Not logged in. · Lost password · Register
Forum: (AL)Chemia Umysłu Depresanty RSS
GHB/GBL/1,4-butandiol - wątek ogólny

Announcement

2009-05-29, 08:36 by nicze
Subject: Zasady pisania na forum/w dziale Knajpa dla nowych użytkowników
Z uwagi na nagminne łamanie regulaminu przez dotychczasowych użytkowników (zakładanie dodatkowych kont w przypadku blokady poprzedniego) wprowadzamy zasadę - nowi użytkownicy nie mają możliwości pisania w dziale Knajpa.

Warunkiem umożliwiającym dostęp do Knajpy jest opublikowanie 20 postów w działach tematycznych forum. Po osiągnięciu docelowej liczby postów, należy zasygnalizować chęć udziału w dyskusjach Knajpy w odpowiednim watku.
Page:  previous  1  2  3 ... 11  12  13  14  15 ... 42  43  44  next 
NiezdrowyAntoś (offline) #181

Member since Jun 2007 · 528 posts ·
Group memberships: Użytkownicy
Show profile · Link to this post
In reply to post ID 450038
happypills:
heh,
ja jadę już 10 miechów prawie z kilkudniowymi przerwami :)
temat wciąga totalnie, najpierw wieczorkiem, poźniej też rano, potem również w szkole i pracy :)
na szczęście robi mnie cały czas 1,4 ml więc na dzień schodzi mi z 10,12 ml i odstawienie nie będzie czymś strasznym. Ci którzy regularnie robią 25 ml i wyżej dziennie mają przy odstawianiu przejebane.
Niemniej przez te 10 miechów gbl odbił mi się solidnie na życiu, zawaliłem studia, olewam pracę, zakończyłem długi związek, na gblu jestem chamem etc. Generalnie choruję na zaawansowany tumiwisizm dlatego odstawiam powoli, ten tydzień tylko jedna dawka w pracy (bez niej po 4 godzinach trochę mną telepie, tzn. nic strasznego ale nie przyjemne uczucie), w przyszłym tyg będę robił z 4-5 ml dziennie bez dawki w pracy (zobaczymy w weekend czy przeżyję 8h bez tych nieprzyjemnych objawów) i hopefully za 2 tygodnie będę gbl free, wtedy też butla się skończy mniej więcej :)
Podsumowując gbl to zdradziecka substancja, takie niby nic (nikt kto o tym nie wiedział, nigdy nie skumał, że jestem na czymś), żadnych konsekwencji zdrowotnych, żadnych finansowych, bo temat tani jak barszcz, używka idealna, ale jednak z perspektywy czasu patrząc, rok przez który mogłem dużo zrobić i osiągnąć, przeleciał mi totalnie bez żadnego kroku na przód, a nawet zrobiłem ze 2 wstecz w paru dziedzinach życia :/
także muszę powiedzieć pani strzykaweczce i pani buteleczce papa wziąć się za siebie i jedynie co któryś weekend sobie mefem uprzyjemniać :) (takie moje noworoczne postanowienie :)

no off ale to ty sobie sam taki los zgotowales biorac to dzien w dzien... najlatwiej wszystko zwalic na giebla i miec spokoj ; ) pozdr

edit. czy na dziewczeta tez pan giebel dziala jak afrodyzjak? w skrocie dziewczynka i chlopczyk na giebelsie to mogloby byc to...  :blush:
This post was edited on 2009-01-05, 20:39 by NiezdrowyAntoś.
Halik (offline) #182

User title: Gekon
Member since Aug 2007 · 738 posts · male · Location: Nigdzie Indziej
dziala na dziweczeta tak samo fajnie :P
sprawiedliwość ma oczy i fiskalną kasę

<3 Mya
vart (offline) #183

User title: Geschtonkenflapped!
Member since Mar 2007 · 1006 posts · male · Location: Tak
Humite:
Do dnia dzisiejszego Polsce i na świecie stosuje się lek Xyrem (sól ghb), jednorazowe dawki stosowane w leczeniu dochodzą do 4,5g więc jest to nawet więcej niż owe 3ml gbl.
GHB <> GBL
Nieco różni się też dawkowanie. GBL ma trochę niższe.
"This is the bitterest pain among men,
to have much knowledge but no power"
                                                          Herodot 

§h¶ôňgĽéĐ.
NiezdrowyAntoś (offline) #184

Member since Jun 2007 · 528 posts ·
gbl dziala dluzej niz ghb prawda to?

aha i mialem pytac o to wczesniej ale zapomnialem - do jakich antydepresantow zdarzalo sie wam brac giebla, duzo osob na tym forum je lyka wiec mysle ze troche bedzie odpowiedzi, czy dzialanie bylo takie samo, slabsze, silniejsze a moze zupelnie inne? (mowie tu o dzialaniu giebla), myslicie ze to bezpieczne? :p
vart (offline) #185

Prawda to. Dłużej i nieco mocniej. Niewiele, ale zawsze.

