Not logged in. · Lost password · Register
Forum: Konopie - UPRAWA Indoor, czyli w domu RSS
problem proszę o pomoc problem z wzrostem
nasionko wypuszcza kiełek i... nic

frafy (offline) #1

User title: GraS
Member since May 2008 · male · · Location: międzyrzec podlaski
Group memberships: Użytkownicy
Show profile · Link to this post
Subject: problem proszę o pomoc problem z wzrostem
a więc chcę uprawiać drogocenną marię ale niestety natknąłem się na komplikacje  a mianowicie:
biorę kilka nasionek i umieszczam je między mokrymi husteczkami a następnie wkładam do szafki.
niekture nasionka już po 2 dniach kiełkują (z czego jestem zadowolony) ale po umieszczeniu nasionka w ziemi i podlaniu nic się nie dzieje przeczytałem chyba całe to forum o hodowli szukając podobnego tematu ale niestety nie znalazłem. będę wdzieczny za wsszelką pomoc

pozdro

rejestr (offline) #2

Member since Sep 2008 ·
Nie masz ręki do roślin. Daj sobie spokój.  %-D

A tak na serio: próbowałeś wsadzać od razu do ziemi?
Prawdopodobnie uszkadzasz w jakiś sposób kiełek, za głęboko do ziemi chowasz albo dajesz za dużo wody.

Coś słabo szukasz jeżeli nic nie znalazłeś ciekawego.

Ed: A tak z ciekawości: pod jaką lampą/lampami masz zamiar je uprawiać?
This post was edited on 2008-12-02, 21:25 by rejestr.

frafy (offline) #3

mam coś w stylu lamp halogenowych może się nadadzą a przy okazji dają duzo ciepla co będzie mi potrzebne bo będę to trzymał w chłodnym pomieszczeniu

Mnichu11 (offline) #4

Member since Dec 2005 · male · · Location: Amsterdam
za głęboko dałeś nasiona .... optymalnie 1,5 cm
zbyt dużo lub mało wody ...
zbyt zimno ... optymalnie 25 stopni
zbyt mocno uciśnięta ziemia nad kiełkiem  .... oto możliwości ...
halogeny sobie daruj bo dają nieodpowiednie pasmo światła ... świetlówki na początek zresztą wszystko jest na forum wystarczy poszukać ...
Jeśli uważasz że wszystko jest możliwe, to spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

banshee (offline) #5

Member since Aug 2007 · female ·
czy tylko mi ten wątek tak zboczenie się skojarzył? Tzn jego tytuł. Chociaż podtytuł też budzi pewne fantazje...
one two fuck you!

Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam... :)

majkac (offline) #6

Member since Sep 2008 · male · · Location: PL
banshee:
czy tylko mi ten wątek tak zboczenie się skojarzył? Tzn jego tytuł. Chociaż podtytuł też budzi pewne fantazje...

Tzn. masz na myśli że mu nie staje?

frafy (offline) #7

jeżeli chodzi o stawanie to on jest w szczytowej formie:)
a mam jeszcze oytanie czy to może być wina nasionek bo dostałem je od brata i powiedział ze nie są pewne
ale kiełkują po 2-4 dniacch

banshee (offline) #8

Member since Aug 2007 · female ·
majkac:
Tzn. masz na myśli że mu nie staje?

mhmmm...

ale widzę, że frafy już coś poszperał i zmienił ;(
one two fuck you!

Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam... :)

rejestr (offline) #9

Member since Sep 2008 ·
opisz dokładnie kolor nasionek

Mnichu11 (offline) #10

Member since Dec 2005 · male · · Location: Amsterdam
jak najbardziej moze byc to wina nasion ... ze słabych nasion będą kiepskie planty a co za tym idzie również cieniutkie zbiory
Jeśli uważasz że wszystko jest możliwe, to spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

Pan Prezes (online) #11

User title: Palcie ziele przyjaciele :D
Member since Apr 2006 · male · · Location: Śląsk
jeśli nasionka nie sa pewne to można probować, ale tylko na out bo in sie nie będie takie coś opłacało prąd czas i wogule, a jak nasionka są słąbe to plon nie tylko może być słabej jakości, a wręcz bezwartościowe bo no ktoś dał Ci z papug żarcia.
1.5 cm nie jest optymalne tylko maxymalne, nasionko z kiełkiem lepiej dać jak juz kiełek jest troche większy i juz pożądnie wychodzi z nasionka, ziemie sie w doniczce nie podlewa jak nasionko jest w środku tylko 10 minut przed włożeniem sionka do gleby, bo woda moze spłukać go głębiej, sięć nalać troche wody do doniczki, poczekać 5-10 minut co wsiąkinie woda i pujdzie głębiej co ziemia będzie tylko i wyłącznie wilgotna. na kiełek bardzo uważać!!

Ja zawsze robie tak:
wacik (nie wata bo sionko sie moze wplątac tylko te takie krągłe waciki co laski zmywają se wszystkie farby z tważy) daje jeden, nalwam wody (tak zeby woda wsiąkła ale żeby nie pływało), daje sionka, 2 wate i pare kropel wody, tak przez 24 godziny co sionka nasiąkną wodą.
potem tak wody, żeb wacik był cały nasiąknięty, ale sionko miało dostęp do świeżego powietrza, za kilka dni kiełek będzie miał 0,5cm to zrobic z doniczką to comówiłem i dać kiełkiem w dół i BARDZO uważać na kiełek!!!!!
Wody używać niegazowanej ze sklepu NIE KRANÓWY!! NAWED TEJ ODSTTANEJ!!
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. Marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.

frafy (offline) #12

dzęki za wszelkie sugestje.
nasionka są koloru zgnitej zieleni lekkiego brązu niekture wpadają mawet w szary.
widoczna jest na nich jakby siateczka jak trzeba wrzuce zdjęcia.
rozdałem te nasionka 3 kumplom jeden z nih juz hodował więc jakby coś to on powie.

majkac (offline) #13

Member since Sep 2008 · male · · Location: PL
te szare/białe z "taką jakby siateczką" możesz wyjebać. są niedojrzałe i nic z nich nie będzie. im  ciemniejszetym lepsze.
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smilies: :-) ;-) :cheesy: :-D %-D :-p ^_^ ;] :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O :o) :argue: :heart: :wall: :moody: :zzz: :diabolic:
Special characters:
Go to forum
© hyperreal.info 1996-2009 / Zapisz się koniecznie na prenumeratę dwutygodnika hyperreala HEJ!
Current time: 2009-01-09, 09:02:23 (UTC +01:00)