Not logged in. · Lost password · Register
Forum: (AL)Chemia Umysłu Depresanty Kodeina RSS
Kodeina a grejpfrut
rzeczywiście wzmacnia czy to kolejny mit

Announcement

2009-05-29, 08:36 by nicze
Subject: Zasady pisania na forum/w dziale Knajpa dla nowych użytkowników
Z uwagi na nagminne łamanie regulaminu przez dotychczasowych użytkowników (zakładanie dodatkowych kont w przypadku blokady poprzedniego) wprowadzamy zasadę - nowi użytkownicy nie mają możliwości pisania w dziale Knajpa.

Warunkiem umożliwiającym dostęp do Knajpy jest opublikowanie 20 postów w działach tematycznych forum. Po osiągnięciu docelowej liczby postów, należy zasygnalizować chęć udziału w dyskusjach Knajpy w odpowiednim watku.
Page:  1  2  3 ... 6  7  8  next 
jacok (moderator) (offline) #1
User title: przewodnik
Member since Sep 2007 · 1951 posts · male · Location: Breslau
Group memberships: Moderatorzy forum Depresanty, Moderatorzy forum Knajpa, Moderatorzy forum Opioidy Naturalne, Użytkownicy, Wszyscy moderatorzy
Show profile · Link to this post
Subject: kodeina a grejpfrut
Zacznę od tego, że gdzieś zaginął wątek "Kodeina - wzmocnienie działania".

Do tej pory uważałem grejpfruta za mit, kolejny chory wytwór zbiorowej wyobraźni użytkowników [H]. Zdziwiłem się zatem, gdy kumpel (4 rok farmacji) potwierdził, że grejfrut może coś tam wzmacniać i wchodzić w interakcje z lekami, min kodeiną.

Zdarzało mi się nie raz przegryzać szklaneczkę kody ćwiartką grejpfruta, i jakoś nie zauważyłem aby była różnica. Ale ostatnio wypiłem szklankę nektaru z żółtego grejpfruta tymbarku przed, a resztę kartonu po i w trakcie, a 300 mg kopnęło mnie jak nigdy (i jeszcze przespałem cały kolejny dzień).

Czy ten grejpfrut działa, czy nie ??
Jestem licencjonowanym przewodnikiem - do usług, do wzięcia.
Transakcje bezgotówkowe, skupuję używane dusze, do restauracji i wynajęcia.
Tylko o bycze skóry trudno, może być biala A4. Skan cyrografu wysyłać na maila w profilu. Gramatura papieru świadczy o właścicielu!
gofel (offline) #2

Member since Nov 2006 · 559 posts · male · Location: gofrownica
Group memberships: Użytkownicy
no grejpfrut na pewno ma coś w sobie co wzmacnia leki
podobno jak sie bierze leki na serce to nie można jeść grejpfrutów żeby nie wykitować
ja testowałem kilka razy kode z sokiem grejpfrutowym ale niestety nie jestem w stanie powiedzieć  czy to na mnie działa, koda jest po prostu zbyt kapryśna i czasami (tak bez soku) 300 mg podziała na mnie mocniej niż 600 i nie wiem od czego to zależy, niby wszystko robie tak samo a tu taka niespodzianka :)
z sokiem było tak samo, raz mocniej, raz słabiej i nie zaobserwowałem w tym jakiejś prawidłowości,
pozdro
stuk, puk, cyk, pstryk!
c0deine (offline) #3

Member since Dec 2007 · 595 posts · male
Nie ma wpływu na CYP2D6, jedynie na CYP3A2/CYP3A4, więc IMO kody nie wzmocni.

Ale za to takie Relanium... To tak jakbyś zjadł 2x więcej, he he.
Suboxone 10mg

aktualnie niecpajacy
WildMonkey (offline) #4

User title: mów mi Żyleta
Member since Feb 2006 · 2768 posts · male · Location: Moskwa
c0deine:

wszystkie benzo ?
Kanikuły, zawtra ja na wsjo zabju
Na uciobu nie pojdu, how do you do you do
c0deine (offline) #5

WildMonkey:
c0deine:

wszystkie benzo ?

Nie wszystkie. Różne benzo są metabolizowane przez różne enzymy. Na anglojęzycznych stronach jest dokładnie opisana farmakokinetyka, farmakodynamika danego leku itp. Wystarczy poszukać. Wiem, że z Relanium na pewno. A jak z innymi? Nie wiem...
Suboxone 10mg

aktualnie niecpajacy
benzodxm (offline) #6

Member since Mar 2007 · 1115 posts · male · Location: Śląsk
Alprazolam chyba tez, ale nie jestem pewien.
Szukam dziewczyny z Raciborza lub okolic. Prosze Cie Boginio, skontaktuj sie ze mna :)
jacok (moderator) (offline) #7
Group memberships: Moderatorzy forum Depresanty, Moderatorzy forum Knajpa, Moderatorzy forum Opioidy Naturalne, Użytkownicy, Wszyscy moderatorzy
Hmmm, brałem kodę przedwczoraj i wczoraj.
Przedwczoraj - 150 mg + sok grejfrutowy - poskładało bardzo dobrze.
Wczoraj - 300 mg + jakiś sok malinowy do popicia - było raczej średnio, dosyć zmuliło (jeszcze to czuję) ale nie było takiej euforii jak wcześniej. Może to wina s&s ? A może zasługa grejfruta ?
Tylko o bycze skóry trudno, może być biala A4. Skan cyrografu wysyłać na maila w profilu. Gramatura papieru świadczy o właścicielu!
ArkejD (offline) Warnings: 1 #8

