Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
Posty: 7361 • Strona 304 z 737
  • 1345 / 6 / 0
bandzior83r pisze:
pije mało-pare piwek dziennie-za to jest dużo różnorodnych stymulantów.
Pykne 1tab/strzał-dorzuce 80koksu-zobacze co się stanie
dzieki.
Czym się jeszcze stymulujesz? Bo coś kojarzę, że kota lubiłeś kiedyś.

@Wszyscy:
Witam w dziale, jako moderator będę tu działał, więc się witam i przedstawiam.
Bywałem tu już z moim uchem.


Myślę że bez kłopotu się dogadamy.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bender

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • 1384 / 12 / 0
Czym się jeszcze stymulujesz? Bo coś kojarzę, że kota lubiłeś kiedyś.

dalej lubie-ale staram się uzywać rzadko-ze 2x w tyg.
czasem fetki zjem,czasem bufedronu,koksu,meth-różnie ale zasadniczo mocno się uspokoiłem jesli chodzi o stymulanty.Brałem więcej kiedy miałem mocniejsze cisnienia na opio teraz mało ćpam ogólnie.
  • 1505 / 159 / 0
Morfina w maku jest w postaci trzech soli: kwasów -mlekowego, -siarkowego i -mekonowego, wszystkie dobrze rozpuszczalne w wodzie. Kwasek w makiwarze jest niepotrzebny! Kwasek do browna dodajemy by zabezpieczyc here przed hydroliza do majki i kwasu octowego, co zachodzi w srodowisku obojetnym lub zasadowym, podczas gotowania roztworu. Po ok. 30-minutowym gotowaniu 50% hery ulega hydrolizie. Zrodlo:" Toksykologia....: z bodaj '53 roku.

Przeniosłem z wątku o makiwarze, bo wywiązała się dyskusja nt użycia kwasku cytrynowego przy rozpuszczaniu brałna - miumin
Ostatnio zmieniony 26 września 2012 przez stary dziad, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 840 / 25 / 0
Co miałeś na myśli ze kwasek do browna dodajemy zeby zabezpieczyć ??
Nie wiem co się zabezpiecza dzięki temu ale głównie dodaje się po to by kwasek rozpuścił nam browna . Gotowałeś kiedyś browna ? Widziałem jak typ przy mnie zapomniał dodać kwasku nie dość ze towaru troche stracił to ani rusz nie rozpuszczało się nic a nic. A i kto gotuje browna 30 min ? Wystarczy pare sekund .
Uwaga! Użytkownik czarny3211 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1505 / 159 / 0
Jeśli nie chciał się rozpuścić, to znaczy że gówniany towar. Octan heroiny, a taki jest w brownie doskonale rozpuszcza się w wodzie, nie raz tylko podgrzewałem i się ładnie rozpuszczało, bez kwasku. A napisałem wyraźnie - żeby zabezpieczyć przed hydrolizą. Czas który podałem, to dla orientacji w jakim tempie przebiega rozkład, w temp. pokojowej też zachodzi tylko wolniej. Wszyscy którzy robili kiedyś produkcję, znają zjawisko, że towar który leży w pompce parę dni, słabnie. Długi czas zastanawiałem się nad przyczyną, aż znalazłem wyjaśnienie w tej "Toksykologii..."
  • 840 / 25 / 0
To mnie teraz rozjebałeś naprawde . ! Stary w takie brednie to ja nie uwierze , od kiedy brown wszedł do PL to każdy ćpun wrzuca kwasek bo wie ze bez tego ani rusz .
I nie ważne czy jest słaby towar czy super mocny to i tak trzeba dodać kwasku !!! Do tego browna co jest w PL !!!!!! Kwasku mozesz nie dodawać do białej hery której w PL nie znajdziesz !!! Aa i akurat wtedy był bardzo dobry towar , bo sam z tego samego sortu strzelałem , wiec potrafię ocenić czy gówno czy nie.
Zrobiony brown do strzała który leży w pompce też słabnieje i to szybko nawet z kwaskiem zrobiony właściwie inaczej się nie da !!
Rozpuść browna na foli ( po prostu złap z bucha ) tak żeby się rozpuścił i powstała kropla do palenia i tą krople włóż do korka zalej wodą bez kwasku ZA CHÓJA PANA Ci się nie rozpuści bez kwasku !!! To tylko przykład .
Wprowadzasz tylko ludzi w błąd i narażasz na strate towaru takim głupim gadaniem !!!
Nie mów ze podawałeś sobie nie rozpuszczonego browna mętny nie rozpuszczony roztwór ? Moze wydawało Ci się ze jest rozpuszczony ? hehe Sprawdź z kwaskiem i zobaczysz ze inaczej to nawet wygląda .
Uwaga! Użytkownik czarny3211 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1945 / 196 / 0
stary dziad pisze:
Kwasek do browna dodajemy by zabezpieczyc here przed hydroliza do majki i kwasu octowego, co zachodzi w srodowisku obojetnym lub zasadowym, podczas gotowania roztworu.
Ta książka pewnie jest swietnym źródlem wiedzy, ale wyciagnąleś błedny wniosek :) Dlaczego brąz ma być octanem? Jak robisz produkcje, albo z zielonego albo z tabletek i idparowujesz po prostu bz to faktycznie masz octan. W tych przypadkach możesz sobie pozwolic na wydmuchanie bz, to to szybko idzie, mnie zajmuje to 15-25 minut. Ale wyobrax sobie, ze ktoś robi 1kg i daje sporo bz. Ile by to trwało, poza tym temp. wrzenia bezetu to ponad 130*C, ogólnie odparowanie to zła metoda. Więc co ztobić? ano wytrąci towar z r-ru, ja bym tak robil. Wytrąci sie jak będzie wolna zasada, pH nie może być jednak zbyt wysokie bo odłaczymy grupy acetylowe.

