Not logged in. · Lost password · Register
Forum: (AL)Chemia Umysłu Syntezy RSS
Zrób sobie spida, czyli rozwojowy poradnik produkcji..
...metamfetaminy w warunkach kuchennych. Ver. 0.0.1 Alfa.
Page:  previous  1  2  3 ... 14  15  16  17  next 

Fugol980 (offline) #226

Member for 3 months · male ·
Group memberships: Użytkownicy
Show profile · Link to this post
ID 436398
ktoś mógłby to posklejać to wszystko w cały jeden spójny przepis od efy z acataru bądź sudafedu po meth w proszku lub kryształach

browar444 (offline) #227

Member since Oct 2007 ·
Aha ,no i HI nie lubi otwartego plomienia wiec lepiej bedzie podgrzewac to na turystycznej kuchence elektrycznej bezpiosrednio czy na lażni wodnej z garnka z woda postawionym na kuchence gazowej?

alfa7 (offline) #228

Member since Dec 2005 · male ·
Fugol980:
ktoś mógłby to posklejać to wszystko w cały jeden spójny przepis od efy z acataru bądź sudafedu po meth w proszku lub kryształach

Bardzo dobry pomysł bo i ja też już się pogubiłem. Jest tu kilku fachowców ( Gizmo, Orlan, Czesław.. i inni ) więc dobrze by było aby pozbierać to i napisać procedurę od sudafedu do meth ewentualnie dwie trzy alternatywne

browar444 (offline) #229

Member since Oct 2007 ·
Mieszadla magnetycznego nie posiadam wiec wystarczy chyba kilka kawałkow porcelany wrzucic? Gizmo odpowiedz koniecznie jak sie pojawisz.

Jeszcze kwestia acataru. Czy ktos z Was mial problemy przez nagminne wykupywanie z aptek tego leku w duzych ilosciach?? W aptekach sa kamery jesli w koncu kogos przyuwaza to moga powiadomic psy i pokazac film... Mozna tez kupic w necie nawet hurt ale tu jest jeszcze gorącej...

Jesli z pozbieranych info wyjdzie mi co trzeba to napisze :)
This post was edited on 2008-11-19, 20:44 by browar444.

Fugol980 (offline) #230

Member for 3 months · male ·
było by dobrze gdybyś poprawił ten opis co jest na początku na taki który by działał i można by to wszystko w domku zrobić swego rodzaju tutorial

browar444 (offline) #231

Member since Oct 2007 ·
Czy temp. reakcji odgrywa jakies znaczenie, czy moment i kolejnosc dodawania skadnikow ma wieksze znaczenie? Wiem ze ze efe daje sie na samym koncu gdy reszta jest podgrzana, poniewaz pomieszanie wszystkiego naraz na początku skutkuje zwiekszeniem powstawanie niechcianych produktow ubocznych, z kolei dodanie efy poxniej zwieksza gwaltownosc reakcji.

Czy przeprowadzanie efy do freebase znaczaco zwiekszy wydajnosc reakcji i jest warte fatygi?

bastion (offline) #232

Member since Jun 2008 · · Location: milky way...
nie chce palikotyzować tematu bo widze że ostro ciśniecie dalej hi/p choć nie wiem dlaczego bo jest prosta metoda a całość jest dokładnie opisana na erowidzie/rhodium ale spox.
rozumiem i zgadzam sie z tym ze to jest metoda najleprza dla kogoś kto chce sobie sam zrobić dla siebie malutka ilość jednak jeśli chodzi o jakąkolwiek większą ilość to tylko p2p a w grignardzie na ostatniej stronie to przetłumaczyłem na pl elegancko tylko pewnie nikomu nie chce sie tym babrac
ale jeśli przeliczysz że paczka tabletek 60mgx12 za 10zl da ci teoretycznie  za720mg efydryny a po oczyszczaniu sa straty i trzeba liczyc na pol grama za samą efke + jod + fosfor.....ahhh ale niewazne ,dla siebie mozna ja natomiast mam jeszcze jedno pytanie odnosnie chlorku benzylu
http://www.erowid.org/archive/rhodium/chemistry/benzylchlo…
Ca(OCl)2 Chlorination of Toluene [2]

Toluene and dry Calcium Hypochlorite (bleaching powder) are heated together to 105°C in the abscence of other reagents. This avoids by-product formation. If equal amtounts are used, volume-wise, there is a high conversion. If more bleaching powder is used, the conversion is more robust, but contaminants such as benzal chloride and benzotrichloride are formed [...]

