Styl: standard | fluid
Not logged in. · Lost password · Register
Forum: (AL)Chemia Umysłu Opioidy Kodeina RSS
Brak Antidolu 20/15 w aptekach
Wahania na krajowym rynku kodeiny - dostępność i ceny preparatów

Announcement

2009-05-29, 09:36 by nicze
Subject: Zasady pisania na forum/w dziale Knajpa dla nowych użytkowników
Z uwagi na nagminne łamanie regulaminu przez dotychczasowych użytkowników (zakładanie dodatkowych kont w przypadku blokady poprzedniego) wprowadzamy zasadę - nowi użytkownicy nie mają możliwości pisania w dziale Knajpa.

Warunkiem umożliwiającym dostęp do Knajpy jest opublikowanie 20 postów w działach tematycznych forum. Po osiągnięciu docelowej liczby postów, należy zasygnalizować chęć udziału w dyskusjach Knajpy w odpowiednim watku.
Page:  previous  1  2  3 ... 29  30  31  32  33 ... 49  50  51  next 
Roni Regan (offline) #451

Member since Mar 2007 · 652 posts ·
Group memberships: Użytkownicy
Show profile · Link to this post
In reply to post ID 461065
Kłamała, żebys przestał ćpać i został Kimś.
Być wielkim, sławnym artystą, nasrać do słoja, i stać się milionerem.

Prawda, której nikt nie chce nawet za darmo.
chojrak (offline) #452

Member since Jan 2009 · 172 posts · male · Location: Braun inject 20
kur**!!!!!!!!!!!! u mnie już też nie ma antka nigdzie a nie wierzyłem, w aptekach gdzie zawsze go mieli teraz są braki, proponowano mi talvosilveny i solpadeine (którym można sobie conajwyzej dupe wytrzeć) ehhhhhh, byłem zmuszony kupić kilka opakowań thio, już na sam widok opakowania robi mi sie niedobrze ;/
jacok (moderator) (offline) #453
User title: przewodnik
Member since Sep 2007 · 2548 posts · male · Location: Breslau
Group memberships: Moderatorzy for Opioidy/Leki/Depresanty, Moderatorzy forum Knajpa, Moderatorzy forum Opioidy Naturalne, Użytkownicy, Wszyscy moderatorzy
czemu nie talvosileny? Podobno są w chuj lepsze.

Na tekach dalej A15 nie ma, wersja oficjalna "brak w hurcie".
...
Dyabeł (offline) #454

User title: House i skrzypce w tle
Member since Apr 2008 · 8 posts · · Location: Tam
Chyba wrócił. Pytałem nawet tam, gdzie często go nie było. Tylko w dwóch aptekach podrożał o jakieś 20 groszy, w reszcie po staremu. :)
Pierwsza zasada bycia niewidzialnym: nie wstawać.

Przedstawiona powyżej historia to fikcja. Wszelkie podobieństwo do istniejących osób/miejsc/instytucji jest przypadkowe.
Verv (moderator) (offline) #455
User title: Rascal
Member since Jan 2007 · 3211 posts · male
Group memberships: Moderatorzy forum Knajpa, Użytkownicy, Wszyscy moderatorzy
In reply to post #452
chojrak:
kur**!!!!!!!!!!!! u mnie już też nie ma antka nigdzie a nie wierzyłem, w aptekach gdzie zawsze go mieli teraz są braki, proponowano mi talvosilveny

talvosileny>antki.

?
- Colonel, you forgot your briefcase.
- I left it in the jeep.
- You left it there.
- Oh, yes. I forgot it.
John Stuart Mill (offline) #456

Member since Aug 2008 · 1163 posts ·
Czytałem ostatnio w jakiejś gazecei dolnośląskiej, że w aptekach brakuje właśnie antidolu, acodinu i czegoś tam jeszcze. Podobno ie stoji za tym państwo, a same hurtownie\producenci.
,,O nierządne królestwo i zginienia bliskie
Gdzie ani prawa ważą ,ani sprawiedliwość
Ma miejsce ,ale wszystko złotem kupić trzeba"
J.Kochanowski
supravires (offline) #457

