Not logged in. · Lost password · Register
Forum: (AL)Chemia Umysłu Apteka Antydepresanty RSS
Mianseryna - Wątek Ogólny
Mieliście styczność?

Piotrunio (offline) #1

User title: Bandyta
Member since Nov 2007 · male · · Location: Kraków
Group memberships: Użytkownicy
Show profile · Link to this post
Subject: Norserin
Miał ktoś z Was styczność z lekiem o dziwnej nazwie NORSERIN ?  Ja pamiętam jeszcze za gnoja podprowadziłem jedną tabletkę z tzw. Apteczki babci  %-D  i pamiętam z tego wszystkiego tyle, że działał bardzo mocno nasennie, więc jeśli ktoś mógłby mi przybliżyć ogólne informację na jego temat, byłbym wdzięczny :)
Wszystko co osiągnąłem, zawdzięczam tylko i wyłącznie sobie.

Znasz mnie lepiej niż ja siebie?

http://www.wrzuta.pl/audio/AgJjNn9zAf/bezimienni_-_dobre_c…

Piroman (offline) #2

User title: ćpun z powołania
Member since May 2007 · male · · Location: Kołobrzeg
Zawiera 10 mg mianseryny - czteropierścieniowego leku antydepresyjnego (TeCa)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Mianseryna
Esoteric Agenda
http://pl.youtube.com/watch?v=gcuEwPvhq28
klikać to!
truthism.com
http://xeeatwelve.com
Święto Pierwszej Pigułki
http://pl.youtube.com/watch?v=lursLrbaHHM&feature=rela…

jogurt (offline) #3

User title: OXER
Member since Dec 2005 · male ·
Bardzo dobry lek nasenny i antydepresyjny usypia fajniej od benzosów/zolpidemu bardzo przyjemnie powoduje "opioidowego utulenca" jak sie polozysz w koldre lepszego od tego na kodzie, a jest tak skuteczny jak fenobarbital niemalze. Na sen nie ma nic lepszego. Co do dzialania antydepresyjnego jest ono dla mnie niezbadane ale ludzie skarza sie na tycie. Tak wiec polecam na sen - jak dla mnie master.
Zróbmy se lot, desperado, jak Salvador Dali
!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!!i!i!i!i!!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i
TREE OF LIFE polska

NeUrOtYk (offline) #4

User title: jadą świry!!!
Member since Jan 2008 · male · · Location: Gdańsk
tak zwalnia metabolizm że przytyłem po nim przez miesiąc 14 kg
d(-_*)b

Piotrunio (offline) #5

hehe widze prawie same pozytywne komentarze na jego temat :) moc ma straszliwą usypia w kilka chwil :)

This post was edited on 2008-01-27, 19:04 by Piotrunio.

oon (offline) #6

User title: Lieutenant
Member since May 2007 · male · · Location: Wrocław
dokładnie ;) ja po 15mg (pól tabletki) czuję wyraźne działanie sedatywne, ciekawe czy ma jakieś działanie rekreacyjne, nie długo wypróbuje większe dawki :)
* bupropion 150mg/d
* 5 - HTP 100mg/d

Piotrunio (offline) #7

hehe obawiam się że po większych ilościach nie zdążysz doczekać do innnych efektów  %-D   uśniesz od kopa :D

ksionc (offline) #8

Member since Jan 2006 ·
najlepszy lek nasenny z jakim sie spotkałem
ma jeden minus trochę wydłuża czas snu i trudno się rozbudzić po przebudzeniu
Ale w dzień nie odczuwa sie zamuły jak po usypianiu zolpidemem czy benzodiazepinami

jeśli zagląda tu jakiś moderator to myślę, że przydałoby się zmienić nazwę tematu aby zawierała słowo mianseryna
np "Mianseryna - wątek ogólny"
Change my pitch up, smack my bitch up, like a pimp

