Not logged in. · Lost password · Register
Forum: Knajpa Narkotyki RSS
Nawracanie
Stereotypowe myślenie

Announcements

2009-05-29, 08:36 by nicze
Subject: Zasady pisania na forum/w dziale Knajpa dla nowych użytkowników
Z uwagi na nagminne łamanie regulaminu przez dotychczasowych użytkowników (zakładanie dodatkowych kont w przypadku blokady poprzedniego) wprowadzamy zasadę - nowi użytkownicy nie mają możliwości pisania w dziale Knajpa.

Warunkiem umożliwiającym dostęp do Knajpy jest opublikowanie 20 postów w działach tematycznych forum. Po osiągnięciu docelowej liczby postów, należy zasygnalizować chęć udziału w dyskusjach Knajpy w odpowiednim watku.
2009-05-26, 10:00 by nicze
W ramach usprawnienia działania Knajpy, oraz w skutek pewnej odmienności tego działu od reszty forum, od dnia dzisiejszego zaczyna obowiązywać nowy, po części autonomiczny REGULAMIN KNAJPY. Rewolucji nie ma i nie raczej nie będzie, bo podstawowe zasady pozostały bez zmian. Jednak liczymy, że spisanie pewnych, niespisanych dotąd zasad, pozwoli uniknąć nieporozumień i usprawni nasze działania. Jednocześnie, w razie pytań i wątpliwości w kwestii regulaminu, oraz moderacji knajpy, zapraszamy do dyskusji w wątku DYSKUSJA I UWAGI NA TEMAT MODERACJI.

Z ważniejszych, a nowych zasad, w trosce o ogólnie pojętą estetykę forum oraz tych, których tpsa (i inni providerzy) nie obdarzyli mega-przepustownym łączem, wprowadzony zostaje ZAKAZ wklejania do postów obrazków większych niż 800x600 pikseli. Obrazki takie należy umieszczać w poście w formie miniaturek (thumbnails) - jak to zrobić opisano między innymi TUTAJ.

Przez najbliższe 2 tygodnie moderacja będzie się starała poprawiać, bądź wycinać posty nie spełniające tej zasady. Później można się spodziewać nawet ostrzeżeń, przede wszystkim dla osób, które pomimo próśb i uwag moderacji nie dostosują się do tej zasady.

Do tego ineaugurację przejdzie kilka nowych/starych wątków, wraz z pozostałymi ważnymi wątkami Knajpy opisanych w SPISIE TREŚCI. Oddajemy je w nadziei, że przypadną wam do gustu. Z poważaniem

Administracja & Moderacja Knajpy
Page:  previous  1  2  3 
LeszekMiller (zbanowany użytkownik) (offline) #31

User title: Jestem, który jestem.
Member since May 2007 · 1105 posts · male
Group memberships: Użytkownicy, Zbanowani użytkownicy
Show profile · Link to this post
In reply to post ID 448913
I po czasami też.
Jeśli mój post zmusił cię do myślenia to szczerze i z całego serca przepraszam.
tehacek (offline) #32

Member since Mar 2007 · 1349 posts · male
Group memberships: Użytkownicy
tak jak ktos powiedzial, nawracanie to egoizm. nikomu nic dobrego nie przyjdzie z tego ze zacznie cpac, jedyne profity maja w tym nawracajacy - moga sobie cpac bez swiecenia oczami przed 'nawroconymi' czy wrecz z ich aprobata.
mozecie sobie gadac, ze pokazujac komus cpanie, pokazujecie nowa, lepsza alternatywe dla alko, ale prawda jest taka, ze diametralnei zwiekszacie szanse takiego czlowieka na zjebanie sobie zycia, a co najmniej zdrowia (przede wszystkim psychicznego).
skoro ktos jest anty nastawiony do dragow, to jakkolwiek glupie i bezpodstawne by to nie bylo w oczach cpaka, wyjdzie tej osobie tylko na zdrowie.
fiku miku na patyku
dobson (offline) #33

Member since Jun 2006 · 1085 posts · male · Location: 5-ta R.P. - at wlkp
Prawda.
Ale pokazujesz tez ze mozna zyc inaczej.
A wybor juz zalezy od tego kogos...