Member since Feb 2006 · 1067 posts · · Location: gdzieś w świecie urojen
bo im zależy na waszym zdrowiu, a nie na kasie!
fizyka narkotyki i muzyka
wujek supra
qqq111 (offline) #458

Member since Dec 2007 · 221 posts ·
In reply to post ID 461065
czajnikof:
Dziś odwiedziłem dwie apteki, w których zawsze dostawałem antidol. W jednej z nich cały czas są braki, w drugiej natomiast dostałem 2 paczki i widzę że mają jeszcze jakieś zasoby. Kupując dwie paczki powiedziałem że bardzo go trudno dostać w innych aptekach i zostałem poinformowany że produkcja została przerwana i to koniec antidolu.  :scared:

W jednej z aptek Antidol i Acodin były według farmaceutki (starej kurwy) na receptę. A jak chciałem tam kupić nadmanganian potasu do metkata, to dowiedziałem się że nie mam szans, że to jest materiał wybuchowy i że sprzedają tylko w jednej aptece w mieście, w dodatku że niby spisują z dowodu kto, ile i po co bierze. Poszedłem do następnej i dostałem od ręki. Więc na podstawie jednej apteki nie ma co się sugerować, bo różne bajki można usłyszeć.

A wczoraj jak kupowałem Thiocodin, to poszedłem po 4, dostałem 2, z tekstem, że to ostatnie (pokazowo szukała w szufladzie, a potem sprawdzała w komputerze). Po chwili kolega poszedł i znowu dostał 2 ostatnie. ;]
Roni Regan (offline) #459

Member since Mar 2007 · 652 posts ·
Chciałbym żeby mi wciskali talvosilen zamiast antka :) ja dzisiaj znowu kupiłem i pamiętam że w tej aptece był chyba wcześniej o 20 groszy tańszy.
Ja myślę, zę antek już wraca do aptek, tylko gdzie niegdzie pewnie jeszcze się o tym nie dowiedzieli i nie zamówili. W końcu antek spędza sen z głowy tylko nam a nie faramceutom którzy muszą zamawiać setki jak nie tysiące preparatów.
Być wielkim, sławnym artystą, nasrać do słoja, i stać się milionerem.

Prawda, której nikt nie chce nawet za darmo.
HALFandHALF (offline) #460

User title: NOBODY SPECIAL
Member since Feb 2008 · 176 posts · male · Location: na płask...
In reply to post #458
Ja to chyba za stary i "troche" leniwy jestem (to moja najlepsza zaleta :-)) bo jakos wole do wyjasnienia Antidolowego problemu meczyc sie thicodinem. Tak samo nie widze siebie kupujacego... dziesiat nazwijmy to antidoli w aptece gdzie i tak drozej a zdecydowanie wole dostawy do domku pod drzwi co kosztuje mnie tylko podpis nie liczac oplaty ale ta kazdy ponosi :-)

Ksianc ze tak wywolam Cie do tablicy czegos poszukiwales. Szukasz dalej bo mam podobny problem nietolerancyjnie tolerancyjny a cos mnie ostatnimi czasy oswiecilo czytajac to forum i skladajac fakty :-) Ten fakt miesci sie w jednym slowie a raczej....

Jak chcesz klepnij na priv bo zaganiany (dziwnie jak na mnie to brzmi hehehe) jestem na fora (co najwyzej telefonem podczas sra... robienia pewnych czynnosci zerkam :-)
anonimus (offline) #461

Member since Nov 2007 · 1602 posts · · Location: czasem na łóżku, czasem na trawie, czasem w kosmos
u mnie nadal nie ma

Od jutra rzucam.
HALFandHALF (offline) #462

User title: NOBODY SPECIAL
Member since Feb 2008 · 176 posts · male · Location: na płask...
In reply to post #460
UPDATE: nie  tylko podpis... jestem zmuszony jeszcze do wyrzucania kartonow tudzierz gazet pakunkowych na smietnik co strasznie mnie wykancza ze tak dodam jak ktos chcial by stosowac moja przebiegla metode :-)

