Styl: standard | fluid
Not logged in. · Lost password · Register
Forum: Konopie - uprawa Choroby i problemy RSS
pomocy!!! roślinka mi umiera :(

Announcement

2009-05-29, 09:36 by nicze
Subject: Zasady pisania na forum/w dziale Knajpa dla nowych użytkowników
Z uwagi na nagminne łamanie regulaminu przez dotychczasowych użytkowników (zakładanie dodatkowych kont w przypadku blokady poprzedniego) wprowadzamy zasadę - nowi użytkownicy nie mają możliwości pisania w dziale Knajpa.

Warunkiem umożliwiającym dostęp do Knajpy jest opublikowanie 20 postów w działach tematycznych forum. Po osiągnięciu docelowej liczby postów, należy zasygnalizować chęć udziału w dyskusjach Knajpy w odpowiednim watku.
Page:  previous  1  2  3  next 
teflon (offline) #16

Member since Aug 2006 · 312 posts ·
Group memberships: Użytkownicy
Show profile · Link to this post
In reply to post ID 452117
dlaczego bez sensu? konopia w naturalnych warunkach ma duzo odcych korzeni wolół siebie, więc nie rozumiem problemu
Darksouled (moderator) (offline) #17
Member since Nov 2006 · 486 posts · male
Group memberships: Moderatorzy forum Konopie - UPRAWA, Użytkownicy, Wszyscy moderatorzy
w naturalnych warunkach ma tez mszyce dookola siebie a jakos nie wpuszczasz ich do growboxa
longi007 (offline) #18

Member since Dec 2008 · 37 posts · male · Location: Rzeszow
---zamówiłem pare dni temu nasionka no i masz racje kupiłem niefemizowane L#2 i Ak47 x L#2,

---mam zamiar chodowac 4 tylko nie wiem czy dwie L#2 i dwie Ak47 x L#2 czy cztery jednego rodzaju??

---tylko nie rozumiem o co chodzi z tymi 8 klonami o których mówisz

---no i odrazu jak mi ziarenka przyjda to zanim wykiełkują siatke powinienem już zrobić tylko nie wiem jak duża ma być?? na całą długość i szerokość boha czy jak?? pytam bo nie wiem dokładnie a lepiej zapytac doświdczonych growerów niż cos zjebać.... a trening to chyba LST no i ta siatka co nie?? :nuts:

---jesli chodzi o światło to myslałem nad hps 150w lub 100w
www.allegro.pl/item520581518_lampa_sodowa_150w_hps_uprawa_roslin_wls_narka.html
tylko nie wiem czy to nie za mały box na hps bo i temperatura może być za duża ale koles w aukcji pisze ze:
''Statecznik nie zwiększa temperatury wewnątrz pomieszczenia do uprawy" powiedzcie czy 100w wystarczy na mojego boxa??  <_<
----SmartMax 200W - świetlówka na FLO 179.00 PLN - patrzac na ceny to hps wyjdzie mnie taniej....
kurwa juz sam nie wiem :wall:
longi007 (offline) #19

a jaka może byc cena tej swietlówki 200W bo jak napisalem wyżej znalazłem ale za 179zł coś mi sie wydaje ze za drogo... wiecie ile takie swietlowki kosztuja?? mysle ze w sklepie z takimi rzeczami powinno byc taniej... bo hps jednak zajmuje troche miejsca... i zapomnialem jeszcze o jednym wczesniej dalem informacje o ziemi jaka kupilem:

,,Podłoże ogrodnicze uniwersalne Bella® do kwiatów doniczkowych i balkonowych.
Podłoże ogrodnicze uniwersalne Bella® do kwiatów doniczkowych i balkonowych.
Uniwersalne podłoże torfowe do roślin doniczkowych i balkonowych (z wyjątkiem kwaśnolubnych), wytwarzane z torfu wysokiego sfagnowego, wzbogacone koloidalną krzemionką, kwasami huminowymi i trwałymi substancjami próchnicznymi.
Dzięki specjalnym składnikom podłoże to posiada dużą sorbcję i przeznaczone jest zarówno dla roślin o wysokich, jak i średnich wymaganiach pokarmowych.
pH 5,5 - 6,5
Podłoże zawiera 3-tygodniową startową dawkę nawożenia, dlatego zaleca się rozpoczęcie nawożenia po upływie 3 tygodni od przesadzenia roślin.''

