Not logged in. · Lost password · Register
Forum: Knajpa Muzyka RSS
[Zabawa]: jaka to melodia?
zgadujemy, wątek dla melomanów
Page:  previous  1  2  3 ... 22  23  24  25  26 ... 30  31  32  next 

drag(zbanowany użytkownik) (offline) Warnings: 1 #346

User title: nieaktywny już
Member since Dec 2005 · male ·
Group memberships: Zbanowani użytkownicy
Show profile · Link to this post
ID 439305
Hmm.. Eros Ramazzotti?
Nie Budda, nie Kryszna tylko oklaski i mamona
diamentowa korona, dziewięć dziwek w trzech domach
całodobowa ochrona lepsza niż dla papieża
hajs, szacunek i sława, do tego będę zmierzał

na_jednej_nodze (offline) #347

Member since Jan 2007 ·
Group memberships: Użytkownicy
: drag, prawie prawie....
człek jest mocno powiązany z PUNCHRECORDS

zaśmiechany kapelutek (offline) #348

Member since Jun 2007 · male · · Location: Bytom
1997 EV | AIT! | COMANDO SUZIE | COPH NIA | DIVINE MUZAK | DUSTMUFFIN | ELLI RIEHL | ERIK URSICH | J.G. CABARGAS & LOS INMORTALES | LUFTWAFFE | MANASYT | MUSHROOM'S PATIENCE | NINA BELIEF | NOVY SVET | Ô PARADIS | PIERRE NORMAL | RONIN | SEVERIN BESTOMBES | SMRT I CEKIC | TERRORITMO | THE PLAGUE YEAR OF AUDIOSCOPE | THOMAS NÖLA ET SON ORCHESTRE | TOTENLIEDER | WERMUT

Wybierz sobie i daj już spokój z tym sado-maso.
This post was edited 2 times, last on 2008-11-27, 10:11 by zaśmiechany kapelutek.

idn(moderator) (offline) #349
User title: falling alice
Member since Apr 2006 · · Location: przeważnie pionowe, choć zdarzają się odchyły.
Group memberships: Moderatorzy forum Apteka, Moderatorzy forum Psychodeliki/Alchemia, Użytkownicy, Wszyscy moderatorzy
to na pewno jest nowy 50 Cent, tylko nas na_jednej_nodze w buca robi.

nie?
szatan.

na_jednej_nodze (offline) #350

Member since Jan 2007 ·
taa...50 cent ino w nowym wydaniu...
a mianowicie: http://www.wrzuta.pl/obraz/1SeqiYRVQU/zagadywa
chyba zbyt dużo wolnego czasu w robocie dziś mam...

idn(moderator) (offline) #351
Member since Apr 2006 · · Location: przeważnie pionowe, choć zdarzają się odchyły.
Group memberships: Moderatorzy forum Apteka, Moderatorzy forum Psychodeliki/Alchemia, Użytkownicy, Wszyscy moderatorzy
wygląda równie debilnie, jak kolo z ASP. ale oni są z Niemiec, damn... ;)

- edit -

mi też się nudziło

AIT! - Io Ballo da Solo (Romanticismo Oltranzista)

zaraz wrzuta, a tak przy okazji - podczas przedzierania się przez te płyty stwierdzam, że Luftwaffe jest elo.

kontynując trendy klasyczne zapoczątkowane parę stron temu, mój ulubiony kompozytor prezentuje: http://www.wrzuta.pl/audio/qjX9EhLxou/plimplam

i jeszcze mały bonusik poza konkursem, jak ktoś zgadnie wykonawcę i tytuł stawiam skrzynkę wódki: http://www.wrzuta.pl/audio/jFIkjKxI3v/burum
szatan.
This post was edited 2 times, last on 2008-11-27, 12:41 by idn.

na_jednej_nodze (offline) #352

Member since Jan 2007 ·
michael nyman? czy może trochę za daleko?

idn(moderator) (offline) #353
aha, o wiele za późno. ale poniekąd dobrze kminisz.
szatan.
This post was edited on 2008-11-27, 22:53 by idn.

koala (offline) #354

Member since Aug 2006 · male · · Location: krk
Kurde, to będzie trudno zgadnąć klasykę. Ja ilościowo chyba najwięcej słucham dwójki, bo w tle leci, i pewnie jeszcze parę osób tutaj też, bo dwójka jest popularna. Ale ciężko bez edukacji muzycznej zapamiętywać konkretny utwór (po samej kompozycji, bo tu nie ma tekstu itd:) i jeszcze jak go skojarzysz - wykonawcę i nr opusu. Musisz dać grubą podpowiedź albo ze dwie małe, bo zamuła będzie.

Zagadka o skrzynkę wódki będzie otwarta nawet jak ktoś zgadnie pierwszą, hehe.

EDIT: ten ait to myślałem, że coś innego będzie. To jakiś kompletny wariat jest ten człowiek. Bardzo mi się spodobało.
@idn: a którą płytę Luftwaffe da się posłuchać? Bo przedzierać się przez industrialową dyskografię to kara, heheh.
This post was edited 2 times, last on 2008-11-30, 15:26 by koala.

idn(moderator) (offline) #355
nazwa nie jest skomplikowana, bo ów kompozytor miał często w zwyczaju nazywać swoje utwory tak jak się to robi współcześnie, czyli nie jest to "x symfonia y-moll część z" ani "nokturn taki a taki". ;)

podpowiem jeszcze, że urodził się w XIX w.

jak za dwa dni nikt nie zgadnie, to podpowiem kierunek, pod wpływek którego tworzył.
szatan.

na_jednej_nodze (offline) #356

Member since Jan 2007 ·
w takim razie strzałem lecz pewno chybiacym (choc niekoniecznie) celujemy w maurice ravela...skro tamto za późno...choć niepewnośc abyt duża...pozostaje strzał choc to nie rosyjska ruletka..a moze? w takim razie pocisk o ile błedny jeszcze mnie trafi...jak to w zyciu raz kula w łeb a baba z woźnicy

idn(moderator) (offline) #357
o włos. nie Ravel, ten drugi czołowy impresjonista. ;)
szatan.

na_jednej_nodze (offline) #358

Member since Jan 2007 ·
pozostaje zatem claude debussy...utwory co prawda nie kojarze przyznajac szczerze i nie udało mi sie jeszcze wyłuskac z virtualnej przestrzeni lecz po kluczu drzwi tylko te sie otwierają

koala (offline) #359

Member since Aug 2006 · male · · Location: krk
No widzisz, na Dwójce obok Messiaena ciągle leci Debussy, a mimo wszystko nie byłem pewien.
Wydaje mi się, że to będzie tak: Debussy - La Cathedrale engloutie.
Daj znać Idn, czy dobrze, bo nie mam czasu przeczesywać płyt, a zresztą interpretacje są tak różne, że nigdy nic nie wiadomo dla laika.

idn(moderator) (offline) #360
tak, to Zatopiona katedra. punkcikon.

a w Luftwaffe zdecydowanie więcej neofolku niż industrialu. jam obczajał Event Nihility.
szatan.
This post was edited on 2008-12-02, 21:20 by idn.
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smilies: :-) ;-) :cheesy: :-D %-D :-p ^_^ ;] :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O :o) :argue: :heart: :wall: :moody: :zzz: :diabolic:
Special characters:
Page:  previous  1  2  3 ... 22  23  24  25  26 ... 30  31  32  next 
Go to forum
© hyperreal.info 1996-2009 / Zapisz się koniecznie na prenumeratę dwutygodnika hyperreala HEJ!
Current time: 2009-01-09, 08:33:14 (UTC +01:00)