - dosłownie. Pompa, żeby wodą jak najbardziej, jak najszybciej rozepchać komórki mięśniowe. Nie przeczę, że skoro ma w składzie kreatynę, to wpływa na zasoby energetyczne organizmu, a ponoć też tak rozepchane komórki wysyłają do mózgu informację, żeby produkował hormony anaboliczne, ale tak zasadniczo pisze na opakowaniu... Efekt: pic na wodę, bo jak się przestanie to brać, to po tygodniu, dwóch się wysika te całe swoje 'mięśnie'. Poza tym podczas brania też szcza się co pięć minut.
Jak już, to polecałbym jakąś inną kreatynę, np. CreaPure.

PS: Nie udzielałem się w tym wątku, więc może trochę o sobie, żebyście wiedzieli, z jakim koksem na ruskim metanabolu macie do czynienia:
5 lat siłki 3x w tygodniu,
różne eksperymenty z suplementami na sobie(+ćpanie niemal non-stop),
171 cm wzrostu, 89 kg wagi (miałem na początku 56 - chuchro jak diabli),
niemal zero tłuszczu (acz bez kaloryfera, buuuu! A próbowałem już Weidera, ABS, ABS2; trening, który mi trener z siłowni zalecił... trudno, nie ma czym przed laskami szpanować - trza bajerkę ćwiczyć ;-) ).
Obecnie: trening czysto siłowy, bez przykładania uwagi do masy czy wytrzymałości.
Aby nie było żadnych niejasności, przed każdą moją wypowiedź wstaw "Wg mnie...", zaś po jej zakończeniu "...ale mogę się mylić".
This post was edited 2 times, last on 2008-11-19, 23:09 by Black Lotus.

nienienormalny(zbanowany użytkownik) (offline) Warnings: 1 #412

Member since Jan 2008 ·
Group memberships: Użytkownicy, Zbanowani użytkownicy
Co do odżywek, to ja na początek proponowałbym jakiś kompleksowy zestaw aminokwasów+BCAA z glutaminą z rana na czczo, potem to samo 30 min. przed treningiem,
glutamina i BCAA to aminokwasy wchodzace w skład białek. Proponowałbym dobrą diete bogata w białko, ewentualnie dobre jakosciowo białko do suplementacji, oczywisci BCAA i glutamine mozna dozucic, ale polecałbym je raczej do słabego jakościowo białka (do dobrego poprostu nie ma potrzeby, bo zawiera ono juz w sobie te aminokwasy, ale jak ktos ma pieniedze, to czemu nie, moze dozucic). Jesli miałbym wybierac białko do suplementacji LUB BCAA+Glutamina, to zdecydowanie białko
prosze o zdjecie bana

Black Lotus (offline) #413

Member for 2 months ·
Wiem wiem, że dobre jakościowo białko zawiera w sobie i BCAA i Glutaminę, ale dodatkowa porcja tychże daje dodatkowy kick-ass na treningu. Przynajmniej mnie. Dlatego taką radą zarzuciłem.
Aby nie było żadnych niejasności, przed każdą moją wypowiedź wstaw "Wg mnie...", zaś po jej zakończeniu "...ale mogę się mylić".

Gargamel (offline) #414

Member since Jan 2006 ·
Jak ktos ma dobra diete to i dodatkowe suple mu na poczatku niepotrzebne. Gainery powinny uzywac tylko hard-gainerzy, czyli osoby chude, ciezko lapiace mase. Ja np. mam wolna przemiane materii, szybko lapie miesnie, ale takze i tluszcz dlatego biorac gainery latwo bym sie zatluscil. Dieta to podstawa, 5-6 posilkow dziennie, w kazdym 25-35 g bialka (1,5 g/kg m.c. minimum, optymalnie 2 g/kg), weglowodany 3-6 g/kg, tluszcze 0,5-1 g/kg. Ostatni posilek z samego bialka. Weglowodany z ryzu brazowego, parabolicznego (bialy ryz tylko po treningu), kaszy gryczanej, chleba ciemnego. Bialko z miesa (chudego najlepiej), jajek, sera bialego (chudego najlepiej), serkow ziarnistych, tunczykow i innych ryb. Tluszcze najlepiej oliwa z oliwek. Dodatkowe suple: bialko przy brakach w diecie, gainer po treningu od razu, aminokwasy i glutamina jak ktos ma kase. Nad kreatyna mozna sie zastanowic po pol roku powiedzmy, jak juz na sucho nie idzie. Dieta to podstawa. Dobry trening do tego, czesta zmiana cwiczen i rosniemy jak na drozdzach. Jeszcze jak ktos ma dobra genetyke to juz zajebiscie.
"Zacisnij swoja piesc, po to urodziles sie"
                                             SKUNX

"Z nozem w rece, lub z talia kart, zycie to jest gra, zycie to jest gra..."
                                    THE ANALOGS

