Not logged in. · Lost password · Register
Forum: (AL)Chemia Umysłu Apteka Antydepresanty RSS
Paroksetyna - Wątek Ogólny
Seroxat, Rexetin, Xetanor, Paromerck

Announcement

2009-05-29, 08:36 by nicze
Subject: Zasady pisania na forum/w dziale Knajpa dla nowych użytkowników
Z uwagi na nagminne łamanie regulaminu przez dotychczasowych użytkowników (zakładanie dodatkowych kont w przypadku blokady poprzedniego) wprowadzamy zasadę - nowi użytkownicy nie mają możliwości pisania w dziale Knajpa.

Warunkiem umożliwiającym dostęp do Knajpy jest opublikowanie 20 postów w działach tematycznych forum. Po osiągnięciu docelowej liczby postów, należy zasygnalizować chęć udziału w dyskusjach Knajpy w odpowiednim watku.
Page:  previous  1  2  3 ... 6  7  8  9  10  11  12  13  next 
krzysztoff (offline) #106

Member since Apr 2008 · 62 posts · male
Group memberships: Użytkownicy
Show profile · Link to this post
In reply to post ID 434186
nie znam sie na neuroleptykach wiec nie wiem jaki wybrac
najlepiej taki ktory by mnie za bardzo nie zajebal mulem ale i tez a moze przedewszystkim nie pobudzil...zbyt mocno .
a ten sulpiryd to jednak pobudzajaco dziala???
najlepszy moim zdaniem by byl taki slabszy  neuroleptyk...
kurwa ja juz nie wiem
This post was edited on 2008-11-12, 20:05 by krzysztoff.
trzynastylistopad (offline) #107

Member since Nov 2008 · 103 posts · male · Location: wlkp
jestem aż tak poryty że fobia społeczna znikła mi dopiero po 2 latach stosowania paroksetyny w dawce 50mg/dobe toż to skandal !!  ??  !! oczywiscie przestac brac nie moge bo nawet po 3 dniach bez paro..wszystko powraca. normalnie kurwa ja pierdole ileż mozna to żrec i jak dlugo na to cieprieć !!

wkurwilem sie bo to maskuje objawy a nie leczy
"Pije by paść,padam by wstać,wstaje by pić"
This post was edited on 2008-11-20, 21:52 by trzynastylistopad.
jogurt (moderator) (offline) #108
User title: OXER / Samuraj Jack
Member since Dec 2005 · 2285 posts · male · Location: BEŁtCHAfTÓW
Group memberships: Moderatorzy forum Apteka, Moderatorzy forum Miksy, Użytkownicy, Wszyscy moderatorzy
Leczy. Muszisz jeszcze drugie tyle poczekać, żeby mózg zaczął funkcjonować tak jakby fobii społecznej nigdy nie było. To jest efekt zarówno neurologiczny jak i psychologiczny, ciesz sie że w ogóle ci pomogło.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Prokrastynacja
soultaker (offline) #109

User title: Kocham życie ale ono mnie nie kocha/
Member since Jun 2007 · 39 posts · male
Wiecie co tak  czytam sobie te posty i patrząc na to  z perspektywy czasu załamuję sie:/ Widzę  ,że po  wszystkich terapiach z psychologiem  czy bez, na własną rękę nic się nie  zmieniło , a szczerze mówiąc się pogorszyło. Brałem różne środki zaczynając od depresantów  dalej drocząc poprzez psychodeliki, kończąc  na antydepresantach które najwięciej mnie kosztowały finansowo , a także psychicznie ( trzeba się otworzyć przed obcym człowiekiem(psychologiem) co szczerze nie jest takie proste...zresztą każdy ma inny charakter... Na dzień dzisiejszy chciałbym sobie pomóc ale po ogólnym poznaniu świata i siebie samego , wolę umrzeć jest to dużo prostsze niż  dalsze funkcjonowanie  na tym świecie. Generalnie interesuje mnie teraz środek dzięki któremu umrę bezboleśnie( wiem że teraz u wielu z was wyzwoli się refleksja" O maj gad co za ciota,miękki jak kutas 90 latka" A ja się cieszę bo ktoś potrafi ocenić moją bezinteresowność, mną,  tobą, ogólnie wszystkim. Nie przeczę może miliony dolarów i  stado pięknych dziewczyn i potęga szacunku, byłyby w stanie zmienić  moje ostanie poglądy na życie.
Ale do czego dążę? NIKT MI NIE POWIE , że np paroxetyna po 12 godzinach czy nawet po 24 to efekt placebo, brałem przez ciąg 6 miesięcy w dawce 40mg/rano(około 8  miechów temu zakończyłem terapie) temu i 3 dni temu wziąłem 40 mg paroxetyny. I NIE POWIESZ MI jak nad ranem o godzinie 4 budzisz sie z ja to tak nazywam " piskiem w głowie" ogólnym pobudzeniem i z brakiem chęci do spania  i  takim "dziwnym rozbudzeniem". Generalnie reasumując może w  moim przypadku ciężko o efekt placebo jeśli chodzi  o antydepresanty no  może jeśli jesteś osobą  początkującą która pierwszy raz  ma doczynienia z jakim kolwiek antydepresantem. Dobra urywam wypowiedź bo mam już ciężkie myśli idę w kimono jutro dokończymy rozmyślenia.. Pozdrowienia dla ludziii którzy rozumieją i wiedzą że te sprawy isnieją!!!!
(^_^)
This post was edited on 2008-12-13, 12:12 by leiche.
niebieskinamiestnik (offline) #110

