Not logged in. · Lost password · Register
Forum: Magiczny Ogród Psychodeliki Salvia divinorum RSS
Kilka wątpliwości co do zacnej Szałwii.
Page:  previous  1  2  3 

kamyk (offline) #31

Member since Aug 2006 · female ·
Group memberships: Użytkownicy
Show profile · Link to this post
ID 439911
takie z butli po mineralce jak do zielonego? pewnie ze umiem ale czy to starczy

gringo (offline) #32

User title: Life iS trip in the Dreams
Member since Feb 2007 · male · · Location: Underground
Dodaj zapalniczkę żarową i może Ci się uda. Powodzenia :diabolic:
everything is simpler than you think
and at the same time more complex than you imagine...

Syberek (offline) #33

Member since Jun 2007 · male ·
Paliłem z normalnej butli bez żadnych zapalniczek żarowych i zadziałało już za pierwszym razem tak jak trzeba ;)

Atakuj wiadro z SD :D
Experience: MJ, Alkohol, tramal, xtc, popers, speed, dxm, benza, dimenhydrant, psylocybina, Salvia, LSA, Baclofen, rolki, kofeina, tytoń.

gringo (offline) #34

User title: Life iS trip in the Dreams
Member since Feb 2007 · male · · Location: Underground
Syberek:
Paliłem z normalnej butli bez żadnych zapalniczek żarowych i zadziałało już za pierwszym razem tak jak trzeba ;)

Atakuj wiadro z SD :D

Chodzi o to żeby w jak najkrótszym czasie spalić jak najwięcej materiału i ograniczyć to do jednego bucha. Tylko po to zasugerowałem zapalniczkę żarową. Zwykła też się nadaje :-)

Zresztą, to wszystko już zostało napisane i powinno się wypierdalać takie tematy w kosmos :diabolic:
everything is simpler than you think
and at the same time more complex than you imagine...

pan_z_problemem (offline) #35

User title: Zielonokolorowy
Member since Nov 2006 · male ·
gringo:
Chodzi o to żeby w jak najkrótszym czasie spalić jak najwięcej materiału i ograniczyć to do jednego bucha. Tylko po to zasugerowałem zapalniczkę żarową. Zwykła też się nadaje :-)

Żarówkę używa się do większego uwolnienia Salvinoru, który potrzebuje wysokiej temperatury. Wal z wiadra nawet same liście klepią masakrycznie.
Amerykańska wojna z narkotykami – ostatnia nadzieja
Tak to się KURWA wszystko zaczęło!!!

yam'teoretyk(zbanowany użytkownik) (offline) #36

User title: ZBoWiD
Member since Apr 2006 ·
Group memberships: Zbanowani użytkownicy
salvorin i 'wyzsza temeratura do jego uwolnienia za pomocą zapalniczki żarowej'

Ktoś potwierdzi to?
Czy to może kolejny mit?

Czy tu nie chodzi tylko o dobre rozpalenie suszu w krótkim czasie?
Bij kora, nie pierdol!

pilleater (offline) #37

User title: X.Y. von pilleater de pigúłożerca
Member since Feb 2007 · · Location: Kłodzko
Mit. Zwykła styka w zupełności. To chyba jakaś autosugestia z tą żarówą, próbowałem obu metod i nie widzę jakiejś specjalnej różnicy poza tym, że żarowe się szybko lubią psuć ;] Najważniejsza jest metoda palenia: największy buch w najkrótszym czasie najdłużej trzymać - 3x naj :) No i bez dostępu powietrza. Kilka takich inhalacji suszem ze zwykłej fajki albo bongosa i... właśnie  :cheesy:
jebany Stalin niedobry człowiek !

Salvinoria

nicze(administrator) (offline) #38
Member since Feb 2006 · male · · Location: Jasenik
Group memberships: Administratorzy, Użytkownicy
Mit nie mit.
Chodzi o to, aby w krotkim czasie dostarczyc do organizmu skuteczna dawke.
Wielkosc dawki zalezy od kilku czynnikow: ilosci substancji czynnej w materiale, wielkosci "bucha" oraz wlasnie temperatury plomienia. Salwinorin sie nie spala, ale odparowuje (waporyzacja). Im wyzsza temperatura, tym wiecej salwinorinu odparowuje w tym samym czasie, ergo - skuteczniejsza dawka.
Inna sprawa jest wchlanianie - wiadomo, ze zucie lisci tez dziala (tubylcy tak ja spozywaja), ale trzeba zuc duzo i wiecej.
Wykorzystanie zapalniczki zarowej jest uzasadnione zarowno ekonomicznie (mniej materialu), jak i zdrowotnie (jeden "buch" zamiast kilku). Jest to tez dosc istotne, ze wzgledu na dlugosc i intensywnosc "efektow". Ciezko aplikowac dodatkowa dawke, jesli juz kontakt ze swiatem utrudniony.

yam'teoretyk(zbanowany użytkownik) (offline) #39

User title: ZBoWiD
Member since Apr 2006 ·
Group memberships: Zbanowani użytkownicy
A ktoś się orientuje jaką temperaturę płomienia osiąga żarowa zapalniczka?