"kazdy patyk ma 2 konce"
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                   Jean Cocteau
Zbigniew (offline) #34

User title: Ośmiornica.
Member since Jan 2008 · 231 posts · male
Takie jak na proce mają 3 końce.
Ja nawracałem, jak jeszcze nie brałem nic, jedynie światopoglądowo. Teraz szanuję zdanie innych i oczekuję tego samego wzamian.
Patrzę na świat z nawyku
Więc to nie od narkotyków
Mam czerwone oczy doświadczalnych królików
PosthumanisticAnnaroth (offline) #35

Member since Apr 2008 · 80 posts ·
W zamian? heh, cieżko stary ; ] Jakkolwiek byśmy chcieli, nie oszukujmy sie. Sadze, ze to hmm, moze w sumie tylko moja zasluga, moze jest w tym troche thc, ale jednak teraz jest mi łatwiej coś zrozumieć, cos co wydaje mi sie niedorzeczne, a nawet pojebane i pozbawione najmniejszego sensu. Szkoda, ze wiekszosc cpunów tego nie rozumie, stąd ten światopogląd. Bo kurwa, co ma pomyśleć normalny pijąc alko w soboty człowiek o kolesiu który kiedy ćpa, wie, że wszyscy patrzą na niego z pogardą, a on wyjeżdza z tekstem, ze ich pierdoli, ze maja waskie pole widzenia, ze nigdy nie beda tak wysoko jak on (nie chodzi mi o haj, ale o stan umysłu i ducha). No co sobie taki Jacek moze pomyślec o kimś takim ;s (przyklad z forum hypera)?

Co do samego nawracania? Chyba, jescze nikogo mi sie nie udalo, nie wiem czy nawet nie próbowałem, chociaż moze to i lepiej, bo gdyby mi sie udało, to jescze ta osoba by sobie życie zjebała. Ogólnie, cięzko wdać sie z kimś nie ćpającym w inteligętną dyskujsje. W sumie to chyba sie nie da, bo co osoba nie znając narkotyków od podszewki moze o nich powiedziec? Raczej niewiele, tutaj akurat nie sprawdza, sie zasada, ze komentator sportowy nie musi dobrze kopac piłki, aby sie profesjonalnie o niej wypowiadać ; p.
WildMonkey (offline) #36

User title: mów mi Żyleta
Member since Feb 2006 · 2768 posts · male · Location: Moskwa
In reply to post #32
tehacek on 2009-01-04, 12:40:
tak jak ktos powiedzial, nawracanie to egoizm. nikomu nic dobrego nie przyjdzie z tego ze zacznie cpac, jedyne profity maja w tym nawracajacy - moga sobie cpac bez swiecenia oczami przed 'nawroconymi' czy wrecz z ich aprobata.
mozecie sobie gadac, ze pokazujac komus cpanie, pokazujecie nowa, lepsza alternatywe dla alko, ale prawda jest taka, ze diametralnei zwiekszacie szanse takiego czlowieka na zjebanie sobie zycia, a co najmniej zdrowia (przede wszystkim psychicznego).
skoro ktos jest anty nastawiony do dragow, to jakkolwiek glupie i bezpodstawne by to nie bylo w oczach cpaka, wyjdzie tej osobie tylko na zdrowie.

Pomyliłeś nawracanie z podgrzeganiem bądź namawianiem. Nie o to chodzi aby zaczęli brać, ale aby się odpierdolili.
Kanikuły, zawtra ja na wsjo zabju
Na uciobu nie pojdu, how do you do you do
Toker (online) #37

Member since Oct 2008 · 225 posts ·
Nawracanie, Bodek style:

- Słyszałeś to o narkotykach? Straszne!!
- Nie, co nowego? Pieczone dzieci? Nie, to już było...
- *link do Bodka*
- HAHAHHAHAHHHAHAHHAHA śmieszne w cis, nie?
- Co ty gadasz! Sama prawda! Jak to słucham to aż mi ciarki chodzą po plecach!
-.... ... *wybiega z pokoju z rykiem*

może mi ktoś wytłumaczyć na chłopski rozum dlaczego Bodek ma większą siłę przebicia od badań naukowych?
korkorio (offline) #38

Member since Oct 2006 · 1665 posts · male · Location: deep south
Dokładnie!
Na pewno wiąże się to z odbiorcami tego zjeba.
Nigdy nie zgłębiałem tematu, mimo iż wielokrotnie na forum przewijała się nazwa: bodek.
A tu masz.
W pewnym towarzystwie, nie kumatym, ktoś zapuścił audycję tego chuja w mej obecności.
Myślałem, że mnie szlag trafi.
Na nic by się zdały moje słowa przeciw temu.
Skąd on się urwał kurwa?
Może to mi Toker wytłumaczysz?
Don't waste your time, embrace it
And then you'll know yourself
The change in you is Goddamn Electric
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smileys: :-) ;-) :cheesy: :-D :-p ^_^ :blush: :cool: :rolleyes: :*) :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O :) ;) :( :D :o) :/ ;( :'-( :kotz: :-| :-I :motz: :finger: :heart: :listen: :wall: :moody: :zzz: :mellow: :gun: %-D ;] :diabolic: :emo: :nolove: :yay: :retarded: :blush:
Special characters:
Page:  previous  1  2  3 
Go to forum
© hyperreal.info 1996-2009 / Zapisz się koniecznie na prenumeratę dwutygodnika hyperreala HEJ!
Current time: 2009-07-04, 13:54:14 (UTC +00:00)