A jak to robią naprawde to nie wiem, ale palić można wolną zasadę na pewno, z solami to przyjmuję, ze nie mozna, ale na logike jak cz. kwasu rozpada sie w temp. niższej niż temp. rozkladu hery to po podgrzaniu mamy zasadę, która się waporyzuje. Co do rozpuszczania brązu to naprawdę ktoś próbowal i bez kwasu nie szlo, musi być tam wolna zasada. O brązie, który się rozpuszcza bez kwaskunie slyszalem, ja za to robię z tabletek brązową heroine o wysokiej czystosci, która się rozpuszcza bez kwasku :) No ale piszemy o tym normalnym brownie. zaraz ktoś przeniesie posty pewnie.
  • 1345 / 6 / 0
Czarny, szacunku trochę bym proponował, stary dziad chyba grzał, jak Ty się jeszcze grzechotką bawiłeś.
Z tego co wiem, to dobry, czysty brąz doskonale rozpuszcza się w wodzie. Fakt, że Ty takiego w Polszy nie zaznałeś o niczym nie przesądza.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bender

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • 840 / 25 / 0
A czy ja nie mam szacunku wyzywam go czy cos w tym stylu ? NIEE! Po prostu dyskutujemy na sporny temat , a jak wiadomo w dyskusjach nie raz ponoszą emocje!!
Co z tego ze grzał jak ja bawiłem się grzechotką ? Jak z tego co widzę to wiedzą nie grzeszy . Każdy ćpun wie ze do browna potrzeba kwasku.
A po 2 jak ja bawiłem się grzechotką to browna w Polsce nie było jeszcze ! To mógł siedzieć na garach , a tu nie rozmawiamy o odpale tylko o brownie który rózni się ! Rozumiem moze ma wiedzę o odpale ale o brownie zbyt dużej raczej nie . I pewnie długo go nie grzał , skoro siedział na garach.
A to grzałeś taki dobry czysty brąz który rozpuszcza się bez kwasku tak ? Powiedz gdzie go zdobyłeś ? Bo z tego co mi wiadomo w każdym kraju gdzie jest brąz sypią kwasek.
Nigdzie na Świecie nie znajdziecie czystego brązu ( moze w Afganie jak się postaracie hehe) ale ten co trafia na rynek to juz pare proceny tego czystego , a pomimo to klepie jak zły i tyle ludzi juz się przekreciło od tego , jakby dali 99% browna to co 2 ćpun by juz nie powstał po strzale.
Moze mylicie browna z china white ? Do tej 2 nie trzeba kwasku. Grzałem nie tylko Polskiego browna , i do każdego trzeba było wsypac kwasku.
Czemu na siłę próbujecie wprowadzić nową błędną mode ? Skoro by było tak jak mówicie to ćpuny juz w połowie lat 90 jak wchodził brown by nie sypali kwasku a jakoś każdy sypie ten kwasek juz tyle lat ! Co jest to bez zadnej przyczyny ? Tak po prosty sypie go zeby bardziej mu zyły wypalało ? Ludzie naprawde pomyślcie zanim coś napiszecie!!!
