Styl: standard | fluid
Not logged in. · Lost password · Register
Forum: Magiczny Ogród Psychodeliki Ayahuasca RSS
Ayahuasca - sposób przyrządzenia

Announcement

2009-05-29, 09:36 by nicze
Subject: Zasady pisania na forum/w dziale Knajpa dla nowych użytkowników
Z uwagi na nagminne łamanie regulaminu przez dotychczasowych użytkowników (zakładanie dodatkowych kont w przypadku blokady poprzedniego) wprowadzamy zasadę - nowi użytkownicy nie mają możliwości pisania w dziale Knajpa.

Warunkiem umożliwiającym dostęp do Knajpy jest opublikowanie 20 postów w działach tematycznych forum. Po osiągnięciu docelowej liczby postów, należy zasygnalizować chęć udziału w dyskusjach Knajpy w odpowiednim watku.
Page:  previous  1  2  3 ... 9  10  11  12  13 ... 21  22  23  next 
heru (offline) #151

Member since May 2008 · 181 posts ·
Group memberships: Użytkownicy
Show profile · Link to this post
In reply to post ID 458838
Czy gotując mimozę z ruta w jednym garnku niczego nie spieprzyłem? Chodzi mi o to, czy nie jest problemem gotowanie obu składników razem, wszędzie piszą ludzie, że gotują oddzielnie, a mi sie przypadkowo (z roztargnienia) sypnęło do jednego garnka <_<  Po trzech gotowaniach po jakieś półtorej godziny i odparowaniu w płaskim garnku wyszla szklanka (ok. 300 ml) brązowego nieprzejrzystego płynu o smaku (umoczyłem palca) kwaśnym i gorzkim (bardzo kwaśnym i bardzo gorzkim). Po powierzchni pływa trochę fusów (jak przejechałem po powierzchni palcem to mi zostało ich trochę na palcu). Tak to ma mniej więcej wyglądać? Myślę, żeby jeszcze zredukować calość do jakichś stu mililitrów za kilka dni, jak już wszystkie fusy na dno opadną.
Don't bogart that joint, my friend
Pass it over to me.
Pass it over to me.

Roll another one
Just like the other one.
This one's burnt to the end
Come on and be a friend.
This post was edited on 2009-01-30, 21:28 by heru.
kapo (zbanowany użytkownik) (offline) #152

Member since Dec 2007 · 491 posts · male · Location: Gdynia
Group memberships: Zbanowani użytkownicy
http://www.amazonhealing.net/
Zna ktos ten sklep?
zamawial ktos cos z niego?
Patrzac na ceny to naprawde taniocha szcegolnie mimosa hostilis 50 euro z przesylka za 250 gram
Sklep zlokalizowany jest w Niemczech tylko teraz kwestia czy sprzedawana tam mimosa jest dobrej jakosci :>
pokolenie Ł.K. (moderator) (online) Warnings: 1 #153
User title: Waran
Member since Feb 2007 · 1512 posts ·
Group memberships: Moderatorzy for Trypt/Fenet/Ketony/Koka, Moderatorzy forum Magiczny Ogród, Użytkownicy, Wszyscy moderatorzy
Tak dokładnie to piszą, że tylko mimoza wysyłana jest z Niemiec, cała reszta z Brazylii -
All other Plants, incl. Caapi, Chacruna, Cebil, Yopo and Fertilizer will be sent from Brazil. Delivery time around 2 weeks.
Ciekawa sprawa w sumie ten sklep, jeśli faktycznie byłoby to wszystko co o sobie i swoim towarze piszą prawdą, to miło.
Tak gorący, a zarazem tak zimny, że nikt nie umiałby powiedzieć, czy dotyk oddziałowej mrozi go, czy parzy.
chsn (offline) #154

Member since Dec 2008 · 372 posts · male
Czy dobrze przechowywana mimosa traci swoje właściwości? Chodzi o postać sproszkowaną. Chciałbym na dniach zakupić spory zapas, ale używana bylaby dopiero na początku wakacji.
Nothing is Something Worth Doing
borrasca (offline) #155

Member since Jun 2007 · 4271 posts · male
heru - Razem też możesz gotować. Fusy daj na koniec w jakieś płótno i wyciśnij z nich płyn.

chsn - Z czasem traci ale do początku wakacji spokojnie da radę a nawet dłużej. Im bardziej świeży materiał, tym lepiej. Dasz w coś szczelnie zamkniętego (powiedzmy jakiś pojemnik próżniowy), ciemne miejsce i powinno być dobrze.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
heru (offline) #156

borrasca:
heru - Razem też możesz gotować. Fusy daj na koniec w jakieś płótno i wyciśnij z nich płyn.
Czyli jest w porządku wszystko, dzięki. Odparowałem to już do jakichś stu mililitrów. Kolor jest jasnobrązowy, taki jak toffi trochę. Mam wrażenie, że za dużo ruty sypnąłem do wywaru :-/ ale już się trudno mówi.
Pass it over to me.
Pass it over to me.

