Not logged in. · Lost password · Register
Forum: Magiczny Ogród Inne RSS
Chmiel- palenie

Announcement

2009-05-29, 08:36 by nicze
Subject: Zasady pisania na forum/w dziale Knajpa dla nowych użytkowników
Z uwagi na nagminne łamanie regulaminu przez dotychczasowych użytkowników (zakładanie dodatkowych kont w przypadku blokady poprzedniego) wprowadzamy zasadę - nowi użytkownicy nie mają możliwości pisania w dziale Knajpa.

Warunkiem umożliwiającym dostęp do Knajpy jest opublikowanie 20 postów w działach tematycznych forum. Po osiągnięciu docelowej liczby postów, należy zasygnalizować chęć udziału w dyskusjach Knajpy w odpowiednim watku.
Page:  1  2  3  next 
jaitylkoja (zbanowany użytkownik) (offline) #1

Member since Feb 2006 · 2427 posts · male · Location: Półtusk
Group memberships: Użytkownicy, Zbanowani użytkownicy
Show profile · Link to this post
Subject: Chmiel- palenie
Właśnie przeczytałem w pewnej książce o używkach że palony chmiel wywołuje efekty podobne do high'u marihuanowego. Co o tym sądzicie? Próbował ktoś to robić? Bo niedaleko mnie rośnie chmiel, postaram się spróbować. Książka chociaż traktuje temat każdej rośliny po macowszemu wydaje się być napisana z sensem.

http://rapidshare.com/files/24120751/legalne-srodki.rar link do książki
Trust no1

Jeśli napisałem post dłuższy niż 2 zdania to znaczy że byłem najebany i nie traktuj go poważnie.
Neuro Snake (offline) #2

Member since Mar 2007 · 151 posts · male · Location: Podkarpacie
Group memberships: Użytkownicy
Bardzo ciekawa informacja, tylko co ten temat robi w dziale alkohol?
Żeby życie miało smaczek, na mej działce rośnie maczek...
don skuninhos (offline) #3

Member since Apr 2007 · 970 posts · male · Location: nibylandia
a czego drogi snejku skladnikiem jest chmiel ? tak, tak, dobrze myslisz, piwa, czyli jakby nie patrzec, alkoholu ... ale watek rownie dobrze mozna wcisnac w magiczny ogrod
Neuro Snake (offline) #4

Member since Mar 2007 · 151 posts · male · Location: Podkarpacie
No tak, bez wątpliwości chmiel jest składnikiem piwa. Ale chmiel to nie alkohol, a to jest dział alkoholu> Czyli spirytus, wódka, piwo, wino itd. A nie chmiel, żyto, wiśnie, miód i ogrom innych substancji, z których robi się napoje alkoholowe bądź dodaje się je do nich.
Żeby życie miało smaczek, na mej działce rośnie maczek...
korkorio (offline) #5

Member since Oct 2006 · 1665 posts · male · Location: deep south
I co Jaitylkoja?
Paliłeś?
Gdzieś teraz kwitnie?
Don't waste your time, embrace it
And then you'll know yourself
The change in you is Goddamn Electric
riot77 (offline) #6

Member since Apr 2007 · 3 posts ·
@jaitylkoja
spaliłem dwie suche szyszki chmielu, i coś jakbym czuł, takie delikatne bardzo jak zejście bardziej z trawki,ale mozęto dym mnie otumanił albo autosugestia
electric_terrorist (offline) #7

User title: Chłopaki lubią breakcore
Member since Dec 2006 · 1105 posts · · Location: Księżyc
In reply to post #3
don skuninhos on 2007-07-03, 20:37:
a czego drogi snejku skladnikiem jest chmiel ? tak, tak, dobrze myslisz, piwa, czyli jakby nie patrzec, alkoholu ... ale watek rownie dobrze mozna wcisnac w magiczny ogrod

chmiel akurat nie zawsze wystepuje w piwie i nie jest zadna rzecza konieczna do stworzenia browca, uwazam ze do magicnzego ogrodu powinien pojsc topik ;]
Geniuszom wszystko wolno.
don skuninhos (offline) #8

Member since Apr 2007 · 970 posts · male · Location: nibylandia
uh, no spoko, tylko czy ja napisalem ze jest koniecznym skladnikiem ?
watek, jak juz wczesniej napisalem powinien byc na dobra sprawe w magicznym ogrodzie, ale na upartego mozna go wsadzic tu gdzie jest, bo w wielu przypadkach chmiel jest pochodna piwa, i nie ma co pierdolic sie z debatami na tak blahy temat, mody zrobia swoje, to ich dzialka
[Już - Kurwik]
This post was edited on 2007-09-17, 15:50 by Kurwik.
tehacek (offline) #9

