Not logged in. · Lost password · Register
Forum: (AL)Chemia Umysłu Apteka RSS
Piracetam (Nootropil, Memotropil, Lucetam)
Page:  previous  1  2  3  4  5  6  7  8  9  next 

mirror (offline) #76

Member since Oct 2007 · female ·
Group memberships: Użytkownicy
Show profile · Link to this post
ID 415321
http://portalwiedzy.onet.pl/4870,1471,1513328,1,czasopisma…  

artykuł m.in o piraceramie.
mam nadzieje, że to nie prawda co tam piszą.
Czym siebie usypiasz, by nie czuć, by się nie bać, nie pamiętać...?

gynoid (offline) #77

Member since Aug 2007 · female ·
mirror:
http://portalwiedzy.onet.pl/4870,1471,1513328,1,czasopisma…  

artykuł m.in o piraceramie.
mam nadzieje, że to nie prawda co tam piszą.

Wiadomo, że przyjmowanie jakichkolwiek wspomagaczy sprawia, że bez nich czujemy pewien niedosyt, dysfunkcję. Jeśli ktoś przesadza, musi liczyć się z konsekwencjami.

Aby poprawić zdolność koncentracji, brał już: piracetam, donepezil, vicebrol, metylofenidat, modafinil i acodin.

8-(

Trzy tabletki pozwoliły mi wrzucić w siebie 200-stronnicową książkę pełną wiedzy i nazajutrz wypluć z sensem potrzebne fragmenty. Skąd wiedziałem, ile tego trzeba wziąć? Przeprowadziłem eksperyment na sobie. Zobaczyłem, jak się czuję po jednej tabletce, odczekałem i wziąłem następne.

No jasne. Na głupotę nie ma lekarstwa.

Było tego strasznie dużo, a ja cierpliwie przewracałam kartkę po kartce i sporządzałam notatki. Znikła potrzeba nieustannego łażenia do kuchni i picia dwudziestej herbaty. Przestałam zajmować się dziesiątkami rzeczy, aby znaleźć alibi na to, że nie siadam do nauki. Nad ranem miałam już stertę notatek i byłam gotowa. Jedynym problem jest to, że kiedy lek przestanie działać, wywołuje nadmierną senność. Ale zarzuciłam dwie kawy, poszłam i klasówkę z fizyki napisałam bezproblemowo.

I kolejna mądra.

Ostatnio mam przerwę od piracetamu, ale niebawem wrócę. Zniszczyłam sobie mózg i naprawdę mam problemy z koncentracją, przeczytaniem książki czy krótkiego artykułu. Oczywiście znalazłam na to sposób - fuka, ale ona nie daje odpowiednich rezultatów. Piracetamem chcę się "podreperować".
I want to believe.

browar444 (offline) #78

Member since Oct 2007 ·
popatrzcie na to skoro mowa o piracetamie :)

http://talk.hyperreal.info/thread/21028

browar444 (offline) #79

Member since Oct 2007 ·
Wziecie amf, przy stalym zarzywaniu piracetamu, drastycznie podnosi cisnienie środczszkowe, stanowczo odradzam!

Ile musze musze odczekac po odstawieniu piracetamu zeby moc sie nacpac amf?

gynoid (offline) #80

Ostatni raz piracetam brałam na początku października, tuż przed wciągnięciem kreski, i nic złego mi się nie stało. Niedawno znów fukałam, tym razem więcej i również nic mi nie było.
I want to believe.

browar444 (offline) #81

Member since Oct 2007 ·
ale bralas wczesniej ten piracetam ciagle i w duzych dawkach? bo to roznica. bo ja bralem w duzych i mi leb chcialo rozkurwic choc tego samego dnia nie bralem

gynoid (offline) #82

browar444:
ale bralas wczesniej ten piracetam ciagle i w duzych dawkach? bo to roznica. bo ja bralem w duzych i mi leb chcialo rozkurwic choc tego samego dnia nie bralem

Brałam od końca maja do początku lipca w dawkach 800-800-0, a potem chyba od połowy sierpnia do początku października, również w takich dawkach.
Muszę przyznać, że do tej pory odczuwam działanie piracetamu albo mózg mi się tak świetnie zregenerował  :rolleyes:
I want to believe.

browar444 (offline) #83

Member since Oct 2007 ·
2 x dzien po 800mg? powiedz cos wiecej? w czym roznice widzisz? czy cpalas wtedy cokolwiek, czy pilas? Czy utylas przy tym?