Standardowa ma do 500st C(temp zapłonu gazu), a żarowa?
Bij kora, nie pierdol!

banshee (offline) #40

Member since Aug 2007 · female ·
pilleater, 2008-12-02, 11:54:
Kilka takich inhalacji suszem ze zwykłej fajki albo bongosa i... właśnie  :cheesy:

o o o o o właaaaśnie

mam tylko susz bo dostałam. nie będe kupowała ekstraktu bo to i tamto. Paliłam już hm... 3 razy susz, tak po jednym większym maszku. Cośtam smyrało po bańce.  Dam rade najarać się tak jak trza suszem z fajki wodnej? Nawet już kurde żarówę kupię do podpalania, ale jest sens? Pill jak Ty to robisz, zdradź mi sekreta :>
one two fuck you!

Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam... :)

pilleater (offline) #41

User title: X.Y. von pilleater de pigúłożerca
Member since Feb 2007 · · Location: Kłodzko
Sposób na życie miał chłopak bardzo prosty regularnie palił za sobą wszystkie mosty ;]

Wbijasz ile wlezie suszu w cybuch. Ściągasz chmurę niekoniecznie podpalając cały czas, ważne byś ją trzymała jak najdłużej i żeby podczas wciągania dymu dostawało się jak najmniej powietrza. Wypuszczasz dym i jedziesz dalej aż się skończy nabicie. Co jakiś czas pooddychaj sobie żebyś nie kojtła na niedotlenienie. Żeby sobie ułatwić sprawę możesz przed pierwszym paleniem narobić sobie kilka kulek żeby łatwo wchodziły w cybuch. Choć jak palisz rzadko i mało to pewnie jedna styknie.

@Nicze bij zabij paliłem przy pomocy obu zapalniczek i nie odnotowałem jakiejś większej różnicy. Może ciulowa zapalara była, nie wiem... żarzyła się jak wściekła :D

Ciezko aplikowac dodatkowa dawke, jesli juz kontakt ze swiatem utrudniony.

Łatwo nie jest, jeszcze jak dojdzie wkręta, że SD nie chce być palona i dlatego nie wchodzi do cybucha  %-D Na wszystko jest sposób, na kulki ekstraktowe też - podobnie jak z suszem, tylko że moczymy śliną extr i  dodajemy suszu by lepiej się trzymało.

Wykorzystanie zapalniczki zarowej jest uzasadnione zarowno ekonomicznie (mniej materialu), jak i zdrowotnie (jeden "buch" zamiast kilku)

Nie ma co tak przesadzać z tym zdrowiem, tyle co używkownik spali tej SD to mój kot więcej napłacze, a poza tym SD nie idzie palić dzień w dzień każdorazowo powiedzmy 7 skrętów (tak wiem skrętów sd nie palimy) tak jak powiedzmy jara się szlugi. Więc SD to samo zdrowie  %-D

Jakaś prawda musi być w tej zapalniczce ( :-p ) w każdym razie mi to lotto. Dobra technika inhalacji i zapałki z koziej pałki stykną  %-D
jebany Stalin niedobry człowiek !

Salvinoria

banshee (offline) #42

Member since Aug 2007 · female ·
O,dzięki za rady pill :)

Szałwio nadchooodzee! Tzn padam do Twych korzeni!
one two fuck you!

Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam... :)

Gringo997 (offline) #43

User title: nie jestem z policji:P
Member for a month · male ·
pierwszy raz palilem z fajki, potem blant i też nic, a był to ekstrakt x6 z dopalaczy...

zamówiłem 10g suszu i przed wczoraj spaliłem 2 razy po 0.5g i wczoraj tak samo i powiem że czułem się nieco zrelaksowany, no dziwnie się czułem aczkolwiek wiem że jeszcze nie wyrobiłem porządnie receptorów na sal A....

pale z bonga "home made" przy uzyciu specjalnie do tego celu kupionej zapalniczce zarowej:)

grut to się nie zniechęcać panowie!
This post was edited on 2008-12-17, 07:05 by Gringo997.

rozdepczony (offline) #44

Member for 3 months · male ·
Żeby nie zakładac nowego temtu dla zapalniczki żarowej to zapytam tu:

Ma ktos jakąs stronke gdzie mozna kupic porządną zapalniczke żarową? Te z kiosku za 2-5ziko są chujowe i po kilku paleniach przestają działac.

Jak macie jakies strony ze sprawdzonymi zapalarami to dawac :).
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smilies: :-) ;-) :cheesy: :-D %-D :-p ^_^ ;] :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O :o) :argue: :heart: :wall: :moody: :zzz: :diabolic:
Special characters:
Page:  previous  1  2  3 
Go to forum
© hyperreal.info 1996-2009 / Zapisz się koniecznie na prenumeratę dwutygodnika hyperreala HEJ!
Current time: 2009-01-09, 08:51:48 (UTC +01:00)