kopic mozna 70%owy ten calcium i jest tani i dla mnie leprza jest to opcja niz benzyl alcohol+hlc
ciekawi mnie tylko czy zajdzie ta reakcja i jakich "plonów" moge sie spodziewac przy tej metodzie
nie i czy to bedzie dzialac czy to tylko sciema no mysle ze powinno dzialac bo kurwa wkoncu to erowid
a nie jakies tam cos wiec prosiłbym fachowców o napisanie kilku słów o tej metodzie
Alkohol niszczy skórę głównie na łokciach i kolanach ;)

browar444 (offline) #233

Member since Oct 2007 ·
kurwa juz to przerabiales przeciez , gowniano to wychodzi, hujowo sie wydziela, zostan przy chlorowaniu Cl2, juz kiedys to omawialismy

bastion (offline) #234

browar444:
kurwa juz to przerabiales przeciez , gowniano to wychodzi, hujowo sie wydziela, zostan przy chlorowaniu Cl2, juz kiedys to omawialismy
my? nie no spoko ale ja sie teraz pytam chemikw a Ty nim nie jestes wiec bez obrazy ale daj sie wypowiedziec fachowcom , po prostu kombinuje jeszcze jakby sie pozbyc smrodu bo chlorowac taki toluen gazem to przypal jest bo smierdzi chyba zeby opracowac jaks sposob pozbycia sie smrodu moze po prostu chlodnice wsadzić liebiga a do weza prozniowego podlaczyc wąż i przepuscic przez jakas pluczke moze z NaOH albo HCL czy cos takiego zeby jak najbardziej zneurtalizowac gaz zanim wyjebie sie go na zewnątrz i jeszcze bym tal ze 3 takie pluczki nie jedną tylko jaką?????????????

- pisales ze wjebac wąż pod szmate nasaczona w NaOH - to mnie nie przekonuje dlatego chce by ktos obczail TĘ metode bo na erowidzie pisze ze jest duzo konwersja tą metodą
This post was edited on 2008-11-20, 19:40 by bastion.

murtibing (offline) #235

Member for 2 months · male · · Location: Wrocław
Jak chcesz to robić z podchlorynu to musisz się liczyć z tym że odczynniki muszą być dokładnie osuszone. A taki podchloryn jest dosyć higroskopijną substancją, więc będziesz miał problemy.

Zabawę z gazowym chlorem, od razu można odrzucić. Bez fachowej aparatury nie ma co ryzykować zdrowiem i życiem.

Jak chcesz chlorować w "kuchennych" warunkach to tylko ten przepis z chlorometylowaniem benzenu.

I mam nadzieję, że zdajecie sobie sprawę, że otrzymywanie Amfy z chlorku benzylu i acetonitrylu wymaga bezwodnych warunków, a kuchenni chemicy mają z tym zawsze problem.
No i nie róbcie tego bo to nielegalne.

P.S. Strasznie rozpierdolony ten temat. Chaos.
Człowiek musi albo umrzeć, albo odrodzić się w sposób jeden, z góry zdefiniowany, przez zażycie pigułek Murti-Binga.

bastion (offline) #236

no osuszenie podchlorynu to juz mysle ze taki problem nie bedzie
pozatym podchloryn ten do basenow mozna kupic tylko jako 70%owy
wiec nie licze na super konwersje , jak bedzie 40% to bede zadowolony
chodzi tylko czy sie da i zeby ktos powiedzial jakich plonow sie spodziewac

co do chlorowania toluenu nadmonganianem potasu to nierozumiem dlaczego
 mialbym sie potruc rozumiem ze metoda kuchenna to butelki po kokakoli
i wezyki paliwowe ze sklepu z oponami , no mysle ze moja kuchnia jest
 lepiej troche wyposazona bo mam profesjonalne szkla od 250ml do 6litrow
,liebiga ,kulowa ,spiralke piekna i reflux ,przedluzke do frakcyjnej destylki
polaczona grzaleczke z mieszadlem magnetycznym a do chlorowania specjalnie
kupilem rurki szklane z chemicznego i na ogniu je powyginalem i zrobilem tak
ze cala trasa z erlenmajerki do filtrowania prozniowego jest przygrzana rorka
szklana palnikiem i przechodzi przez jedna pluczke wypelniona czyms puzniej
idzie kolejna szklana wygieta z pluczki do 6litrowej 3neck kolby przez jeden
otwor przez rowniez przerobiona zatyczke przez ktora przechodz i wchodzi az do
dnana ktorym to jest jej koncowka zagrzana i zamiast jednej jest porobione wiele
otworkow dookola koncowki tej rorki zeby gazowy chlor wydobywal sie w mniejszych
 banieczkach bo bedzie wtedy mial wieksza powierzchnie ,w srodkowej jest termometr
tez mam i nie jest to bynajmniej pokojowy lol i z trzeciego otworu mojej
3 szylogego gadzetu jest wyjscie resztek gazu ktory sie ulatnia , oczywiscie
tez przez przerobiona koncowke szklana i teraz trzeba sie pozbyc resztek gazu
mam tez maske na calo twaz taka pro-hazmatowa ze szklem na cala twaz wiec tak
wyglada moj kuchenny lab a teraz planuje jeszcze pompe prozniowa kupic ,sa na
ebayu dosc tanie , za 100$ mozna dostac GHOST'a z filtrami i wskaznikami i to nowego.