User title: Potłuczony Kodeinowiec
Member since Jul 2007 · 661 posts · male
Ja staram sie robić chociaż jednodniowe przerwy jeżeli naprawdę mam ciśnienie, ale to żadko wystepuje. Mój najdłuższy 'ciąg' to właśnie całe 2 dni a to dlatego ze za drugim razem nie robi mnie już tak dobrze, więc trzeciego dnia nawet nie mysle o niej.

Zdarzyło mi się tak ze po jakiejś tam przerwie tak z nienacka zarzucilem najpierw 180mg a ze bylo slabo, po 30 minutach dorzucilem 300mg - duża sedacja, zero euforii ;/

Zdarza się że mniejsze dawki zrobią lepiej niż większe (wielokrotnie sprawdzane na sobie) ale widocznie masz takiego pecha jak ja i dorzucanie day after nie będzie miało sensu. - w sumie to może nawet dobrze, taki anty-ciągowy mechanizm :)
jacok (moderator) (offline) #9
ta, tylko jestem wkurwiony, ze sie tyle hajsu poszło jebać ;/ Ale co tam, zrobię sobie 2 dni przerwy. Kurwa, jak ja mogłem miesiąc ponad nie brać - zapomniałem chyba jakie to fajne :)
Daimonion (offline) #10

Member since Jan 2007 · 95 posts ·
Sam grejpfrut nie modyfikuje działania kody - to, co jest dobrego, to wyciąg z pestek grejpfruta. Tym można wzmacniać działanie kodeiny.

Sam, ilekroć mam ochotę na kodeinę, to zawsze godzinę przed podaniem piję 300 ml nektaru z czerwonego grejpfruta Tymbarku z rozpuszczonymi w nim 70 kropelkami Citroseptu. To w sumie nawet zdrowe jest, bo Citrosept to genialne lekarstwo na wiele przypadłości. W ten sposób spróbujcie, powinno zadziałać.
Know your Body
Know your Mind
Know your Substance
Know your Source

Wszystko, co mówię, jest kłamstwem.
Cypress (offline) #11

Member since Jun 2006 · 657 posts ·
Daimonion:
Sam grejpfrut nie modyfikuje działania kody - to, co jest dobrego, to wyciąg z pestek grejpfruta. Tym można wzmacniać działanie kodeiny.

Mam w chacie citrosept i nawet myślałem, żeby tym się wspomóc ale trochę bałem się, że zbyt mocno będzie i jeszcze jakaś cholerna reakcja histaminowa czy inne takie wyskoczy.
virtual_high (offline) #12

User title: supravires to ja
Member since Dec 2007 · 805 posts · · Location: warszawskie ulice warszawskie podwórka
eh te piekne czasy, kiedy balo sie ze moze byc za mocno czy cos.. dawno minely..
supravires supravires supravires supravires supravires supravires supravires supravires
supravires suprakurwavires!

moze to zabrzmi strasznie, ale czuje sie lepszy o tego szarego spoleczenstwa. mam swoj kolorowy swiat, a do tego dokladam im w ich wlasnym

"nic innego, to po prostu
jebany podpis z opcji postów"

pan supravires nie dostaje warnów
Cypress (offline) #13

virtual_high:
eh te piekne czasy, kiedy balo sie ze moze byc za mocno czy cos.. dawno minely..

Know your body, know your mind, know your substance, know your soul.

Lepiej dmuchać na zimne, raz mnie taka reakcja histaminowa złapała, że matka chciała na pogotowie dzwonić. Na szczęście wmówiłem jej, że to uczulenie na ketonal:).
Cypress (offline) #14

Bleeh, ten citrosept jest gorszy w samku niż sam roztwór kodeiny. Zobaczymy co to warte.
c0deine (offline) #15

Cypress:
Bleeh, ten citrosept jest gorszy w samku niż sam roztwór kodeiny. Zobaczymy co to warte.

Uważaj bo można sobie krzywdę zrobić!!!

Z tego co pamiętam daje się ileś tam kropli tegoż specyfiku do szklanki wody/soku i dopiero pije. Ostrożnie.
Suboxone 10mg

aktualnie niecpajacy
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smileys: :-) ;-) :cheesy: :-D :-p ^_^ :blush: :cool: :rolleyes: :*) :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O :) ;) :( :D :o) :/ ;( :'-( :kotz: :-| :-I :motz: :finger: :heart: :listen: :wall: :moody: :zzz: :mellow: :gun: %-D ;] :diabolic: :emo: :nolove: :yay: :retarded: :blush:
Special characters:
Page:  1  2  3 ... 6  7  8  next 
Go to forum
© hyperreal.info 1996-2009 / Zapisz się koniecznie na prenumeratę dwutygodnika hyperreala HEJ!
Current time: 2009-07-04, 08:47:04 (UTC +00:00)