Styl: standard | fluid
Not logged in. · Lost password · Register
Forum: (AL)Chemia Umysłu Leki nieopioidowe Antydepresanty i neuroleptyki RSS
Paroksetyna - Wątek Ogólny
Seroxat, Rexetin, Xetanor, Paromerck

Announcement

2009-05-29, 09:36 by nicze
Subject: Zasady pisania na forum/w dziale Knajpa dla nowych użytkowników
Z uwagi na nagminne łamanie regulaminu przez dotychczasowych użytkowników (zakładanie dodatkowych kont w przypadku blokady poprzedniego) wprowadzamy zasadę - nowi użytkownicy nie mają możliwości pisania w dziale Knajpa.

Warunkiem umożliwiającym dostęp do Knajpy jest opublikowanie 20 postów w działach tematycznych forum. Po osiągnięciu docelowej liczby postów, należy zasygnalizować chęć udziału w dyskusjach Knajpy w odpowiednim watku.
Page:  previous  1  2  3 ... 11  12  13  14  15 ... 27  28  29  next 
anonimowy_uzytkownik (offline) #181

Member since Jun 2007 · 567 posts ·
Group memberships: Użytkownicy
Show profile · Link to this post
In reply to post ID 509712
100mg biore ale nie chce podnosic bo mi sie tak srednio jakos podoba to dopaminowe dzialanie sertraliny...
wellbutrinek84 (offline) #182

User title: wellbutrinek84
Member since May 2009 · 11 posts · male · Location: warszawa
In reply to post ID 506748
Subject: uboczne efekty.......
a jakie mialas te uboczne efekty ktore to cie zniechecily do dalszej kuracji???????od 2 dni jestem na 40 mg.piierwsze 3 tyg 20 mg.8dni 30mg i teraz 40
cos jakby lepiej ale zrenice bardziej reagowaly po wellbutrinie (przynajmnirj ludziska sie gapili jakos dziwnie;)))))niz po paroksetrynie.mozna laczyc paro z wellem?(chodzi o watrobe by mogla sie zregeneroawac po takiej kuracji bez zadnego ale................
wellbutrinek84
anonimowy_uzytkownik (offline) #183

Jakie sa najlepsze sposoby na przynajmniej czesciowy powrot libido po paro? Yerba daje rade?
bezczelnyny (offline) #184

Member since Apr 2009 · 87 posts ·
anonimowy_uzytkownik:
Jakie sa najlepsze sposoby na przynajmniej czesciowy powrot libido po paro? Yerba daje rade?

tak yerba da rade.Ogólnie kofeina w roznych postaciach daje rade:)
alkohol niszczy głowy i układ pokarmowy.
queen elizabeth (offline) #185

Member since Dec 2006 · 227 posts · female
In reply to post #182
wellbutrinek84 on 2009-06-05, 18:23:
a jakie mialas te uboczne efekty ktore to cie zniechecily do dalszej kuracji???????

nadmierne pobudzenie, splatanie  i gonitwa mysli, na kompletnie niczym nie umialam skupic uwagi, nawet filmu nie dalo rady obejrzec bo uciekal watek, wszystko mnie wkurwialo, ludzie na ulicy, reklamy w tv, doslownie wszystko, wzrosl apetyt, do tego niespokojne nogi, wysiedzenie 10 minut w jednej pozycji bylo niemozliwe, co 5 minut wstawalam, to siadalam, chcialo mi sie od tego wrzeszczec i plakac, nawet myslalam o samobojstwie  <_<  totalny rozpierdol, to tak mniej wiecej.
ooo (offline) #186

User title: sir
Member since Nov 2008 · 507 posts · male · Location: UK
queen elizabeth on 2009-06-10, 18:57:
wellbutrinek84 on 2009-06-05, 18:23:
a jakie mialas te uboczne efekty ktore to cie zniechecily do dalszej kuracji???????

nadmierne pobudzenie, splatanie  i gonitwa mysli, na kompletnie niczym nie umialam skupic uwagi, nawet filmu nie dalo rady obejrzec bo uciekal watek, wszystko mnie wkurwialo, ludzie na ulicy, reklamy w tv, doslownie wszystko, wzrosl apetyt, do tego niespokojne nogi, wysiedzenie 10 minut w jednej pozycji bylo niemozliwe, co 5 minut wstawalam, to siadalam, chcialo mi sie od tego wrzeszczec i plakac, nawet myslalam o samobojstwie  <_<  totalny rozpierdol, to tak mniej wiecej.

jak dla mnie to idealny przyklad kiedy dawka przerasta uzytkownka ... (sabszy lek albo mniej tego zrec)
___
what does it mean normal ?
anonimowy_uzytkownik (offline) #187

Heh ja nie mialem nigdy takich objawow. Ani parosetyna, ani sertralina, ani wenlafaksyna mi nic takiego nie zaserwowały :) Co najwyzej nerwica, ale to sie wtedy na czym innym skupiało.
alkomen (offline) #188
No profile available.
Link to this post
In reply to post #183
Dla mnie na libido przy paro najlepsza jest mianseryna,dodatkowo zajebiscie sie po niej spi.Jedyny minus to lekkie zamulenie z rana ale dość szybko przechodzi. :-)
anonimowy_uzytkownik (offline) #189

Kurwa, jednak paro to jest cos. Bede to chyba do konca zycia szamał. Nareszcie po prawie miesiacu brania zaczynam sie czuc tak jak czlowiek, powoli znikaja te napiecia w mojej glowie, ktore mim towarzyszyly przez ostatni rok. Paromerck rulez :) A rok temubyłem w takim stanie, że łojapierdole. Piekło na ziemi było. Sertralina pomogła tylko troche.
alkomen (offline) #190
No profile available.
Link to this post
anonimowy_uzytkownik on 2009-07-04, 18:57:
Kurwa, jednak paro to jest cos. Bede to chyba do konca zycia szamał. Nareszcie po prawie miesiacu brania zaczynam sie czuc tak jak czlowiek, powoli znikaja te napiecia w mojej glowie, ktore mim towarzyszyly przez ostatni rok. Paromerck rulez :) A rok temubyłem w takim stanie, że łojapierdole. Piekło na ziemi było. Sertralina pomogła tylko troche.

