Styl: standard | fluid
Not logged in. · Lost password · Register
Forum: (AL)Chemia Umysłu Depresanty, delirianty i dysocjanty nie sklasyfikowane powyżej GBL, GHB RSS
GHB/GBL/1,4-butandiol - wątek ogólny

Announcement

2009-05-29, 09:36 by nicze
Subject: Zasady pisania na forum/w dziale Knajpa dla nowych użytkowników
Z uwagi na nagminne łamanie regulaminu przez dotychczasowych użytkowników (zakładanie dodatkowych kont w przypadku blokady poprzedniego) wprowadzamy zasadę - nowi użytkownicy nie mają możliwości pisania w dziale Knajpa.

Warunkiem umożliwiającym dostęp do Knajpy jest opublikowanie 20 postów w działach tematycznych forum. Po osiągnięciu docelowej liczby postów, należy zasygnalizować chęć udziału w dyskusjach Knajpy w odpowiednim watku.
Page:  previous  1  2  3 ... 10  11  12  13  14 ... 81  82  83  next 
lucyper2 (offline) #166

Member since Jan 2006 · 1494 posts · male
Group memberships: Użytkownicy
Show profile · Link to this post
Dla początkującego 5ml to pewne ko po pół godziny, tak mniej więcej. Pewien mój znajomy, który wziął taką dawkę (2gi raz, z niewielką tolerką na depresanty) odleciał na przystanku autobusowym. Odleciał tak, że aż puściły mu zwieracze. Oba.
For life is quite absurd
And death's the final word
You must always face the curtain with a bow.
Forget about your sin - give the audience a grin
Enjoy it - it's your last chance anyhow
This post was edited on 2008-12-25, 19:56 by leiche.
electrofreak (offline) #167

Member since Mar 2008 · 634 posts · male
osoba bez tolerki może ko złapać na 2ml
ja bawię się tym od pół roku i 3ml mną zamiata i jest nieprzyjemne
5ml to głupota
This post was edited on 2008-12-25, 19:57 by leiche.
xxxzzzxxx (zbanowany użytkownik) (offline) #168

User title: I chuj.
Member since Nov 2007 · 2600 posts · male · Location: Chujem do góry
Group memberships: Użytkownicy, Zbanowani użytkownicy
5 ml to jest moja lubiona dawka.
Jeżeli codziennie wstajesz rano we wspaniałym nastroju, uprawiasz kosmiczny seks i to z wielka ochotą, na ulicy wszyscy się do Ciebie uśmiechają, życie jest piękne i nie masz żadnych problemów, a praca sprawia Ci wielka przyjemność...
NARKOTYKOM POWIEDZ NIE!!!
no1 (offline) #169

User title: too fast to live to young to die
Member since Oct 2006 · 1437 posts · · Location: PoZnaŃ wRo skod z nikod z tamtad z katowni
ja lubie po 2ml co 2 godziny i tak cala noc tyle ze po 12 ml urwka filmu
Kiedy patrzę na ciebie mówisz nie ma lekko
Nie ma lekko - załatwiasz to ucieczką
Kiedy patrzę na ciebie mówisz nie ma lekko
Bo w tym temacie nigdy, nigdy nie ma lekko
hess (zbanowany użytkownik) (offline) #170

Member since Oct 2007 · 85 posts ·
Group memberships: Użytkownicy, Zbanowani użytkownicy
Uzależnienie od gbl jest dosyć uciążliwą sprawą. Odkąd zacząłem częste spotkania z "syropkiem" (prawie codziennie od ok 3 tygodni, ale nie dużo - zazwyczaj przedział 2-5ml dziennie) to nawet nie chce mi się zbytnio palić mj (a jak wiadomo mj z gbl nie tworzy pozytywnej synergii).

Kto może się "pochwalić" długim ciągiem z tym specyfikiem? Jakie dawki były przyjmowane?
[img]http://img401.imageshack.us/img401/4952/ludki1ytlk4.gif[/img]
This post was edited on 2009-01-04, 12:42 by hess.
adhesive (offline) #171

Member since Jun 2008 · 317 posts · male · Location: stolica patologii
Ja przez ponad miesiąc aplikowałem minimum 3 razy dziennie dawki rzędu 2-3 ml. Z zrzuceniem nie było problemu, gdyż mi się skończył gbl. Jakiś efektów ubocznych nie zaobserwowałem.
narcotic_dream (offline) #172

Member since Jul 2007 · 617 posts ·
ja jak powyzej, tylko ze ciąg trwał miesiac, może dwa, nie zaznaczyłem w kalendarzu  %-D  i odstawilem na tydzien, zadnych efetów ubocznych niet. Pije srednio 2-3ml na wieczór do spania.
ncdream1@cyber-rights.net
lucyper2 (offline) #173

Jeśli pijecie tylko wieczorem to macie małe szanse na uzależnienie. Ew. na bezsenność z odbicia.