Mi tez zalezy na regeneracji mozgu. Co myslisz o polączeniu tego z winpocetyną?

wiem, ze pic przy tym nie powinno sie bo ryje bardziej niz bez. przy winpo zauwazylem, ze gdy zazyje z tym tabletke na sen to mocniej dziala i nie pamiec jest gorsza, czyli bardziej ryje. tym samym przy takiej kuracji powinno sie unikac wszystkiego.

Piracetam o ile dobrze wiem , dziala na rec glutaminowe. Zjadłem nie dawno przy tym duzo przyprawy chili, ktora pewnie zawiera glutaminian sodu w duzej ilosci. Za chwile czulem cisnienie w glowie cos jak przy amf. Przeszlo po estazolamie i zolpidemie, podobnie jak przy amf.

browar444 (offline) #84

Member since Oct 2007 ·
czy macie jakies objawy odstawienne po piracetamie? ja biorac 2400 mam nastroj dosc dobry. nie biorac go mam depresje. czy to norma?

yam'teoretyk(zbanowany użytkownik) (offline) #85

User title: ZBoWiD
Member since Apr 2006 ·
Group memberships: Zbanowani użytkownicy
Nie.
W sumie z czasem czegoś brakuje po odstawieniu, ale nie nazwałbym tego aż depresją. Po prostu nie mam tak w miarę dobrego nastroju zawsze i wszędzie(w graniach rozsadku) jak po piracetamie.
Bij kora, nie pierdol!

browar444 (offline) #86

Member since Oct 2007 ·
Znaczy ja jestem dosc depresyjny na co dzien ale wlasnie po tym jest troche lepiej bo pira zwieksza il. przekaźnikow. Moze bylby z tego lek na antydepr. :p

Jak nalez stsowac dla zadowalającej regeneracji po amf? Czy daje ten lek trwale efekty?

Który z preparatów picaetamu oceniacie jako najlepszy? Ja biore tylko memotropli ale inne sa niewiele drozsze.

yam'teoretyk(zbanowany użytkownik) (offline) #87

Member since Apr 2006 ·
Wg. mnie piracetam nie daje trwałych efektów.
Bij kora, nie pierdol!

gynoid (offline) #88

browar444, 2008-11-05, 23:08:
2 x dzien po 800mg? powiedz cos wiecej? w czym roznice widzisz? czy cpalas wtedy cokolwiek, czy pilas? Czy utylas przy tym?

Tak, rano i w popołudnie po 800mg. Uważam, że to dawka optymalna - wystarczająco duża, żeby zadziałała, ale i wystarczająco mała, żeby nie odczuwać jakiejś niemocy intelektualnej ;) po odstawieniu piracetamu.

Różnica - mogłam w końcu przeczytać jakiś tekst (do tej pory udawało mi się to tylko po amph, czyli totalny bezsens), szybciej zapamiętywałam itd. Ale generalnie chodziło mi o to, by móc się skoncentrować na jakimkolwiek tekście (bywało, że w czasie czytania interesującego artykuły w gazecie zapominałam, że go czytam i gdzieś sobie szłam  :huh: ) i udało się to. Teraz nie biorę piracetamu od początku października i efekty utrzymują się (chociaż słabiej, ale w międzyczasie trochę ćpałam).

Na początku starałam się nie pić, ale - jak to wiadomo - ciężkie jest życie studenta, więc z czasem zaczęłam (a piję dużo za dużo). Na drugi dzień czułam się trochę głupkowata (ale może to mój wkręt z powodu wyrzutów sumienia, bo z reguły na kacu czułam się świetnie, lepiej niż normalnie).
Ćpałam jeszcze grzyby, ale np. na dzień przed wzięciem piguły nie brałam już piracetamu.
Niedawno fukałam tuż po wzięciu piracetamu i było ok, z kolei innym razem - miałam wrażenie, że rozsadzi mi głowę.