[Image: http://img72.imageshack.us/img72/4383/dsc00415hq6.th.jpg]

sugerujac się ta informacja wychodzi na to zeby narazie nie podlewac roslinki nawozami, mam biohumusa ale nie wiem czy podlewac czy na razie nie jak myslicie??
Darksouled (moderator) (offline) #20
Group memberships: Moderatorzy forum Konopie - UPRAWA, Użytkownicy, Wszyscy moderatorzy
zrob tak:
kup hpsa 150w ale nie z allegro tylko w sklepie normalnie (i zloz sobie sam) bo z allegro to na 90% dostaniesz stluczoną "zarowke" (pozdrawiam listonosza).
Odmiany ktore kupiles maja AUTOFLOWERING* wiec trening ewentualnie LST
No i przeczytaj wątek o PODŁORZACH* w dziale podstawy bodaj

*tam gdzie gwiazdka uzyj szukaj albo poszukaj ręcznie na forum i doczytaj wiecej
bo za dlugo by pisac.

Box jesli dobrze pamietam z poprzedniej strony masz za niski moglbys nad tym troche popracowac
longi007 (offline) #21

>>>
dzieki za rade :-D  i tak pewnie zrobie tylko musze najpierw kaske rozkminić  :nuts:

>>>
wiem ze mam niski box ale kurde ciężko będzie z nowym wyższym, nie mam z czego zrobić, no i przypał w domu....
myśle ze jak dobrze potrenuje roślinke, założe siatke to powinno coś być z tej mojej uprawy hehe %-D
>>>
jak już założe hpsa to te dwie zarowki energooszczedne co mam to zostawic gdzies po bokach w box-ie czy wywalić??
Draka (offline) #22

Member since Oct 2007 · 56 posts ·
In reply to post #18
longi007:
---tylko nie rozumiem o co chodzi z tymi 8 klonami o których mówisz

...chodzi o to, że jak już pokażą płeć to wywalasz facetów, a babki kroisz na 8-10 kawałków i masz 8-10 babek, poczytaj o klonowaniu na hypciu

...ta ziemia powinna być dość dobrą bazą do zrobienia podłoża, jak kolega wyżej napisał, poszukaj na forum, jest tego dużo

...hps jest tak wydajny, że możesz sobie wkręcić te świetlówki...tam gdzie masz żarówki  :-p
Darksouled (moderator) (offline) #23
tylko pamietaj ze on kupil odmiany z autofloweringiem czyli klonowanie odpada
nie myl mu narazie klonami :P niech zrobi najpierw uprawe od poczatku do konca jak sie zjara wlasnym paleniem to sam o klonach znajdzie i veg rooma zbuduje
Draka (offline) #24

Darksouled:
tylko pamietaj ze on kupil odmiany z autofloweringiem czyli klonowanie odpada
nie myl mu narazie klonami :P niech zrobi najpierw uprawe od poczatku do konca jak sie zjara wlasnym paleniem to sam o klonach znajdzie i veg rooma zbuduje

napisałem mu co może teoretycznie zrobić jak ma małego boksa, ale fakt z Lowrider'em nie ma sensu się bawić w klonowanie...
longi007 (offline) #25

:-D dzieki za rady,
 :-) ej panowie rozmawialem z gosciem który sprzedaje lampy hps, tylko że mowiliscie mi zeby nie kupować na allegro bo przewaznie dostaje sie zbita zaroweczke, wiec zapytalem typa ile by chcial za caly komplecik, juz zmontowany do hpsa czyli tam uklad zaplonowy statecznik okablowanie odbłyśnik (nie znam sie za bardzo na tym) no i powiedział mi ze 100 zł z przesyłką, co o tym myslicie opłaca sie?? :nuts:  a do tego sam sobie kupie zarowke w sklepie zeby mieć pewnosc...