Mój znajomy pił GBL przez jakieś 5-6 tyg. praktycznie cały czas, średnio 1ml co godzinę. Gdy odstawił zaliczył 3 doby bez snu, zlewne poty, ciężką depresję i stany lękowe. Doszedł do siebie po jakimś tygodniu. Odstawiał na sucho, tzn. bez benzo, czy alkoholu.
For life is quite absurd
vart (offline) #174

User title: Geschtonkenflapped!
Member since Mar 2007 · 1261 posts · male · Location: Tak
Erowid:
# If you take 3 - 4 times your Personal Threshold Dose, you may find yourself Unconscious and Vomiting.
# If you take more than 3-4 times your Personal Threshold Dose, there is risk of death.

Uważajcie na te wasze 12ml... Wg niektórych źródeł już 8ml wzięte w niewielkim odstępie czasu może się okazać śmiertelne. Know Your Substance.

Tak czy inaczej, za parę dni sam zamawiam 0.5L, już po raz drugi. Jednak myślę, że obalenie go zajmie mi najmniej pół roku :)
By się pozbyć złych humorów
Lalalala
Robię zupę z muchomorów
Lalalala.

§h¶ôňgĽéĐ.
humite (offline) #175

Member since Dec 2005 · 644 posts ·
vart:
Erowid:
# If you take 3 - 4 times your Personal Threshold Dose, you may find yourself Unconscious and Vomiting.
# If you take more than 3-4 times your Personal Threshold Dose, there is risk of death.

Uważajcie na te wasze 12ml... Wg niektórych źródeł już 8ml wzięte w niewielkim odstępie czasu może się okazać śmiertelne. Know Your Substance.

Tak czy inaczej, za parę dni sam zamawiam 0.5L, już po raz drugi. Jednak myślę, że obalenie go zajmie mi najmniej pół roku :)

Oj LD50 gbl to jakieś astronomiczne ilości z tego co wiem. Ja sam "doświadczyłem" jednorazowej dawki w okolicach 25ml, mimo natychmiastowych wymiotów dobre 10h wyjęte z kalendarza, mało ciekawe doświadczenie.

www.ceri.com/q_v7n4q1.htm - Wychodziło by koło litra jako LD50, ogólnie bardzo ciekawe badania nad tą substancją. Nie wiem skąd polska wikipedia bierze te 10ml.
vart (offline) #176

User title: Geschtonkenflapped!
Member since Mar 2007 · 1261 posts · male · Location: Tak
Hmmm... bardzo bardzo ciekawe. Wręcz zdumiewające, jeśli uznać to źródło za pewne.

Ale popatrz na to z drugiej strony: skąd się wzięła TA lista?
Liczba osób, którzy zmarli wskutek przedawkowania GBL bądź GHB jest bardzo duża. Na tej podstawie GHB zostało zdelegalizowane w USA. Nie sądze też, żeby brali dawki tak astronomicznie duże jak w podanym przez Ciebie linku (ponad 850ml).

Ja bym uważał. Sam raczej nie wezmę nigdy dawki powyżej 3ml..
By się pozbyć złych humorów
Lalalala
Robię zupę z muchomorów
Lalalala.

§h¶ôňgĽéĐ.
happypills (offline) #177

Member since Oct 2006 · 53 posts ·
In reply to post #175
heh,
ja jadę już 10 miechów prawie z kilkudniowymi przerwami :)
temat wciąga totalnie, najpierw wieczorkiem, poźniej też rano, potem również w szkole i pracy :)
na szczęście robi mnie cały czas 1,4 ml więc na dzień schodzi mi z 10,12 ml i odstawienie nie będzie czymś strasznym. Ci którzy regularnie robią 25 ml i wyżej dziennie mają przy odstawianiu przejebane.
Niemniej przez te 10 miechów gbl odbił mi się solidnie na życiu, zawaliłem studia, olewam pracę, zakończyłem długi związek, na gblu jestem chamem etc. Generalnie choruję na zaawansowany tumiwisizm dlatego odstawiam powoli, ten tydzień tylko jedna dawka w pracy (bez niej po 4 godzinach trochę mną telepie, tzn. nic strasznego ale nie przyjemne uczucie), w przyszłym tyg będę robił z 4-5 ml dziennie bez dawki w pracy (zobaczymy w weekend czy przeżyję 8h bez tych nieprzyjemnych objawów) i hopefully za 2 tygodnie będę gbl free, wtedy też butla się skończy mniej więcej :)
Podsumowując gbl to zdradziecka substancja, takie niby nic (nikt kto o tym nie wiedział, nigdy nie skumał, że jestem na czymś), żadnych konsekwencji zdrowotnych, żadnych finansowych, bo temat tani jak barszcz, używka idealna, ale jednak z perspektywy czasu patrząc, rok przez który mogłem dużo zrobić i osiągnąć, przeleciał mi totalnie bez żadnego kroku na przód, a nawet zrobiłem ze 2 wstecz w paru dziedzinach życia :/
także muszę powiedzieć pani strzykaweczce i pani buteleczce papa wziąć się za siebie i jedynie co któryś weekend sobie mefem uprzyjemniać :) (takie moje noworoczne postanowienie :)
jaracz6 (offline) #178