bawilem sie i dalej sie bawie w robienie biopaliwa i innych zabaw
 z tad w zasadzie moje zainteresowanie tym wszystkim nie to ze kopowalem to
specjalnie do tych glupot nad ktorymi pracujemy tutaj hahahah .
mysle ze taki lab wystarczy bo moich chorych na glowe experymentow bo ciagle cos
jebnietego wymyslam i mysle ze do tych tutaj opisywanych tez.
chlorowanie toluenu przez generator chloru w moim przypadku bedzie to
nadmankanian i kapiacy na niego HCL a gaz bedzie jeszcze przechodzil przez pluczke
i co - wystarczy ? - mozemy wrocic do sedna tematu-zapytania ?

murtibing (offline) #237

Member for 2 months · male · · Location: Wrocław
Studiuję BHP i po prostu jestem przeczulony na punkcie bezpieczeństwa.

Ciężko określić jaką będziesz miał wydajność z podchlorynu. Wiem że z chlorkiem sulfurylu wydajność dochodzi do 80%. Zobacz przepis (źródło:Prep. Org. Bochwica):

Toluen (1,2 mol) i chlorek sulfurylu (1 mol) z dodatkiem 0,002 mola nadtlenku benzoilu albo  azo-bis-izobutyronitrylu (z tym reakcja biegnie znacznie szybciej) ogrzewa się do wrzenia w kolbie kulistej zaopatrzonej w bardzo wydajną chłodnicę zwrotną, zakończoną rurką z chlorkiem wapniowym. Po upływie 1h dodaje się jeszcze taką samą ilość inicjatora. Reakcja jest zakończona, gdy nie obserwuje się już wydzielania gazów (8 do 10h). Po oziębieniu mieszaniny przemywa się ją wodą, osusza siarczanem magnezowym i frakcjonuje przez 20-cm kolumnę Vigreux.

Aha i w trakcie powyższej reakcji wydziela się dwutlenek siarki i chlorowodór.

Alternatywnie zamiast chlorku benzylu możesz użyć bromku benzylu. Według Chemi Organicznej McMurry bromki znacznie łatwiej tworzą połączenia metaloorganiczne niż chlorki. No  i też związek typu PhCH2MgBr reaguje lepiej niż PhCH2MgCl.

Znacznie łatwiej otrzymuje się bromek benzylu niż chlorek. Gdzieś mam przepis, może go wrzuce.
Człowiek musi albo umrzeć, albo odrodzić się w sposób jeden, z góry zdefiniowany, przez zażycie pigułek Murti-Binga.

bastion (offline) #238

co do sulphuric oxychloride to minus bo nie da sie kupic na ebayu a nadmanganian tak a opary wydzielaja sie tak czy inaczej wiec to odpada na korzysc nadmanganianu

no napisz z tym bromkiem i jak ZROBIC bromek :)

browar444 (offline) #239

Member since Oct 2007 ·
Bastion, czemu rozdupiasz sie po kilku watkach masz juz swoj jeden.

Nie pisalem kurwa nigdy ze masz wsadzic waz pod szmate! Nawet nie przeczytales dobrze tego co wtedy pisalem. Skoro masz to gdzies po cholere o to prosiles nie rozumiemiem. Pisalem ze masz wsadzic waz. do ruurki pcv ze smata nasaczonej naoh, albo lepeij do pluczki z naoh!!!!!!!

Juz na bank w huj lepsza jest metoda z alk. benzylowym i hcl.

bastion (offline) #240

browar444:
Bastion, czemu rozdupiasz sie po kilku watkach masz juz swoj jeden.
Juz na bank w huj lepsza jest metoda z alk. benzylowym i hcl.
rozpierdalam  sie bo moge sie rozpierdalac - rozpierdalam sie nie mniej niz sam sie rozpierdalasz wiec wyluzuj
a z alko.benzylowym to masz racje - ale w polsce - ja szukam metody na swoje warunki
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smilies: :-) ;-) :cheesy: :-D %-D :-p ^_^ ;] :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O :o) :argue: :heart: :wall: :moody: :zzz: :diabolic:
Special characters:
Page:  previous  1  2  3 ... 14  15  16  17  next 
Go to forum
© hyperreal.info 1996-2009 / Zapisz się koniecznie na prenumeratę dwutygodnika hyperreala HEJ!
Current time: 2009-01-08, 20:56:05 (UTC +01:00)