Member since Mar 2007 · 1349 posts · male
no to moze ktos sie wypowie na temat;]

w tej samej ksiazce, juz dawno temu wyczytalem o efektach jakie wywoluje palony chmiel. pokusilem sie wiec i sprobowalem.
oto kilka spostrzezen:

-kurewsko niedobry dym, strasznie dusil (skręt)
-bóle głowy - po pewnym czasie od zapalenia pojawiał się lekki, acz dokuczliwy ból głowy.
-efekty - brak. ja osobiscie nie odczulem zadnych efektow, choc w najmniejszym stopniu podobnych do mj.

przyznacz trzeba jedynie, ze szyszki chmielu zawieraja duza zawartosc jakiejs zywicznej substancji, o charakterystycznym zapachu i konsystencji - przynajmniej w tym miejscu "Legal Highs" mowila prawde.
fiku miku na patyku
Bartosz (offline) #10

User title: Zielarka
Member since May 2007 · 111 posts · male · Location: Jura Krak-Częst ,  gdzieś w lesie
wyekstrahuj sobie tą substancje (lupuline) i dopiero z tym eksperymentuj , z szyszkami się nie opłaca
Night Garden:

czary
kwasy

Popieram
mattizz (offline) #11

User title: .$zatAn!
Member since May 2007 · 145 posts ·
jesli ktokolwiek zabieralby sie za "ekstrakcje" lupuliny to moze sie powtorze ale najlepiej robic to na drobnym sicie nad biala kartka, nastepnie zyletka zebrac i skleic jednak nie nadaje sie do do palenia ni huhu
jamochłon nie pokuma nic.
Adam Selene (offline) #12

Member since May 2006 · 947 posts · · Location: Wielki Obłok Magellana
A gdyby rozrobić solidnie np. z tytoniem? Wtedy może dałoby się to palić jakoś - bo czysty chmielowy dym jest faktycznie paskudny :-/
nie ma mnie
kocham was
mattizz (offline) #13

User title: .$zatAn!
Member since May 2007 · 145 posts ·
rozrabiałem czystą lupuline z tytexem, tej lupuliny bylo troszeczke na dnie pakietu, oblepilem tym ilosc tak z pol fajki-fajke to i tak było tak ostre jakby ktos pazurami drapał ;/ niedlugo bede miał soxhleta to pobawie sie w ekstrakcje czynnych skladnikow ;) moze uda sie pozbyc efektu pieczenia. poki co to niech probuje kto odwazny choc watpie by ktos spalil tyle by miec faze przed uduszeniem sie :P
jamochłon nie pokuma nic.
borzywoj (offline) #14

Member since Oct 2007 · 54 posts ·
Jeżeli już musicie maltretować lupulinę - polecam wyłącznie herbatkę, taką z 20g (ilość chmielu praktycznie ekwiwalentna goryczy hmm... 40 typowych lagerów). Uwaga - śmierdzi herbatką w całym domu, jeżeli to czyjś problem. Uwaga - jeżeli nie żuliście szałwii, nie piliście piołunówki, nie raczycie się od lat yerba mate, czy cokolwiek - słowem - wasze kubki smakowe są czułe, niczym młodej dziewicy sutki - pewnie nie dacie rady. Pić ciepłe.

Ekstrakcja wodna - ewentualnie, choć nie próbowałem. Za to brzmi logicznie, chmielowy hasz, heh.
lupulin (offline) #15

Member since May 2007 · 63 posts · male · Location: Łódź
borzywoj on 2007-12-07, 14:49:
Jeżeli już musicie maltretować lupulinę - polecam wyłącznie herbatkę, taką z 20g (ilość chmielu praktycznie ekwiwalentna goryczy hmm... 40 typowych lagerów). Uwaga - śmierdzi herbatką w całym domu, jeżeli to czyjś problem. Uwaga - jeżeli nie żuliście szałwii, nie piliście piołunówki, nie raczycie się od lat yerba mate, czy cokolwiek - słowem - wasze kubki smakowe są czułe, niczym młodej dziewicy sutki - pewnie nie dacie rady. Pić ciepłe.

Ekstrakcja wodna - ewentualnie, choć nie próbowałem. Za to brzmi logicznie, chmielowy hasz, heh.

Dobrze prawi
http://s15.bitefight.pl/c.php?uid=32790
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smileys: :-) ;-) :cheesy: :-D :-p ^_^ :blush: :cool: :rolleyes: :*) :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O :) ;) :( :D :o) :/ ;( :'-( :kotz: :-| :-I :motz: :finger: :heart: :listen: :wall: :moody: :zzz: :mellow: :gun: %-D ;] :diabolic: :emo: :nolove: :yay: :retarded: :blush:
Special characters:
Page:  1  2  3  next 
Go to forum
© hyperreal.info 1996-2009 / Zapisz się koniecznie na prenumeratę dwutygodnika hyperreala HEJ!
Current time: 2009-07-04, 22:36:38 (UTC +00:00)