Not logged in. · Lost password · Register
Forum: Knajpa Muzyka RSS
Metal/hard/heavy rock!
Ciężkie brzmienia
Page:  previous  1  2  3 ... 11  12  13  14  15  16  17  18  next 

pokolenie Ł.K. (offline) #181

User title: Waran
Member since Feb 2007 ·
Group memberships: Użytkownicy
Show profile · Link to this post
ID 437103
idn:
hę? co ma black metal wspólnego z satanizmem?

wg. black metalowej elyty wszystko. na tyle, że kapela nie-satanistyczna przestaje z definicji być black metalową. w optymalnym wariancie kapela winna, w ramach kultywowania mizantropii, nie udzielać wywiadów, nie posiadać strony internetowej (chyba, że czarnej - zawierającej jedynie złowieszcze zdjęcie i złowieszczą deklarację pogardy i knucia wojny) czy tym bardziej, broń bezlebubie, profilu my space, dobrze, gdyby odcinała się od black metalu, jako skorumpowanego podludzką komercją gatunku, ostatecznie, idąc tym tokiem rozumowania, optymalne rozwiązanie stanowiła by najwyraźniej kapela, która wcale nie gra a jej członkowie są martwi.

edit/ hehe

przykład idealnego forum blackmetalowego -   http://www.blackmetal.pl/forum/viewforum.php?f=176
— Proszę się wyłączyć — powiedział ogarnięty nagłym lękiem
Runciter. — Rozmawiałem z moją żoną Ellą; skąd pan się tu
wziął?
— Nazywam się Jory — nadpłynęła myśl — i nikt ze mną nie
rozmawia.
This post was edited 2 times, last on 2008-11-21, 15:08 by pokolenie Ł.K..

feydewey (offline) Warnings: 1 #182

User title: asinus asinorum!
Member since Mar 2008 ·
hej metale, czemu się tak opluwacie? moje zdanie na temat gatunku muzycznego, który tak kochaacie (lol) zraniło metalowe ego? krótki przegląd ataków:

co, wyrosles ze sluchania metalu ? ja pierdole fejdegej.
A spierdalaj z tego wątku!

Tak, wyrosłem z słuchania metalu. i dzięki bogu: )

Drogi fejdegeju, musze przynzać, iż jesteś cieciem jakich mało :) Twoja wypowiedz jest niczym oświadczenie o twojeje głupocie :) . Dlaczego twierdzisz, ze ci ludzie byli zli, mieli jakis cel i tyle, mieli na tyle odwagi i potrafili wyrazac w sposob taki, a nie inny, wiadomo teraz nalezy to do histori, ale jakze zacnej
Stawiaj znaki zapytania jak piszesz pytanie: D moim zdaniem właśnie ta grupa z inner circle zawierała w sobie (paru, ale nie wszystkich) ludzi przesiąkniętych tym, o czym robili muzykę i co prezentowali w "tekstach" - słowa typu zło, rozkład, agresja, nienawiść, smutek, samobójstwo, i podobne. Byli w tym autentyczni i żyli w ten sposób. 

Sam przyznaj, ze chcialbys patrzec jak jakis kosciol plonie i katole sraja po gaciach.
Nie, po co mi to?

Elektroniczna muzyka jest wporzadku, ale nie jestes i raczej nie bedziesz w stanie pojac istoty metalu, Per Yngve Ohlin jeśli miałby dalej żyć to Atilla pewnie by przyklenoł i zesrał sie w gacie przy jego wokalach, ehhh true grim & necro  :-D  < to oznaka ich czasow, dlaczego ludzie teraz tak bardzo nie lubią czegoś takiego
I kolejny metal pierdoli, że nie jestem w stanie pojąć istoty "metalu". A jaka jest jego istota? Ja jestem fanem MUZYKI, nie tylko jednego gatunku, nie będe zamykał się w jednej subkulturze i kminił "jaka jest istota metalu" nie będe wbijał się w schemat czyli długie włosy, antyreligijność, ubiór, mental, chlanie alkoholu etc, po co się zamykać? Znam muzykę metalową dobrze, mam swoje dawne ulubione zespoły, ale nie będe ciągle siedział w jednej dziedzinie, bo mi się to kojarzy z rozkładem. Pierdolić subkultury "istoty" poszczególnych gatunków muzycznych, pierdolić ludzi którzy mówią, że pierdolą system, a tak naprawdę wbijają się w inny. 