Roll another one
Just like the other one.
Come on and be a friend.
borrasca (offline) #157

Na oko sypałeś czy jak?
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
heru (offline) #158

borrasca:
Na oko sypałeś czy jak?
Dwie łyżeczki do herbaty nasion zmieliłem. Wagi nie mam, na oko też mi cięzko ocenić ilośc, bo nie wiem za bardzo ile dokładnie mam ruty (między 40 a 50 gram około). Mimozy dałem, też na oko, coś między 4 a 6 gram, więc teoretycznie wywar powinien być niezbyt mocny. Biorę jednak poprawkę na fakt, że mimoza była przechowywana w całych kawałkach kory i w momencie zakupu była najprawdopodobniej dosyć dobrej jakości. Na erowidzie widziałem parę raportów, jak ludzi wyrywało z butów po takich pozornie niewielkich dawkach, więc wolę byc ostrożny.
Pass it over to me.
Pass it over to me.

Roll another one
Just like the other one.
Come on and be a friend.
borrasca (offline) #159

3 gramy ruty dają radę, to niecałe 3 łyżeczki, tak pi razy drzwi. Lepiej zważyć, dla pewności.
gringo (offline) #160

User title: There is only the Journey.
Member since Feb 2007 · 2608 posts · · Location: 27°59'17″N 86°55'31″E
Czytając nasze i inne fora, natknąłem się na sprzeczne informacje. Mianowicie co okaże się bardziej skuteczne w przygotowaniu Yage? Ocet czy cytryna? Chodzi mi o przygotowanie osobno ruty i mimosy, ale użyję tej samej wody do całości.
Nie mogę się również doszukać czy roztwór wody z octem/cytryną ma mieć ph 4 czy też lać i nie patrzeć, aż wykrzywi ryja. Ostatnim razem jak robiłem to miałem w cholerę kwaśne i rzeczywiście podziałało, ale zastanawiam się czy nie straciło na mocy przez takie gotowanie...
לאכול חומצה!
chsn (offline) #161

Member since Dec 2008 · 372 posts · male
http://neurogroove.info/trip/jak-pozbyc-sie-ego-poradnik

Tutaj kolesia wystrzeliło po 8g mimosy gotowanej w wodzie o ph = 2, może to będzie jakąś wytyczną ;)

Btw, zamawiał już ktoś moze mimosę z amazonhealing.net? Jutro lub w piatek będę zamawiał i ciekaw jestem, jak u nich z jakością. Znalazłem pozytywne opinie o nich na forum entheogen.com.
Nothing is Something Worth Doing
gringo (offline) #162

chsn:
http://neurogroove.info/trip/jak-pozbyc-sie-ego-poradnik

Tutaj kolesia wystrzeliło po 8g mimosy gotowanej w wodzie o ph = 2, może to będzie jakąś wytyczną ;)

Jakim cudem gościu miał wodę z cytryną o wartości pH 2 skoro nawet na wiki jest zamieszczona tabela z przykładowymi wartościami: http://pl.wikipedia.org/wiki/Skala_pH
Właśnie o takie rozbieżności mi chodzi.
A więc ponawiam pytania:
-lepsza woda czy ocet?
-do jakiej wartości pH dążyć, aby uzyskać jak najlepsze efekty?

pozdro 600 2 900
לאכול חומצה!
jaffa (offline) #163

Member since Dec 2006 · 179 posts · male
Chodzi o to zęby woda pozbawiona była wszelkich substancji mogących mieć negatywny wpływ na rozpuszczalność interesujących nas substancji w wodzie :-) czyli nie jest to test na order uśmiechu, porostu zamocz palca i spróbuj ma być lekko kwaskowate.
Ja Ci mogę powiedzieć tyle, że ja gotowałem w wodzie gdzie na 1L przypadała 1 łyżka stołowa octu 10%
Gotowałem osobno jak i wszystko razem różnicy nie zauważyłem, poza tym ze nie musiałem tego pic na dwa razy :-) to podroż przebiegała tak samo jak w przydatku gotowania osobno.
This post was edited on 2009-02-13, 16:11 by jaffa.
gringo (offline) #164

Więc rozwiałeś wszelkie moje wątpliwości :-) Dzięki Ci dobry człowieku :-D
Mam nadzieję że będzie lepiej niż za pierwszym razem gdzie doświadczyłem potężnego katharsis. Najważniejsza dobra intencja.
Pozdrawiam
לאכול חומצה!
hitori (offline) #165

User title: hitori
Member since Dec 2007 · 951 posts · male · Location: bdg
czyli rozumiem ze posiadanie papierkow lakmusowych nie jest koniecznie potrzebne?
wiesz my tu jesteśmy czasem anty na dragi
ale przynajmniej jako nieliczni mamy do tego pełne prawo

nie otworzysz drzwi zanim nie otworzysz zasuw.
zrozum mnie dobrze nie ma dróg na skróty nie ma.
i daj sobie czas na poznanie prawdy
zamiast narzekać rób cośizacznijświatswójzmieniać
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smileys: :-) ;-) :cheesy: :-D :-p ^_^ :blush: :cool: :rolleyes: :*) :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O :) ;) :( :D :o) :/ ;( :'-( :kotz: :-| :-I :motz: :finger: :heart: :listen: :wall: :moody: :zzz: :mellow: :gun: %-D ;] :diabolic: :emo: :nolove: :yay: :retarded: :blush:
Special characters:
Page:  previous  1  2  3 ... 9  10  11  12  13 ... 21  22  23  next 
Go to forum
© hyperreal.info 1996-2009 / Zapisz się koniecznie na prenumeratę dwutygodnika hyperreala HEJ!
Current time: 2010-02-09, 11:52:35 (UTC +01:00)