PLAYAZ (offline) #9

Member since Jun 2008 · male · · Location: Września
Biorę to od kilku miesięcy tyle, że lek nazywa się Mianserick i zawiera bodajże 30mg Mianseryny. Działanie? Około godzinę do półtorej zaczyna się robić przyjemnie, można się zrelaksować, ale już po 2-3 godzinach potrafię zasnąć na siedząco.
trudno się rozbudzić po przebudzeniu
Racja, choć czasem zdarzało mi się bez powodu obudzić o 4 nad ranem i nieświadomie chodzić po moim domu, szukając niewiadomo czego. Nie wiem, czym to jest spowodowane. Sny po tym są niewiarygodne - wydają się bardzo realistyczne, czasem wręcz Deja Vu. Sny to prawdziwe widowisko nie do opisania, choćby dlatego warto spróbować Mianseryny. Biorę 1 tabletę dziennie, na noc, razem z Depakine Chrono 500.
Idealna do podróży samolotem, wystarczy wziąć 1 tabletkę 2 godziny przed odlotem i masz podróż z głowy. Wiem, ponieważ sprawdzałem to całkiem niedawno.
Działanie antydepresyjne? Ciężko mi to określić - i z tym, i bez czuję się beznadziejnie.
Keep it real - keep it PLAYAZ

www.playazonline.co.uk
www.realplayaz.co.uk
This post was edited on 2008-07-05, 22:49 by PLAYAZ.

Piotrunio (offline) #10

hehe, mnie po mianserynie wydupcało z butów i spałem bardzo długo, a później bardzo ciężko było mi się ogarnąć i dobudzić odpowiednio.

bartolomej_2006 (offline) #11

Member since Nov 2006 · male ·
Brałem mianserin 120mg na noc.Nasennie działał na mnie jakieś 2 tygodnie potem już miałem problemy z zasypianiem.
Po co to brałem?.Chciałem sobie poprawić nastrój i się odhamować, a co wyszło?, nabawiłem się od tego gówna lęku napadowego F41.0.Najgorszy koszmar jaki w życiu przeszedłem.Teraz ładuję amitryptylinę już chyba trzeci rok jak się nie mylę.Co do mianseryny żadnych objawów ubocznych nie zauważyłem, a jeśli chodzi o tycie to nie przytyłem ani grama.

NiezdrowyAntoś (offline) Warnings: 1 #12

Member since Jun 2007 ·
ta mianseryna to od razu na was dzialala nasennie? jak w ciagu dnia, uspokajala, czy bez roznicy?
I don't wanna grow up
I don't ever wanna be that way
I don't wanna grow up

Demoon (offline) #13

User title: strasznie super hiper mega eMCe
Member since Jan 2007 · male · · Location: Gdańsk
mnie nawet 10 mg w środku dnia potrafi zwalić z nóg. i to już po pół godziny nie bardzo rozumiem co do mnie mówią, potem możliwy tylko sen :) chociaż szybko rośnie tolerancja.
rzeźbię ciszę słowami dla Ciebie pod powiekami na niebie z gwiazdozbiorami pokazuję siebie
będę jak dynamit i pod gruzami pogrzebię to co nie da mi myślami przybiec do Ciebie w potrzebie
nie weźmie mi tego ani spanikowany świat ani ci z drani wychowani na nim
zanim nie utracę zmysłów jak Tytanik, zanim zanik pomysłów da mi znak
ja pomnikami ten track wypełnię jak farbami

bartolomej_2006 (offline) #14

Member since Nov 2006 · male ·
Pierwsza tabletka 10mg powaliła mnie po dwóch godzinach w ciągu dnia i to na dwa dni(efekt nie chce się spać ale z łóżka wstać nie można, a jak już wstaniemy to po chwili się robi ciemno w oczach, do kibla(6 metrów) szedłem na trzy razy żeby nie zemdleć)).Tolerancja na spanie rośnie w zawrotnym tępie.
Ogólnie nie polecam tego leku dlatego że bardzo silnie zwiększa poziom noradrenaliny w synapsach, a sam blokuje dużo receptorów serotoninergicznych(a wiadomo że serotonina jest taką jakby przeciwwagą do noradrenaliny).Ja przy dawce 120mg byłem bardzo niespokojny-nie mówiąc o napadach lęku w domu(alkohol nie pomaga, dopiero w dużej dawce uspokaja.Dla przykładu amfetaminę można zapić bez problemu, mianserynę też ale po dużo większej dawce alkoholu dopiero człowiek się czuje uspokojony.)
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smilies: :-) ;-) :cheesy: :-D %-D :-p ^_^ ;] :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O :o) :argue: :heart: :wall: :moody: :zzz: :diabolic:
Special characters:
Go to forum
© hyperreal.info 1996-2009 / Zapisz się koniecznie na prenumeratę dwutygodnika hyperreala HEJ!
Current time: 2009-01-09, 09:08:36 (UTC +01:00)