Styl: standard | fluid
Not logged in. · Lost password · Register
Forum: (AL)Chemia Umysłu Opioidy Kodeina RSS
Brak Antidolu 20/15 w aptekach
Wahania na krajowym rynku kodeiny - dostępność i ceny preparatów

Announcement

2009-05-29, 09:36 by nicze
Subject: Zasady pisania na forum/w dziale Knajpa dla nowych użytkowników
Z uwagi na nagminne łamanie regulaminu przez dotychczasowych użytkowników (zakładanie dodatkowych kont w przypadku blokady poprzedniego) wprowadzamy zasadę - nowi użytkownicy nie mają możliwości pisania w dziale Knajpa.

Warunkiem umożliwiającym dostęp do Knajpy jest opublikowanie 20 postów w działach tematycznych forum. Po osiągnięciu docelowej liczby postów, należy zasygnalizować chęć udziału w dyskusjach Knajpy w odpowiednim watku.
Page:  1  2  3 ... 49  50  51  next 
kiszka123 (offline) #1

Member since Oct 2006 · 55 posts · male
Group memberships: Użytkownicy
Show profile · Link to this post
Subject: PROBLEM : Brak Antidolu 20 w aptekach.
Witam , od jakiegoś czasu zauważyłem , iż brakuje Antidolu 20 w aptekach. Myślałem , że to tylko chwilowy kryzys , ale okazało się , że wycofali go z produkcji ( wg. stronki OSOZ ). Zostaje , więc Antidol 15 ;/
virtual_high (offline) #2

User title: supravires to ja
Member since Dec 2007 · 805 posts · · Location: warszawskie ulice warszawskie podwórka
masz linka? juz od dluzszego czasu mowi sie o wycofaniu, i rzeczywiscie albo wycofali, albo ja juz nie wiem. zreszta kurwa ja chcE majke bez recki!
supravires supravires supravires supravires supravires supravires supravires supravires
supravires suprakurwavires!

moze to zabrzmi strasznie, ale czuje sie lepszy o tego szarego spoleczenstwa. mam swoj kolorowy swiat, a do tego dokladam im w ich wlasnym

"nic innego, to po prostu
jebany podpis z opcji postów"

pan supravires nie dostaje warnów
kiszka123 (offline) #3

Member since Oct 2006 · 55 posts · male
www.osoz.pl/osoz-bloz/.
Proszę. Pisze tam wyraźnie - wycofany :(
mirror (offline) #4

Member since Oct 2007 · 238 posts · female
a ja pisałam maila do nich i mówili, że nie  :'(

jak wycofają A15 to koniec, thiocodinu nie tkne, a w takiej fajnej aptece co A20 miałam za 5,5zł a A15 za 5zł farmaceutka powiedziała, że są braki A15  :'(  :-(  :-O

a u mnie na zadupiu, płace za A15 6,5zł  :-/

a tu można kupić, ale po wysłaniu recepty
http://www.aquavitae.com.pl/product-pol-7373-Antidol-Pro-2…
Mogłam zostać każdym. Teraz tak bardzo boję się, że będę nikim. Nikim w mnogości możliwości bycia kimś.
This post was edited on 2007-12-29, 02:16 by mirror.
mirror (offline) #5

Member since Oct 2007 · 238 posts · female
29 grudnia 2007 11:35   od joanna.owsianko@sandoz.com 

Witam,
Są bardzo małe szanse, żeby dostać Antidol pro 20 ze względu na fakt, że już dawno nie mamy go w sprzedaży.
Skoro produkt został wyrejestrowany, nie będzie wznowiona produkcja.
Antidol 15 jest cały czas w sprzedaży,  nie było przerw w dystrybucji  i powinien być dostępny w aptekach.
JOANNA OWSIANKO
Lek S.A.
Mogłam zostać każdym. Teraz tak bardzo boję się, że będę nikim. Nikim w mnogości możliwości bycia kimś.
Latawiec (offline) #6