Member since Sep 2008 · 192 posts · male
Paroksetyna jako, że ma krótki okres półtrwania to powinno móc się ją odczuć po kilku godzinach.
jogurt (moderator) (offline) #111
User title: OXER / Samuraj Jack
Member since Dec 2005 · 2285 posts · male · Location: BEŁtCHAfTÓW
Group memberships: Moderatorzy forum Apteka, Moderatorzy forum Miksy, Użytkownicy, Wszyscy moderatorzy
niebieskinamiestnik:
Paroksetyna jako, że ma krótki okres półtrwania to powinno móc się ją odczuć po kilku godzinach.
Okres półtrwania to chyba nie to jednak ;)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Prokrastynacja
NiezdrowyAntoś (offline) #112

Member since Jun 2007 · 528 posts ·
soultaker tez mam czasami mysli samobojcze jak i ty, najsilniejsze byly gdzies z 3tyg temu wtedy napisalem tez takiego dlugiego posta... ja sie jeszcze nie zatluklem i raczej watpie zebym to zrobil - najpierw musialbym sprobowac kwasa, herki, puknac kilka lasek etc  %-D zycie mnie nie zachwyca, ale nie jestem w takiej sytuacji ze pracuje 10h dziennie w jakiejs zjebanej robocie z chujowym kierownikiem a pozniej po pracy mam juz wszystkiego dosyc, ja sie ciesze najbardziej na mysl o studiach dziennych na ktore byc moze pojde jak sie dostane, to powinno mi dac jakiegos mocnego kopa

dobrze miec cel, bo zycie z dnia na dzien to jest gowno warte

ps. pozatym zyjemy w takich czasach i w takiej polsce w ktorej nic sie nie dzieje, nie pizgaja cie na ulicy, nie ma wojny, zagrozenia, wiem ze to dobrze, ale patrzac z perpektywy kogos komu sie nie chce zyc - mogloby byc inaczej :p
This post was edited 2 times, last on 2008-12-13, 12:13 by leiche.
niebieskinamiestnik (offline) #113

Member since Sep 2008 · 192 posts · male
Jogurt - to ma związek.

Leki które mają okres półtrwania w dniach są dzielone na dzienne dawki inaczej niż te z krótkim okresem.

W uproszczeniu - dostaniesz 20 mg substancji której ma być w Tobie około 100 mg jeżeli ma okres półtrwania kilka dni.

Inna substancja która ma okres półtrwania kilkanaście godzin - to jak masz mieć 100 mg w sobie to dostaniesz poprostu 100.

Wynika z tego taka różnica: Pierwsza substancja nie da zauważalnych efektów po jednym wzięciu. A dopiero po skumulowaniu się jej po kilku dniach brania. Druga da znacznie szybciej ten efekt.
ksionc (offline) #114

Member since Jan 2006 · 1695 posts ·
tak jak NiezdrowyAntoś pisał nie tylko ssri czy snri leczy się depreche, jest sporo innych leków. Ja z ssri które mi gówno pomogły przerzuciłem się na snri gdy to nie zda egzaminu spróbuje abilify albo ketrel.
nie warto się użalać trza próbować różnych środków,
Change my pitch up, smack my bitch up, like a pimp
zbysiu666 (offline) #115

Member since Aug 2008 · 224 posts ·
In reply to post #113
Jogurt - to ma związek.