Miałem swoje black metalowe czasy, nadal mam jeszcze koszulki burzum, carpathian forest, bathory...ale już tego nie słucham. Stwierdziłem jeszcze, że wszystko osadza się w podświadomości, a ja nie chce mieć w głowie śmierci, rozkładu, rżniętych piłą świń, palenia kościołów, satanizmu, pogaństwa, trockizmu, nazizmu i co tam jeszcze za gówna Ci kolesie mieli w głowach. Jeżeli chcecie mieć rozkładającego się trupa w głowie - wasz problem. Możecie nawet się w niego ubrać.

Możecie zareagować kolejnym pluciem, wyzywaniem i pyskówkami, ale zastanówcie się najpierw dlaczego tak robicie.

Swoją drogą moja postawa czasem odzwierciedla tutaj znakomicie mizantropię black metalową, która została mi troche do dziś
jebać tępą, zamkniętą i schematyczną swołocz - oto istota black metalu

pozdrawiam \m/ : D
rather than offer you the illusion of free choice, I will take the liberty of choosing for you...

Hsin Hsin Ming
Krishnamurti

Norman (offline) #183

Member since Nov 2007 · male · · Location: Breslau
idn:

poczytaj tego chujca Andora i jego wiekopomne dzielo. Satanizm to nie jest czerowny kutas z rogami na czole. I to, moim zdaniem, powinny reprezentowac kapele z tego nurtu. A cala otoczka powinna jedynie to potegowac, a nie byc celem samym w sobie.

Infamis (offline) #184

Member since Dec 2005 · male · · Location: GW
 fejdegej za duzo tych zeitgeistow sie naogladales :P
Sometimes in the dead of the night I mesmerize my soul
Sights and visions prophecies and horror
they all come in one

korkorio (offline) #185

Member since Oct 2006 · male · · Location: deep south
feydewey:
...
Możecie zareagować kolejnym pluciem, wyzywaniem i pyskówkami, ale zastanówcie się najpierw dlaczego tak robicie.
...
Boś się naćpał i pierdolisz.

feydewey:
... moje zdanie na temat gatunku muzycznego, który tak kochaacie (lol) zraniło metalowe ego? ...

... Ja jestem fanem MUZYKI, ...
W takim razie nie powinieneś wyrażać się w taki sposób na temat metalu.
Rozumiem, jeśli nie trawisz nuty, ale mimo wszystko jest to jeden z ambitnych gatunków muzyki popularnej.
Don't waste your time, embrace it
And then you'll know yourself
The change in you is Goddamn Electric

xxxzzzxxx (offline) Warnings: 1 #186

User title: I chuj.
Member since Nov 2007 · male · · Location: Chujem do góry
feydewey:
Tak, wyrosłem z słuchania metalu. i dzięki bogu: )

Szkoda, że z głupoty nie wyrosłeś.

Bo pierdolisz takie brednie, że czytać się nie da.
Jeżeli codziennie wstajesz rano we wspaniałym nastroju, uprawiasz kosmiczny seks i to z wielka ochotą, na ulicy wszyscy się do Ciebie uśmiechają, życie jest piękne i nie masz żadnych problemów, a praca sprawia Ci wielka przyjemność...
NARKOTYKOM POWIEDZ NIE!!!

astaroth(zbanowany użytkownik) (offline) #187

User title: Hrabina
Member since Aug 2007 · female · · Location: Toruń
Group memberships: Zbanowani użytkownicy
Według mnie, metal jest lepsiejszy od różnych techniawek i elektornik chociażby pod tym względem, że trzeba włożyć trochę pracy w zrobienie piosenki. Używa się kilku instrumentów, a utwory mają Tekst i nie wystaczy sobie poklikać na komputerze, i wstawić 2 słowa powtarzane w kółko, lub 3 razy przez całą piosenkę.
Nie, żebym się tu wywyższała słuchaniem metalu, bo techniaffki też lubię, ale nie mogłabym tego słuchać więcej, niż kilka piosenek dziennie. Tak mię wychowano i jestem z tego dumna :cool: ;)
Sola ratio perfecta beatum facit.