>>>przesadziłem roślinke jak mi radziliście do wiekszej i nie przezroczystej doniczki, zmienilem ziemie o której mowa wczescniej, minelo pare dni i wydaje mi sie ze chyba to jej pomoglo. zastanawiam sie czy podlewac teraz biohumusem|???
longi007 (offline) #26

In reply to post #24
 :-D dzieki za rady,
 :-) ej panowie rozmawialem z gosciem który sprzedaje lampy hps, tylko że mowiliscie mi zeby nie kupować na allegro bo przewaznie dostaje sie zbita zaroweczke, wiec zapytalem typa ile by chcial za caly komplecik, juz zmontowany do hpsa czyli tam uklad zaplonowy statecznik okablowanie odbłyśnik (nie znam sie za bardzo na tym) no i powiedział mi ze 100 zł z przesyłką, co o tym myslicie opłaca sie?? :nuts:  a do tego sam sobie kupie zarowke w sklepie zeby mieć pewnosc...

>>>przesadziłem roślinke jak mi radziliście do wiekszej i nie przezroczystej doniczki, zmienilem ziemie o której mowa wczescniej, minelo pare dni i wydaje mi sie ze chyba to jej pomoglo. zastanawiam sie czy podlewac teraz biohumusem|???

o to roślinka:

[Image: http://img502.imageshack.us/img502/7899/13518513te3.th.jpg]

[Image: http://img142.imageshack.us/img142/6461/76230097cs6.th.jpg]

pozdro
Jezus (moderator) (offline) #27
User title: Jesus H. Cox
Member since Mar 2007 · 3462 posts · male · Location: Sacred Heart Hospital
Group memberships: Moderatorzy for Trypt/Fenet/Ketony/Koka, Moderatorzy forum Knajpa, Użytkownicy, Wszyscy moderatorzy
In reply to post #25
Biohumusem krzywdy jej nie zrobisz, to naturalny nawóz, podlewaj śmiało.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
Pan Jah (offline) #28

Member since Jan 2006 · 1540 posts ·
Z nawożeniem jeszcze troche poczekaj. Daj jej odsapnąć po przesiadce i obserwuj. Jeśli po ok 5-7 dniach bedzie wszystko ok, możesz spokojnie zacząć dawkować biohumus podczas podlewania
pink panther strikes again
Draka (offline) #29

In reply to post #19
longi007 on 2009-01-11, 17:33:
Podłoże zawiera 3-tygodniową startową dawkę nawożenia, dlatego zaleca się rozpoczęcie nawożenia po upływie 3 tygodni od przesadzenia roślin.''

[Image: http://img72.imageshack.us/img72/4383/dsc00415hq6.th.jpg]

sugerujac się ta informacja wychodzi na to zeby narazie nie podlewac roslinki nawozami, mam biohumusa ale nie wiem czy podlewac czy na razie nie jak myslicie??

w instrukcji dali Ci odpowiedź
longi007 (offline) #30

spoko dzieki  %-D

nie wiem czy dobrze widze ale to chyba koleś:( sprawdzcie daje fotke

[Image: http://img110.imageshack.us/img110/2739/28490440he7.th.jpg]
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smileys: :-) ;-) :cheesy: :-D :-p ^_^ :blush: :cool: :rolleyes: :*) :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O :) ;) :( :D :o) :/ ;( :'-( :kotz: :-| :-I :motz: :finger: :heart: :listen: :wall: :moody: :zzz: :mellow: :gun: %-D ;] :diabolic: :emo: :nolove: :yay: :retarded: :blush:
Special characters:
Page:  previous  1  2  3  next 
Forum: Konopie - uprawa Choroby i problemy RSS
Go to forum
© hyperreal.info 1996-2009 / Zapisz się koniecznie na prenumeratę dwutygodnika hyperreala HEJ!
Wszelkie informacje udostępniane są na licencji GFDL CopyLeft. Można je kopiować i zmieniać, konieczne jest jednak podanie autora oryginalnego tekstu.
Current time: 2010-03-10, 15:04:28 (UTC +01:00)