I pomimo to każdy kto był wjebany ćpał browna powie wam ze kwasek to podstawa. Widzieliście co się robi jak się nie wsypie kwasku i będzie się gotowało ? To po długim gotowaniu moze i by się rozpuściło ale większą połowe hery bysmy staracili przez tą głupote ! Jeśli w poniedziałek będe miał wiecej towaru to aż kurwa sprawdzę i poświece tą setkę i spróbuje to zagotować i jak będzie mi się chciało to nagram filmik z kwaskiem i bez . Ale to zależy wszystko ile będe tego miał!!!
Pozdro
Uwaga! Użytkownik czarny3211 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1345 / 6 / 0
czarny3211 pisze:
A czy ja nie mam szacunku wyzywam go czy cos w tym stylu ? NIEE! Po prostu dyskutujemy na sporny temat , a jak wiadomo w dyskusjach nie raz ponoszą emocje!!
czarny3211 pisze:
To mnie teraz rozjebałeś naprawde . ! Stary w takie brednie to ja nie uwierze
czarny3211 pisze:
A to grzałeś taki dobry czysty brąz który rozpuszcza się bez kwasku tak ? Powiedz gdzie go zdobyłeś ?
Czy Ty kiedyś skumasz, że człowiek nie musi czegoś grzać, żeby mieć o tym pojęcie? Inna rzecz, że możliwe, że czytałem właśnie o china white. Tutaj przyznaję się do niewiedzy i prawdopodobnej pomyłki.
czarny3211 pisze:
Czemu na siłę próbujecie wprowadzić nową błędną mode ?
Podmiot zbiorowy? Wypowiem się za siebie: nie aspiruję do bycia dyktatorem mody.
czarny3211 pisze:
Jeśli w poniedziałek będe miał wiecej towaru to aż kurwa sprawdzę i poświece tą setkę i spróbuje to zagotować i jak będzie mi się chciało to nagram filmik z kwaskiem i bez . Ale to zależy wszystko ile będe tego miał!!!
Pozdro
Nie marnuj narkotyków.
Pozdro!!!111oneone
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bender

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ODPOWIEDZ
Posty: 7361 • Strona 304 z 737
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
[img]
Jacht z kokainą o wartości 80 milionów funtów zmierzał w stronę Wielkiej Brytanii

Prawie tona „narkotyku klasy A” została znaleziona na jachcie płynącym z wysp karaibskich do Wielkiej Brytanii. Jej rynkowa wartość została oszacowana na 80 milionów funtów.

[img]
Handel narkotykami: Rynek odporny na COVID-19. Coraz większe obroty w internecie

Dynamika rynku handlu narkotykami po krótkim spadku w początkowym okresie pandemii COVID-19 szybko dostosowała się do nowych realiów, wynika z opublikowanego w czwartek (24 czerwca) przez Biuro Narodów Zjednoczonych ds. Narkotyków i Przestępczości (UNODC) nowego Światowego Raportu o Narkotykach.

[img]
Meksyk: Sąd Najwyższy zdepenalizował rekreacyjne spożycie marihuany

Sąd Najwyższy zdepenalizował w poniedziałek rekreacyjne spożycie marihuany przez dorosłych. Za zalegalizowaniem używki głosowało 8 spośród 11 sędziów. SN po raz kolejny zajął się tą sprawą, jako że Kongres nie zdołał przyjąć stosownej ustawy przed 30 kwietnia.