// 2 posty niżej Humite twierdzi że jest inaczej, zobaczymy dalej
                                                          Herodot 

§h¶ôňgĽéĐ.
This post was edited on 2009-01-06, 14:00 by vart.
ksionc (offline) #186

Member since Jan 2006 · 1695 posts ·
In reply to post #184
NiezdrowyAntoś:

aha i mialem pytac o to wczesniej ale zapomnialem - do jakich antydepresantow zdarzalo sie wam brac giebla, duzo osob na tym forum je lyka wiec mysle ze troche bedzie odpowiedzi, czy dzialanie bylo takie samo, slabsze, silniejsze a moze zupelnie inne? (mowie tu o dzialaniu giebla), myslicie ze to bezpieczne? :p

za kilka dni coś skrobnę jak działa gbl podczas brania efectinu oraz trittico na sen. Muszę przyznać że coraz bardziej wkurwia mnie że przez leki muszę sobie odmawiać tego i owego z drugiej strony działanie antydepresantów ma tez dobre strony jak większa odwaga na codzień, chęć do działania. Ciągle mam dylemat czy brać je nadal czy odstawic, jak gbl będzie przez nie chujowo działał to się wkurwię

może ktoś siedzi na jakims zagranicznym forum i słyszał coś na ten temat?
Change my pitch up, smack my bitch up, like a pimp
humite (offline) #187

Member since Dec 2005 · 572 posts ·
GBL działa krócej niż GHB, szybciej się ładuje i daje większego "kopa" na start, jednak samo działanie utrzymuje się o jakąś godzinke krócej niż GHB.

@vart 1g GBL metabolizuje się w organizmie do jakiś 1,5g GHB, tak więc dawka 4,5g to odpowiednik 3ml. Nie jest to w żadne sposób szkodliwa czy toksyczna dawka, nie liczac tego że u osoby bez tolerancji, taka ilość powala z nóg całkiem mocno. Ja na jakiś stymulantach spokojnie jednorazowo wrzucałem 3-3,5ml bez żadnych większych problemów. Jeśli masz jakieś podstawy by twierdzić że może być to toksyczna dawka będę wdzięczny za linka.

Odnosnie łączenia z antydepresantami nie mam żadnego doświadczenia, ani za bardzo wiedzy w tym temacie. Jak w takiej sytuacji wygląda sprawa łączenia ich z benzo? Wydaje mi się że będzie tu podobna sytuacja.
narcotic_dream (offline) #188

Member since Jul 2007 · 293 posts ·
Ja łącze gbl z benzo-benzo leczniczo. GBL działa tak jak powinno, benzo też, nie widze zadnych przeciwskazań.
oddam 250ml GBLa w dobre ręce :)
This post was edited on 2009-01-06, 20:59 by narcotic_dream.
humite (offline) #189

@narcotic-dream chodziło mi o łączenie benzo z antydepresantami, przez analogie podobnie sprawa powinna wyglądać z miksem gbl + antydepresanty.
narcotic_dream (offline) #190

Member since Jul 2007 · 293 posts ·
Oj to sory, musiałem nie zrozumieć pytania, poźna godzina była...  %-D  a co robią miski poźną godziną? Piją GBL i palą MJ :) pozdrawiam
oddam 250ml GBLa w dobre ręce :)
no1 (offline) #191

User title: too fast to live to young to die
Member since Oct 2006 · 1385 posts · · Location: PoZnaŃ wRo skod z nikod z tamtad z katowni
gbl fajnie dzial z gabapentyna a gabapetyna znosi uczucie drzenia na zejsciach
przydal by sie cos na zlikfidowanie odruch wymiotego

wiecie ze stary teledysk prodigy suck my pitchap z taka laska walesajca sie po klubach w londynie zygajca i wogle jest wizualizacja jazdy po ghb!!!!!!
Kiedy patrzę na ciebie mówisz nie ma lekko
Nie ma lekko - załatwiasz to ucieczką
Bo w tym temacie nigdy, nigdy nie ma lekko
humite (offline) #192

Na odstawienie GBL lepiej jeszcze od gabapetyny działa pregabalin. Całkowicie usuwa drżenie oraz pozwala spać normalnie, poprawia nastrój przez co odstawianie nie jest tak depresyjne.
no1 (offline) #193

User title: too fast to live to young to die
Member since Oct 2006 · 1385 posts · · Location: PoZnaŃ wRo skod z nikod z tamtad z katowni
benzosy dzialja lepiej  %-D
Nie ma lekko - załatwiasz to ucieczką
Bo w tym temacie nigdy, nigdy nie ma lekko
vart (offline) #194

In reply to post #192
wiecie ze stary teledysk prodigy suck my pitchap z taka laska...
Ten, no, chyba "Smack my bitch up" ;d

@Topic
Próbowaliście zapewne używać GBL jako środek wspomagający zasypianie? Jeśli tak co z jakim skutkiem?
I czym właściwie w praktyce przejawia się u was "dopamine rebound"?
                                                          Herodot 

§h¶ôňgĽéĐ.
ksionc (offline) #195

Member since Jan 2006 · 1695 posts ·
vart:
@Topic
Próbowaliście zapewne używać GBL jako środek wspomagający zasypianie? Jeśli tak co z jakim skutkiem?
I czym właściwie w praktyce przejawia się u was "dopamine rebound"?

probowalismy, z kiepskim skutkiem, człowiek budzi sie po około 3 godzinach potem nie moze zasnąć a później w dzień w robocie znowu chce sie spać
Change my pitch up, smack my bitch up, like a pimp
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smileys: :-) ;-) :cheesy: :-D :-p ^_^ :blush: :cool: :rolleyes: :*) :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O :) ;) :( :D :o) :/ ;( :'-( :kotz: :-| :-I :motz: :finger: :heart: :listen: :wall: :moody: :zzz: :mellow: :gun: %-D ;] :diabolic: :emo: :nolove: :yay: :retarded: :blush:
Special characters:
Page:  previous  1  2  3 ... 11  12  13  14  15 ... 42  43  44  next 
Go to forum
© hyperreal.info 1996-2009 / Zapisz się koniecznie na prenumeratę dwutygodnika hyperreala HEJ!
Current time: 2009-07-04, 08:54:18 (UTC +00:00)