User title: OXER / Samuraj Jack
Member since Dec 2005 ·
2285 posts ·
male · Location: BEŁtCHAfTÓW
Group memberships: Moderatorzy forum Apteka,
Moderatorzy forum Miksy,
Użytkownicy,
Wszyscy moderatorzy
Ja z kolei ze swojej strony polecam na pierwszy rzut sertraline. Na rozkojarzenie na razie nie musisz nic brać, zobaczysz, sama sertralina powinna pomóc. Jeśli będziesz niezadowolony z jakiegoś powodu (tak jak ja - efekty uboczne), możesz przerzucić sie na SSRI + bupropion, lub wenlafaksyne.
Ja ze swojej strony winpocetyny nie polecam, na rozkojarzenie nie pomaga, jak ktoś nie może sie skoncentrowac przez nadpobudliwość raczej, flegmatykom obniza nastrój i jeszcze bardziej rozstraja. Widzę że masz podobne problemy do mnie, sertralina mi pomogła i jest to dobry antydepresant z którego można startować, jeżeli po 2 miesiącach nie będziesz miał jakichś szczególnych dolegliwości, to możesz brać, to bardzo dobry antydepresant. Poza tym bardzo szybko zaczyna działać (część dolegliwości, jak rozkojarzenie, znika właściwie od 1 dnia) dopaminergicznie, będziesz mógł przystopować z dragami łatwiej, nie myśl o nich, daj sertralinie 3 tygodnie na rozwiniecie skrzydeł. Powinno być ok.
Pomóc ci też mogą sety NLP, i-doser, BWGen, sny (możesz dłużej spać), sport, relaksacja, gry komputerowe itp. To są też odmienne stany świadomości, które częściowo zaspokoją twój głód wrażeń. Dysocjanty (dxm, salvia) też powodują mniejszy pociąg do używek. Możesz też dołączyć jakieś uspokajające ziółka jak melisa, zielona herbata, kozłek, po nich nie chce sie cpać.
Powinieneś to dać w wątku ogólnym o antydepresantach.