User title: Lotnik
Member since Dec 2007 · 124 posts · male · Location: Kraków
Kiszka123:
Ty z Krakowa, nie? Ja też to zauważyłem. Ale tylko w centrum. Kupywałem np. na Św. Gertrudy aż się skończyły i teraz nie ma... W Skawinie farmaceutka powiedziała że są braki w hurtowni i nie wie kiedy będzie ale A 15 zostaje i jest cały czas :)
Oi! Oi! Oi! Kiedyś byłem Lotnik, dostałem bana i tak już jest.
c0deine (offline) #7

Member since Dec 2007 · 596 posts · male
Pracuję w hurtowni farmaceutycznej - Antidolu20 NIE MA NIGDZIE NA PÓŁKACH! Apteki zamawiają za to hurtowo Thiocodin i Antidol15 ;)

To tyle.
Stan na dzien 14.03.2010 - brak stalego dostepu do netu, usuniety z programu metadonowego, palenie brauna do 3 setek na dobe (absolutne minimum), chec powrotu do programu metadonowego (przez 10 miesiecy pijac metadon w dawce 90-100ml dziennie pukalem/palilem braz 3 razy.
akoAco (offline) #8

Member since Dec 2007 · 312 posts ·
Ostatnio coraz bardziej intensywnie musze szukać coby kupić A15, na osiedlu u mnie nie ma od dwóch tygodni mówią że w hurtowni nie ma, byłem na mieście też niema i nie wie dlaczego dopiero w którejś tam aptece był... kiepsko
"Idź własną drogą bo w tym cały sens istnienia
żeby umieć żyć.. bez znieczulenia
bez niepotrzebnych niespełnienia
myśli złych.."
a ja ciągle szukam..
MayheM (offline) #9

Member since Sep 2007 · 25 posts · male
To ja mam szczęście, bo w moje łapki właśnie wpadł Antek20.
Siedział dziad przyczajony na dnie szuflady w malutkiej aptece  :-D
Miła pani farmaceutka jeszcze tylko ostrzegła mnie, co bym uważał z dawkowaniem, gdyż jest on mocniejszy od "piętnastki" i już siedział w mojej kieszeni  %-D
Ale fakt faktem, są to już jedynie niedobitki... Będę szczerze tęsknił za tym rarytasem  :'(

A co do Antidolu15, także zauważyłem ostatnimi czasy jego brak w niektórych aptekach, na szczęście mam swoje stałe miejscówki, gdzie dobrego nigdy nie brakuje  :cheesy:
No Pain No Hurt - We'll Go Dreaming
virtual_high (offline) #10

User title: supravires to ja
Member since Dec 2007 · 805 posts · · Location: warszawskie ulice warszawskie podwórka
hmmm no nie wiem, w mojej ulubionej aptce, w ktorej zaopatruje sie srednio 2-4 razy wtygodniu od kilku lat, tez ne ma antka, tam on lezy zawsze na polkach, nikt nikogo nie sciemnia ze nie ma w hurtowniach itd.. a jednak miejsce w przeciwbolowych stoi puste... , wiec leci standradowe "jest antidol juz? - nie, wlasnie nie ma, nie wiem czemu - a, to lipa poprosze 4thiocodiny - 23zl iles tam groszy..itd"
ale w sumie wkode zaopatruje sie tylko tam, bo jest ona tamzawsze i juz znam tam wszystkich i w ogole, wiec nie wiem jak jest w innych aptekach - nei cche mi sie latac..
supravires supravires supravires supravires supravires supravires supravires supravires
supravires suprakurwavires!

moze to zabrzmi strasznie, ale czuje sie lepszy o tego szarego spoleczenstwa. mam swoj kolorowy swiat, a do tego dokladam im w ich wlasnym