Nie utyłam po tym (ale ja praktycznie po niczym nie tyję, mimo usilnych starań).

Mi tez zalezy na regeneracji mozgu. Co myslisz o polączeniu tego z winpocetyną?

Myślę, że to bez sensu - oba specyfiki mają podobne działanie, a - jak sam napisałeś - winpocetyna Cię przymula (chyba durny jest ten mój tekst, bo już pewnie sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie).

czy macie jakies objawy odstawienne po piracetamie? ja biorac 2400 mam nastroj dosc dobry. nie biorac go mam depresje. czy to norma?

Nic takiego nie zauważyłam, ale - po pierwsze - mam chyba coś nie tak z gospodarką serotoninową, a po drugie - biorę mniejsze dawki, takie minimalnie odczuwalne (ale naprawdę skuteczne).

Znaczy ja jestem dosc depresyjny na co dzien ale wlasnie po tym jest troche lepiej bo pira zwieksza il. przekaźnikow. Moze bylby z tego lek na antydepr. :p

Raczej nie zwiększa ilości neuroprzekaźników, tylko zwiększa wykorzystanie tlenu i glukozy, i (tak jakby) obszar mózgu, do którego dostarczane są te substancje.

Jak nalez stsowac dla zadowalającej regeneracji po amf? Czy daje ten lek trwale efekty?

Według mnie daje, ale sam również musisz nad tym popracować - ucz się, czytaj książki... nie wiem - rozwiązuj krzyżówki. Wiesz - jak z siłownią ;) oprócz brania anabolików, musisz też ćwiczyć - samymi suplementami diety nie wyrzeźbisz sobie ani ciała, ani mózgu.
Aha - i proponuję Ci zmniejszyć dawkę.

Który z preparatów picaetamu oceniacie jako najlepszy? Ja biore tylko memotropli ale inne sa niewiele drozsze.

Myślę, że to bez różnicy - z tego co patrzyłam, wszystkie te leki zawierają tylko piracetam, nic poza tym.
I want to believe.

yam'teoretyk(zbanowany użytkownik) (offline) #89

Member since Apr 2006 ·
gynoid a nie zastanawiałaś się może, że to nie ten piracetam pomógł Ci w nauce(po odstawieniu) tylko zmiana stylu 'życia', poszerzona świadomość co do szkodliwości ćpania i zmiana podejścia do obowiązków?
Bij kora, nie pierdol!

gynoid (offline) #90

yam'teoretyk:
gynoid a nie zastanawiałaś się może, że to nie ten piracetam pomógł Ci w nauce(po odstawieniu) tylko zmiana stylu 'życia', poszerzona świadomość co do szkodliwości ćpania i zmiana podejścia do obowiązków?

Raczej nie - efekty były zauważalne od początku przyjmowania Nootropilu, a z takiego szkodliwego stylu życia nie zrezygnowałam tak szybko (jak zaczęłam brać piracetam zrobiłam sobie krótką przerwę w piciu alkoholu, ale potem urządziłam sobie największe ćpaństwo mojego życia).
Druga sprawa - dopiero po piracetamie byłam w stanie skupić uwagę na tym, co mówi wykładowca - od początku do końca, mimo że wcześniej wiele razy próbowałam (a problemy z słuchaniem mam już od początku LO).

Ale trochę racji masz - na pewno fakt, że próbowałam zregenerować swój mózg (na czym bardzo mi zależało) trochę zmienił moje podejście do obowiązków - skoro już zainwestowałam w jego odbudowę, dostałam trudno dostępny lek - powinnam to wykorzystać.
I want to believe.
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smilies: :-) ;-) :cheesy: :-D %-D :-p ^_^ ;] :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O :o) :argue: :heart: :wall: :moody: :zzz: :diabolic:
Special characters:
Page:  previous  1  2  3  4  5  6  7  8  9  next 
Go to forum
© hyperreal.info 1996-2009 / Zapisz się koniecznie na prenumeratę dwutygodnika hyperreala HEJ!
Current time: 2009-01-09, 08:29:33 (UTC +01:00)