Stary dokładnie,ja biore Paro już jakis 20 dzień(dawka 40 mg) do tego wpierdzielam se na sen mianserynke 20 mg i jest że tak powiem duuuuuuuuużo lepiej ;-) .Choruje na popierdolone lęki,nerwice,i chyba FS.Paroksetynka to muj pierwszy lek na tego typu zaburzenia,i uznaje narazie go za ok. :cool: Wiem jedno że alko w moim przypadku psuje dzialanie,a jak sie ma do MJ?Ciekawi mnie tez czy mj dziala na serotonine,jak to jest?
Green Hulk (offline) #191

Member since Sep 2008 · 147 posts · male · Location: Wrocław
MJ też neutralizuje działanie paro, ale w dużo mniejszym stopniu jak alkohol. Mniejsza ilość palenia od czasu do czasu nie powinna zaszkodzić, ale jak za dużo zjarasz, albo idziesz w ciągi to deprecha następnego dnia powraca. Przy alkoholu wyraźniej to czuć, jak za dużo się wypije może on całkowicie wyłączyć działanie leku i następne dwa dni są wycięte z życiorysa (jak to przy paro). Po paleniu wyraźna drażliwość następnego dnia raczej gwarantowana, ale różnie to może być u różnych osób. Przy czym palenie na paro dużo bardziej wciąga, bo faza jest lepsza co z drugiej strony osłabia działanie leku (albo poprostu pozbywa się dużej ilości serotoniny, gdzieś tak czytałem).
This post was edited on 2009-07-06, 22:07 by Green Hulk.
anonimowy_uzytkownik (offline) #192

Bo w paro jest takie zajebiste to, ze czlowiek jest tak bardzo otwarty na innych. Tak jakby obszar mozgu odpoweidzialny za relacje spoleczne jest stymulowany. MJ raczej ogranicza pod tym wzgledem swiadomosc, kieruje uwage czlowieka bardziej wglab siebie. Alkohol podobnie - teoretycznie znikaja opory, ale swiadomosc jest niepełna. I pozniej jak schodzi faza to człowiek od nowa jest zagubiony w swiecie ;) Tak mi sie wydaje przynajmniej, ze dlatego to tak jest. Moge sie mylic.
aree1987 (offline) #193

Member since Dec 2005 · 465 posts · male
Jaaa ale mi smaka robicie na paro.. A dzisiaj wizyte u doktorka mam  :diabolic:
we were born to suffer, and glory in our pain, each dream has jaws to crush us..

again and again
ooo (offline) #194

User title: sir
Member since Nov 2008 · 507 posts · male · Location: UK
nie napalaj sie stary - ciesz sie tym co masz ... sertralina jest bardzo dobra ... a paro cie moze przerosnac ;)

MJ nie neutralizuje zadnych SSRI ... teori mozesz snuc wiele ale takie twierdzenie jest BLEDNE ... ;) pozdro ... zreszta to samo sie ma do alkoholu ... ;)
___
what does it mean normal ?
alkomen (offline) #195
No profile available.
Link to this post
Ty to masz fajnie,bierzesz se sertraline do tego pewnie bakasz duzo,pijesz i odczuwasz dzialanie leku :-D Ja wiem na swoim przykładzie że wystarczy jedno pojebane piwo i na drugi dzień juz jest padaka..... :/ Dlatego tak se myśle ze na czas leczenia powiedzmy rok czasu,zrezygnuje z uzywek.Trochę przykra sprawa ale wiem ze jak sie wylecze z tych jebanych lęków,nerwicy i FS to i jazdy po paleniu bedą zajebiste.Bo dotychczas palilem trawe tylko na chacie nie bylo opcji wyjsc na dwór bo wiadomo ze trawa wszystko nasila.......Więc musze dac rade. ;] pozdro.
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smileys: :-) ;-) :cheesy: :-D :-p ^_^ :blush: :cool: :rolleyes: :*) :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O :) ;) :( :D :o) :/ ;( :'-( :kotz: :-| :-I :motz: :finger: :heart: :listen: :wall: :moody: :zzz: :mellow: :gun: %-D ;] :diabolic: :emo: :nolove: :yay: :retarded: :blush:
Special characters:
Page:  previous  1  2  3 ... 11  12  13  14  15 ... 27  28  29  next 
Forum: (AL)Chemia Umysłu Leki nieopioidowe Antydepresanty i neuroleptyki RSS
Go to forum
© hyperreal.info 1996-2009 / Zapisz się koniecznie na prenumeratę dwutygodnika hyperreala HEJ!
Wszelkie informacje udostępniane są na licencji GFDL CopyLeft. Można je kopiować i zmieniać, konieczne jest jednak podanie autora oryginalnego tekstu.
Current time: 2010-03-12, 00:44:01 (UTC +01:00)