Biegan (offline) #188

Member since Sep 2007 · male · · Location: Toronto
astaroth:
Według mnie, metal jest lepsiejszy od różnych techniawek i elektornik chociażby pod tym względem, że trzeba włożyć trochę pracy w zrobienie piosenki. Używa się kilku instrumentów, a utwory mają Tekst i nie wystaczy sobie poklikać na komputerze, i wstawić 2 słowa powtarzane w kółko, lub 3 razy przez całą piosenkę.

W Elektronice również często wykorzystuje się instrumenty my dear :) Jak zwykle każdy rodzaj muzyki dzieli się na chujowy i genialny. Wszystko zależy od wykonawcy i jego nakładu pracy.
"Zorganizowana religia ma, niestety, swe ograniczenia"

idn(moderator) (offline) #189
User title: falling alice
Member since Apr 2006 · · Location: przeważnie pionowe, choć zdarzają się odchyły.
Group memberships: Moderatorzy forum Apteka, Moderatorzy forum Psychodeliki/Alchemia, Użytkownicy, Wszyscy moderatorzy
Norman:
idn:
poczytaj tego chujca Andora i jego wiekopomne dzielo. Satanizm to nie jest czerowny kutas z rogami na czole. I to, moim zdaniem, powinny reprezentowac kapele z tego nurtu. A cala otoczka powinna jedynie to potegowac, a nie byc celem samym w sobie.
toć o tym właśnie mówię. kapele z tego głównego andergrandu są najwyżej "szatanistyczne". a jeśli nie, to często bliżej im do neo-poganizmu i okolic narodowego socjalizmu niż satanizmu, zwłaszcza w norweskim bleczurze. w polskim już jest lepiej, bo mamy Behemotha, który faktycznie zahacza o satanizm właściwy. a tak to np. Mayhem, Emperor czy nawet Burzum nic takiego sobą nie przedstawiają. black metal ist krieg, więc pompuj rower dla szatana, antychrześcijańsko - tak, wykorzystując wizerunek szatana - tak, ale nie satanistycznie.

nawet kurwa De Mysteriis Dom Bananas nie jest satanistyczne. :p
szatan.

Teraz (offline) #190

User title: emo Zen
Member since Mar 2007 ·
ID 437029
feydewey:
Vikerness wyjdzie z więzienia i albo znowu kogoś zamorduje

Ale on już wyszedł !
http://www.youtube.com/watch?v=_1nzEFMjkI4

idn(moderator) (offline) #191
User title: falling alice
Member since Apr 2006 · · Location: przeważnie pionowe, choć zdarzają się odchyły.
Group memberships: Moderatorzy forum Apteka, Moderatorzy forum Psychodeliki/Alchemia, Użytkownicy, Wszyscy moderatorzy
nota bene, sam już od dłuższego czasu czystego bleka nie słucham. czasem mnie nostalgia najdzie, to poleci Funeral Fog czy stary Bathory, ale tak to raczej na codzień już nie mam z nim styczności.

inna sprawa to post-black i inne progresywne wynalazki. darkthronowa prostota czystego bleka mnie obecnie nuży, bardzo za to lubię wszelkiego rodzaju eksperymenty.

Anaal Nathrakh (24/7! :D), Vintersorg, Borknagar, Arcturus, Opeth, Ephel Duath, Ghenghis Tron, Ihsahn, Ulver (i wszystkie projekty, w których Garm <3 się udziela), Virus, Gojira, Behold... the Arctopus, Cynic, Solefald (sporo od płyty zależy), Agalloch i wiele innych połamańców to jest to, co tygryski lubią najbardziej.

szczerzę natomiast nie znoszę heavy (z wyjątkiem płyty Fear of the Dark Ironów, jakoś tak mi się jej dobrze słucha), powera i Dream Theater. ;>
szatan.

jarro (offline) #192

Member since Jan 2008 · male · · Location: Soko ;o)
Wypierdolony deathcore ze świńskim kwikiem: http://pl.youtube.com/watch?v=S-x95Q0SJfY
aphex twin! drukqs! vordhosbn!