WildMonkey (online) #415

User title: mów mi Żyleta
Member since Feb 2006 · male · · Location: Moskwa
Gargamel:
Jak ktos ma dobra diete to i dodatkowe suple mu na poczatku niepotrzebne. Gainery powinny uzywac tylko hard-gainerzy, czyli osoby chude, ciezko lapiace mase. Ja np. mam wolna przemiane materii, szybko lapie miesnie, ale takze i tluszcz dlatego biorac gainery latwo bym sie zatluscil. Dieta to podstawa, 5-6 posilkow dziennie, w kazdym 25-35 g bialka (1,5 g/kg m.c. minimum, optymalnie 2 g/kg), weglowodany 3-6 g/kg, tluszcze 0,5-1 g/kg. Ostatni posilek z samego bialka. Weglowodany z ryzu brazowego, parabolicznego (bialy ryz tylko po treningu), kaszy gryczanej, chleba ciemnego. Bialko z miesa (chudego najlepiej), jajek, sera bialego (chudego najlepiej), serkow ziarnistych, tunczykow i innych ryb. Tluszcze najlepiej oliwa z oliwek. Dodatkowe suple: bialko przy brakach w diecie, gainer po treningu od razu, aminokwasy i glutamina jak ktos ma kase. Nad kreatyna mozna sie zastanowic po pol roku powiedzmy, jak juz na sucho nie idzie. Dieta to podstawa. Dobry trening do tego, czesta zmiana cwiczen i rosniemy jak na drozdzach. Jeszcze jak ktos ma dobra genetyke to juz zajebiscie.

gargamel odpierdoliłeś mały FAQ pakera  %-D  Muszę przyznać, że jeśli odpowiednio często ćwiczę to taka dieta daje rezultaty, nawet na czysto jestem zadowolony  ;-)
Znowu ja.

drag(zbanowany użytkownik) (offline) Warnings: 1 #416

User title: nieaktywny już
Member since Dec 2005 · male ·
Group memberships: Zbanowani użytkownicy
Dlaczego biały ryż tylko po treningu?
Nie Budda, nie Kryszna tylko oklaski i mamona
diamentowa korona, dziewięć dziwek w trzech domach
całodobowa ochrona lepsza niż dla papieża
hajs, szacunek i sława, do tego będę zmierzał

Gargamel (offline) #417

Member since Jan 2006 ·
@WildMonkey, cwicze kolo 10 lat z przerwami, wiec o treningu, diecie i suplach troche wiem, chociaz raz tylko kreatyne bralem, a innych odzywek nie stosuje. Pomyslalem wiec, ze cos napisze w kilku zdaniach, ale konkretnie. Mozna spokojnie dojsc do bdb wynikow bez supli tylko na dobrej diecie. Ja doszedlem do 145 na klate na sucho. Wiadomo, ze klata nie jest wyznacznikiem sily, wszystkie partie sie licza, ale kiedys nie pomyslalbym, ze tyle wezme, a teraz to dla mnie sredni wynik. Rozpoczalem treningi jakis miesiac temu po polroczenj przerwie i juz jest pozytywny progres ;-) . Dieta w miare, cpanie rzadko, alkohol czasem i idzie. Do tych 145 teraz to mi jeszcze brakuje, ale na wiosne powinienem wrocic do pelni formy.

@drag, ryz bialy ma wysoki indeks glikemiczny, co oznacza, ze podnosi szybko poziom glukozy i wegle z niego uwalniaja sie szybko. Im nizszy indeks glikemiczny tym weglowodany uwalniaja sie wolniej. Jesli przyjmiemy, ze spozywamy posilek co 2,5-3 godziny, a energia uwolni sie z produktu o wysokim indeksie juz po np. godzinie, to na kolejne 1,5-2 godziny nie mamy wegli. A jak wiadomo wegle to energia do budowy masy, a bialko to budulec. Dlatego bialy stosuje sie po treningu zeby odbudowac miesnie. Najlepiej z filetem z kury albo ryba godzine po treningu.
                                             SKUNX

THE ANALOGS

NiezdrowyAntoś (offline) Warnings: 1 #418

Member since Jun 2007 ·
ma ktos moze albo gdzies w necie zestaw cwiczen - najlepiej zeby byly to jakby animacje na tzw "kaptury" czyli miesnie "przy szyi" - naramienne z tego co sobie przypomnialem, ta partia to jest u mnie majdanek, treblinka razem wziete i musze zaczac je cwiczyc ; o
I don't wanna grow up
I don't ever wanna be that way
I don't wanna grow up

zabol (offline) #419

Member since Mar 2007 · male ·
ja znam tylko ''szrugsy'' ale nie wiem moze inne cwiczenia z tego atlasu tez na to wchodzą

http://www.kulturystyka.pl/atlas/plecy.asp

http://www.kulturystyka.pl/atlas/naramienne.asp (naramienne to nie kaptury)

Gargamel (offline) #420

Member since Jan 2006 ·
Szrugsy to podstawa na kaptury. Dodatkowo cwiczenia na bary rowniez rozwijaja w jakims stopniu miesnie kapturowe.
                                             SKUNX

THE ANALOGS
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smilies: :-) ;-) :cheesy: :-D %-D :-p ^_^ ;] :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O :o) :argue: :heart: :wall: :moody: :zzz: :diabolic:
Special characters:
Page:  previous  1  2  3 ... 26  27  28 
Go to forum
© hyperreal.info 1996-2009 / Zapisz się koniecznie na prenumeratę dwutygodnika hyperreala HEJ!
Current time: 2009-01-08, 19:55:09 (UTC +01:00)