User title: Chyba nie.
Member since Apr 2007 · 252 posts · male
happypills 10 miechów to kupa czasu, faktycznie wjebałeś się w to ostro.
Dzisiaj dopiero wpadłem do tego wątku i także mam cholerną chęć spróbowania GBLa... Przytrzymuje mnie jedynie to, że staram się na używki wydawać jak najmniej i pewnie prędko GBL nie zamówie. Ale kiedyś na pewno, jeszcze wytrzymam ;)
Podpis będzie widoczny pod każdym twoim postem. Możesz nawiązać do interesujących ciebie stron bądź jakieś motto. Podpis nie powinien być za długi, ponieważ będzie zajmował trochę miejsca w widoku wątku. Niektóre znaczniki formatowania tekstu mogą być niedostępne.
humite (offline) #179

Member since Dec 2005 · 644 posts ·
In reply to post #177
Sprawa ma się tak że delegalizacja ghb/gbl nie wzięła się z ich straszliwej szkodliwości, a raczej z potencjału uzależniającego i całej nagonki na pigułkę gwałtu. Z tego co czytałem nie ma za bardzo udokumentowanych przypadków śmiertelnych gdzie bezpośrednią przyczyną było ghb/gbl. Inna sprawa że jest to trudne do stwierdzenia w toksykologi, gdyż czas pół trwania tych substancji jest bardzo krótki, jednak większość tych zgonów była wynikiem miksów z innymi substancjami.

Kolejna rzecz to projectghb, nie jest najbardziej obiektywnym źródłem informacji.

Do dnia dzisiejszego Polsce i na świecie stosuje się lek Xyrem (sól ghb), jednorazowe dawki stosowane w leczeniu dochodzą do 4,5g więc jest to nawet więcej niż owe 3ml gbl. Link do badań jakie przeprowadzano podczas wprowadzania tego leku wklejała w tym wątku, swoją drogą bardzo ciekawa lektura.

@happypills życzę Ci jak najlepiej w rzucaniu, jednak czysto fizyczne efekty odstawiania to nie wszystko, nawet jak przestanie Cię już telepać i sen jakoś powróci do normy, zostają stany depresyjne, straszne skoki nastroju, i jak to część określa, taka "dziura w duszy".
lucyper2 (offline) #180

Ja tak czasem i teraz mam z tą dziurą, mimo że GBLa nie ruszałem od 3 miesięcy. Nie brakuje mi GBLowej euforii, odbioru muzyki, ani innych takich. Brakuje mi akcji "podrywacz" i dzikiego GBLowego seksu. :wall:  Nie ma kurwa lepszego afrodyzjaku.
For life is quite absurd
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smileys: :-) ;-) :cheesy: :-D :-p ^_^ :blush: :cool: :rolleyes: :*) :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O :) ;) :( :D :o) :/ ;( :'-( :kotz: :-| :-I :motz: :finger: :heart: :listen: :wall: :moody: :zzz: :mellow: :gun: %-D ;] :diabolic: :emo: :nolove: :yay: :retarded: :blush:
Special characters:
Page:  previous  1  2  3 ... 10  11  12  13  14 ... 81  82  83  next 
Forum: (AL)Chemia Umysłu Depresanty, delirianty i dysocjanty nie sklasyfikowane powyżej GBL, GHB RSS
Go to forum
© hyperreal.info 1996-2009 / Zapisz się koniecznie na prenumeratę dwutygodnika hyperreala HEJ!
Wszelkie informacje udostępniane są na licencji GFDL CopyLeft. Można je kopiować i zmieniać, konieczne jest jednak podanie autora oryginalnego tekstu.
Current time: 2010-03-12, 18:33:04 (UTC +01:00)