DJ Zasnął (offline) #193

Member since Jun 2007 · male ·
astaroth, 2008-11-21, 18:31:

zgadzam sie, chociaz szwagier co slucha industrial cośtam i kapel w stylu Cradle of Filth powiedzial mi ze wcale nie potrzeba jakiegos skilla zeby szarpać gitare chociaz tez kiedys tak myslal jak ty (i ja).
smutna kupa ze na kompie mozna zasytezozować z (jak na ludzkie ucho) idealnym odwzorowaniem kazdy instrument.
ja tam metalu nie odrozniam od rocka czy indystrial costam ale pare hitow Slipknota / Static - X / Korna (sporo) / Rammstein'a (jeszcze wiecej) wielbie. a tak to elektronika.

poza tym ten wątek zdaje sie byc dobrym miejscem zeby sie pochwalic iz bylem na koncercie Iron Maiden i chociaz bylem jedynym co nie znal tekstu to zajebiscie sie bawilem bo dziadki dali szoł jak japierdole, a o to na koncertach IMHO chodzi

co tam jeszcze o metalu.. metale są spoko. najmniej agresywne "środowisko" z jakim sie zetknalem. i fajne laski o ile myją włosy.

Gwynnbleid (offline) #194

Member since Jan 2008 ·
skoro sie chwalimy koncertami to na Maidenach byłem już 4 razy  :-D  Co prawda na ostatni już nie pojechałem bo nawet nie zabrałem sie za ich ostatnie wypociny. Trzeba przyznać że IM to MOC. Rozpiździelają na koncertach, zawsze jest pozytywnie i zajebiście można sie pobawić. Żadnych tam wypocin na siłe, jeno hjevi metal w czystej postaci.
Teraz chciałbym jeszcze raz na Saxona pojechac bo na mjetalmanii wymietli swego czasu. Dobry NWOBHM nie jest zły jak mawiają. Na Judasów już ponoć przyszedł czas ale z sentymentu raz chciałbym zobaczyć gieja Halforda na wokalu.
Koncertowo również nie miałem okazji poznać żadnej kapeli glamowej a takie Danger Danger, Motley czy Extreme miło by było zobaczyć w świetle reflektorów. Ale..Polska to nie Ameryka tu glam uznaje sie za gówno. Niesłusznie bo to zajebiście wyluzowana muzyka.
Ehh może z marzeń uda sie jeszcze zobaczyć AC/DC przed ich śmiercią. Wydali płytke może do Chorzowa kiedy zawitają?
https://talk.hyperreal.info/thread/17967 < = 1 raz z Aco
https://talk.hyperreal.info/post/347463  < = Baśniowy Wrocław
https://talk.hyperreal.info/post/366541  < = Percepcyjny kwasowy gwałt
http://talk.hyperreal.info/thread/19724  < = Flyyy Dragon Flyyy
http://talk.hyperreal.info/post/430359   <=  4-HO-MET Na pełnym wdechu

korkorio (offline) #195

Member since Oct 2006 · male · · Location: deep south
Z marzeń...  PANTERĘ zobaczyć.
A także White Zombie.
A nawet Hendrixa.
Don't waste your time, embrace it
And then you'll know yourself
The change in you is Goddamn Electric
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smilies: :-) ;-) :cheesy: :-D %-D :-p ^_^ ;] :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O :o) :argue: :heart: :wall: :moody: :zzz: :diabolic:
Special characters:
Page:  previous  1  2  3 ... 11  12  13  14  15  16  17  18  next 
Go to forum
© hyperreal.info 1996-2009 / Zapisz się koniecznie na prenumeratę dwutygodnika hyperreala HEJ!
Current time: 2009-01-09, 09:00:06 (UTC +01:00)