"u mnie nie ma, u mnie jest, u mnie moze bedzie a ja widzialem za rogiem ...a nie to witaminy" ....sa miejsca duzo bardziej odpowiedzialne za to czy jest i czy nie ma, sprawdzenie na www kosztuje mniej wysilku a jzeli juz nawet jest w jakis drugoligowych aptekach to z zapasow. Ludzie zadbajcie o wlasna wygode :-)

[Edytuj - leiche]
This post was edited on 2009-02-03, 16:15 by leiche.
anonimus (offline) #463

Member since Nov 2007 · 1602 posts · · Location: czasem na łóżku, czasem na trawie, czasem w kosmos
In reply to post #461
nie kazdy ma mozliwosc zamawiania do domu.

p.s i używaj opcji "edytuj"

Od jutra rzucam.
banshee (offline) #464

User title: znielub mnie jeszcze bardziej
Member since Aug 2007 · 2085 posts · female
In reply to post #461
podyskutujmy może o tym czym zastąpić antka jeśli nie chce się thiocodinem.

Tu mamy listę leków z kodą : http://talk.hyperreal.info/thread/14929

pomijając nieopłacalność cenową, co proponujecie? Wiem, że kody jest mniej np w takim nurofenie plus i jest on droższy ale jak już się na to skuszę to jak z rozpuszczalnością ibuprofenu?

a w syropie pinii to jest 50mg kody na CAŁĄ butelkę czy na ileś ml?

solpadeine jest z kofeiną i przy ilości 2 paczek po ekstrkacji jest ok, ale ja muszę wypić z minimum 4 paczek jak nie 5 i zmiksować z dxm i ta kofeina mi się nie uśmiecha ( ale może się mylę, próbował ktoś? )

jest jeszcze codespan którego w ogóle internetowej aptece nie widzę! Nie wiecie czy on jest w aptekach i po ile?

Ascodan - w doz jest za niecałe 5 zł
Kwas acetylosalicylowy - 400mg- jak z jego rozpuszczalnością?
Fosforan kodeiny - 8mg

trzeba coś skombinować.

Najbardziej interesuje mnie rozpuszczalność  tych dodatków do kody w innych lekach, w dupie mam cenę
one two fuck you!

Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam... :)
This post was edited on 2009-02-02, 20:57 by banshee.
jon (moderator) (online) #465
Member since Dec 2008 · 1301 posts · male
Group memberships: Moderatorzy forum Metkatynon, Użytkownicy, Wszyscy moderatorzy
Rozpuszczalność w 100ml wody destylowanej:
Name               31°C water    21°C water
Aspirin                1g                0.33g
Ibuprofen       <1g             <1g
Paracetamol     1.43g           0.66g
Codeine               43.48g    142.86g

czyli kw. acetylosalicylowy wypada lepiej niż paragówno.
http://w496.wrzuta.pl/audio/17WV8V05A9h/pagayozz_-_metkaty…

Why is Stevie Wonder always smiling? Because he doesn't know he is black.
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smileys: :-) ;-) :cheesy: :-D :-p ^_^ :blush: :cool: :rolleyes: :*) :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O :) ;) :( :D :o) :/ ;( :'-( :kotz: :-| :-I :motz: :finger: :heart: :listen: :wall: :moody: :zzz: :mellow: :gun: %-D ;] :diabolic: :emo: :nolove: :yay: :retarded: :blush:
Special characters:
Page:  previous  1  2  3 ... 29  30  31  32  33 ... 49  50  51  next 
Forum: (AL)Chemia Umysłu Opioidy Kodeina RSS
Go to forum
© hyperreal.info 1996-2009 / Zapisz się koniecznie na prenumeratę dwutygodnika hyperreala HEJ!
Wszelkie informacje udostępniane są na licencji GFDL CopyLeft. Można je kopiować i zmieniać, konieczne jest jednak podanie autora oryginalnego tekstu.
Current time: 2010-03-10, 15:04:49 (UTC +01:00)