"nic innego, to po prostu
jebany podpis z opcji postów"

pan supravires nie dostaje warnów
khabarakH (zbanowany użytkownik) (offline) #11

Member since Jan 2006 · 315 posts · male · Location: Kraków
Group memberships: Użytkownicy, Zbanowani użytkownicy
Mam dokładnie tak samo. W jednej aptece mogę kupować praktycznie dowolne ilości. Problem jest jedynie w tym, że A15stki jak nie było tak nie ma i to praktycznie we wszystkich aptekach w okolicy. Mam nadzieję, że to tylko przejściowy brak w hurtowniach. Ileż w końcu można żreć jebany Thiocodin.
c0deine (offline) #12

Member since Dec 2007 · 596 posts · male
Pierdolicie.

Byłem w hurtowni i widziałem całe półki i kartony Antidolów15, więc nie pierdolta mi tu. Dobrze poszukać i już. To fakt, że 2/3 aptek nie ma w ogóle Antidolu, ale u mnie są 3 na osiedlu gdzie jest i mam luz.

Ale teraz to pierdolę...

Jeszcze 7 dni wytrwać :) Eh.
Stan na dzien 14.03.2010 - brak stalego dostepu do netu, usuniety z programu metadonowego, palenie brauna do 3 setek na dobe (absolutne minimum), chec powrotu do programu metadonowego (przez 10 miesiecy pijac metadon w dawce 90-100ml dziennie pukalem/palilem braz 3 razy.
khabarakH (zbanowany użytkownik) (offline) #13

Member since Jan 2006 · 315 posts · male · Location: Kraków
Group memberships: Użytkownicy, Zbanowani użytkownicy
Problem w tym, że obleciałem wszystkie 5 aptek, w których w miarę regularnie kupuje A15 i gdy wykupiłem już wszystko co mieli na stanie, mówią że nie ma nowych dostaw. W innych aptekach, gdzie się nie zaopatruję A15 oczywiście jest, bo mają jeszcze zapasy.
akoAco (offline) #14

Member since Dec 2007 · 312 posts ·
CZAD!
wpadam do apteki: 2 antidole poproszę... babka szuka, szura szufladami (jak zwykle zresztą), wraca.. ale to na receptę jest... ja patrze a ona kładzie 2 paczki A20 :D  a ja eeee yyyy ja zawszie 15 kupowałem a ona pyta czy chcę ten  bo 15 już dawno nie było..a ja na to: NO PEWNIE :D :D :D i tym sposobem mam 400 mg :D data ważności do czerwca tego roku.... troche musiał leżeć... pozdro:)
"Idź własną drogą bo w tym cały sens istnienia
żeby umieć żyć.. bez znieczulenia
bez niepotrzebnych niespełnienia
myśli złych.."
a ja ciągle szukam..
This post was edited on 2008-02-01, 16:59 by akoAco.
dajmon (offline) #15

Member since Nov 2007 · 174 posts · male
Brak Antka 20 w aptekach ... sialala
Znalazłem internetową aptekę, gdzie A20 bez recki sprzedają. Jest jeden minus. Mają wysyłkę min. 10 zł  :moody:
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smileys: :-) ;-) :cheesy: :-D :-p ^_^ :blush: :cool: :rolleyes: :*) :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O :) ;) :( :D :o) :/ ;( :'-( :kotz: :-| :-I :motz: :finger: :heart: :listen: :wall: :moody: :zzz: :mellow: :gun: %-D ;] :diabolic: :emo: :nolove: :yay: :retarded: :blush:
Special characters:
Page:  1  2  3 ... 49  50  51  next 
Forum: (AL)Chemia Umysłu Opioidy Kodeina RSS
Go to forum
© hyperreal.info 1996-2009 / Zapisz się koniecznie na prenumeratę dwutygodnika hyperreala HEJ!
Wszelkie informacje udostępniane są na licencji GFDL CopyLeft. Można je kopiować i zmieniać, konieczne jest jednak podanie autora oryginalnego tekstu.
Current time: 2010-03-19, 21:12:35 (UTC +01:00)