Leki które mają okres półtrwania w dniach są dzielone na dzienne dawki inaczej niż te z krótkim okresem.

W uproszczeniu - dostaniesz 20 mg substancji której ma być w Tobie około 100 mg jeżeli ma okres półtrwania kilka dni.

Inna substancja która ma okres półtrwania kilkanaście godzin - to jak masz mieć 100 mg w sobie to dostaniesz poprostu 100.

Wynika z tego taka różnica: Pierwsza substancja nie da zauważalnych efektów po jednym wzięciu. A dopiero po skumulowaniu się jej po kilku dniach brania. Druga da znacznie szybciej ten efekt.

Nie, odpowiednie stezenie substancji czynnej musi byc w osoczu, nastepuje to przewaznie po kilku tygodniach, dlatego jak nietrudno sie domyslic, leki z tej grupy zaczynaja wlasnie dzialac po tym czasie. 

tak jak NiezdrowyAntoś pisał nie tylko ssri czy snri leczy się depreche, jest sporo innych leków. Ja z ssri które mi gówno pomogły przerzuciłem się na snri gdy to nie zda egzaminu spróbuje abilify albo ketrel.

nie warto się użalać trza próbować różnych środków,

Moge sie mylic, ale to sa chyba leki na schizofrenie a nie na depresje ?
ksionc (offline) #116

takie neuroleptyki jak: abilify solian ketrak sulpiryd w małych dawkach wykazują działanie antydepresyjne i aktywizujące. Z tego co czytałem najlepszą opinie pod względem tego działanie ma abilify oraz solian. Niestety to są cholernie drogie leki 300-400zł opakowanie ale biorąc pod uwagę że w leczeniu depresji bierze się o wiele mniejsze dawki niż w przypadku schizofrenii to takie opakowanie starczyłoby za 2 miesiące. Kto z nas nie wydaje więcej na ćpanie
This post was edited on 2008-12-13, 14:20 by ksionc.
trzynastylistopad (offline) #117

Member since Nov 2008 · 103 posts · male · Location: wlkp
składam zażalenie do paroksetyny!!  kurwa dziś w nocy miałem gościa w pokoju a mianowicie dziewczyne,która zaczęła sie do mnie dobierać.Atu  nichuja nie mogła go wogóle podnieść.
Co za wtopa wogóle .Przy dawce do 40mg było git a 50mg w zwyż to już porażka.Musiałem sie jej tłumaczyc że byłem zmęczony i wogóle wiocha .Kurwa rzuce to gówno to znowu sfiksuje ......
A jak nie...to chyba musze zaczac hurtowo sprowadzac viagre.niech to chuj wszystko strzeli
"Pije by paść,padam by wstać,wstaje by pić"
anonimowy_uzytkownik (offline) #118

Member since Jun 2007 · 440 posts ·
Tak to jest na paroksetynie. Ale z mojego doswiadczenia pojwiem ci - NIE odstawiaj jej z takiedgo powodu. Bedziesz mial jeszscze duzo czasu w zyciu, zeby poruchac ;)
This post was edited on 2008-12-22, 13:23 by anonimowy_uzytkownik.
zbysiu666 (offline) #119

Member since Aug 2008 · 224 posts ·
Jest kilka sposob, zeby z libido bylo normalnie przy SSRI np. dodatkowo buspiron brac - jak tak robie przy sertralinie i wszystko ok. Skonsultuj sie ze swoim psychiatra  %-D
ksionc (offline) #120

a może w celu podbicia libido podczas brania SSRI warto byłoby dorzucić Bupropion?
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smileys: :-) ;-) :cheesy: :-D :-p ^_^ :blush: :cool: :rolleyes: :*) :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O :) ;) :( :D :o) :/ ;( :'-( :kotz: :-| :-I :motz: :finger: :heart: :listen: :wall: :moody: :zzz: :mellow: :gun: %-D ;] :diabolic: :emo: :nolove: :yay: :retarded: :blush:
Special characters:
Page:  previous  1  2  3 ... 6  7  8  9  10  11  12  13  next 
Go to forum
© hyperreal.info 1996-2009 / Zapisz się koniecznie na prenumeratę dwutygodnika hyperreala HEJ!
Current time: 2009-07-04, 08:40:08 (UTC +00:00)