Styl: standard | fluid
Not logged in. · Lost password · Register
Forum: Narkotyki Narkotyki RSS
Projekt nowelizacji ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii
o Ku**A:(

Announcement

2009-05-29, 09:36 by nicze
Subject: Zasady pisania na forum/w dziale Knajpa dla nowych użytkowników
Z uwagi na nagminne łamanie regulaminu przez dotychczasowych użytkowników (zakładanie dodatkowych kont w przypadku blokady poprzedniego) wprowadzamy zasadę - nowi użytkownicy nie mają możliwości pisania w dziale Knajpa.

Warunkiem umożliwiającym dostęp do Knajpy jest opublikowanie 20 postów w działach tematycznych forum. Po osiągnięciu docelowej liczby postów, należy zasygnalizować chęć udziału w dyskusjach Knajpy w odpowiednim watku.
Page:  previous  1  2  3 ... 17  18  19  20  21 ... 54  55  56  next 
Diviner Sage (offline) #271

Member since Oct 2006 · 268 posts · · Location: Mother Earth
Group memberships: Użytkownicy
Show profile · Link to this post
In reply to post ID 460628
Tak sobie ino myśle, że zapomnieli zimnioków zdelegalizować, przecież z nich się wóde robi :)
Ręce poprostu opadają, ustawodastwo jak za PRL - nie pierdolą się w tańcu...
Voit@z (offline) #272

User title: Voit@z
Member since Jun 2007 · 105 posts · male
A ja mam chory, wkrętkowy, pojebany i genialny pomysł jednocześnie. Jeśli skurwysyny zdelegalizują te wszystkie Lotusy, Wild Daggi, Kavy Kavy itede zbieramy dupy i robimy inicjatywę ustawodawczą delegalizującą alkohol (t.zn. wpisujące go na listę substancji zakazanych w załączniku ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii). A co tam kurwa! Zbieramy wszystkie negatywne  badania i statystyki dotyczące alkoholu wydane przez różne, cieszące się autorytetem instytucje (a w chuj tego będzie), a w uzasadnieniu projektu (musi być coś takiego w końcu) nawiązujemy do robionej przez nich teraz nowelizacji. To znaczy, że też przyłączamy się do troski o zdrowie obywateli i zapobiegamy uzależnieniom PODKREŚLAJĄC PRZY TYM W OPARCIU O KONKRETNE DOKUMENTY (najlepiej z ministerstwa zdrowia  %-D ) wielokrotnie większą, zbadaną szkodliwość alkoholu. Do tego dorzucamy jakąś opinię z UE nakazującą ograniczenie i zwalczanie alkoholizmu (wśród tej całej kurewskiej makulatury jaką wydają na pewno się coś takiego znajdzie). Jasne, że to nie przejdzie, ale jaki by kurwy przeżywały dysonans, jakby musiały nad tym głosować. Jeśli uznacie, że pierdolę, to przenieście do pisanego na fazie.
czajnikof (offline) #273

User title: @czajnik
Member since Aug 2007 · 2712 posts · · Location: Czajniczkowo
Po pierwsze: PRZECIW, ja też lubię wypić. Po drugie: nie ma szans, żeby to przeszło. Po trzecie: ach ten ćpuński zapał.

edek/
Doczytałem dopiero teraz do końca.  :-D Czyli wiesz że to nie przejdzie, ale chcesz im nabruździć? Heh, dla nich to tylko kolejny dowód na to, że są potrzebni. Osobiście mam ich zapędy w miejscu, którego nawet największy mag nie odwiedził. Nie głosuję, olewam info o nich. Według mnie, wszystko inne im pomaga. Zła sława, zawsze jest sławą. To taki konkurs na popularność. Gdyby się tak nie roztrąbiło tematu dopalaczy, ucichłoby od razu.
Ludzie dzielą się na nicponiów i nicpunów.
This post was edited on 2009-02-01, 19:16 by czajnikof.
Toudy (offline) #274

Member since Jul 2008 · 187 posts ·
Gdyby się tak nie roztrąbiło tematu dopalaczy, ucichłoby od razu.
fakt, gdyby dopalacze nie wysyłały jakiegos ćwoka na debaty w  tv, ktory tylko sie głupkowato usmiecha i mowi "sa to produkty kolekcjonerskie nie przeznaczone do spożycia", nie prowadziły tak agresywnej reklamy tylko siedziały cicho, pewnie dalej cieszylibyśmy się salvia.

Z tego co pamiętam Smartshop.pl czy Mo są juz od lat-siedzą cicho, znają ich ludzie z forum-ludzie którzy siedzą w temacie, a nie dzieci chcące mieć "banie" byle jakim kosztem. Od czasu do czasu ktoś napisał ze w necie mozna kupic salvie która działą tak i siak-i tyle! Sklepy dalej działały, my mogliśmy śmiało kupować i sprowadzać  z zagranicy.
A nawet jak jakiś dzieciak zrobił zakupu na to i owo w Smartshopie to nie wiedział co z tym zrobic:D Znam nawet jednego "ziomala", który opowiadał jak kupil w jednym sklepie rózne ziola. Palil, jadł wszystko po trochu np. z salvi zrobil napar-i nic nie działało :-D Usmiechnołem sie tylko, a on poszedł do stacjonarnego sklepu po spicy i deves.

Hmm odbiegłem od tematu ale co tam....wkurwiaja mnie poprostu te dopalacze i to że dobre sklepy będą na tym cierpieć, nie wspomianjąc że trzeba będzie sadzonki salvi wyrzucić, i zapas kratomu spożyc w terminie ekspresowym.

Ok nie ma co pierdzielić głupot-11,12,13 ma być drugie czytanie tak? I wtedy będziemy wiedzieć coś więcej?

A jeszcze jedno-Calee zdelegalizują, ale African Dream Rot dalej będzie legalny rozumiem, w sumie on o wiele lepiej działa więc jakos to przezyje.
Co do Blue lotusa-white i pink lotus dalej będa w ofercie sklepów?
POMÓŻ MI NAPISAĆ PRACĘ MAGISTERSKĄ? Wypełnij ankietę:
http://webankieta.pl/ankieta/w1hpultmdqxe
This post was edited 2 times, last on 2009-02-01, 19:48 by Toudy.
Diviner Sage (offline) #275

Member since Oct 2006 · 268 posts · · Location: Mother Earth
Salvia jak salvia, a pomyśl co przeżywają ci, którzy jakiś czas temu wysiali hurtem kaktusy ... Taki MO pewnie ma ich setki, ale nie tylko sklepy - indywidualni miłośnicy kaktusów (w tym ja :() też ucierpią.
Miała być inwestycja na lata tu jeden wielki hÓj :(
violator@85 (offline) #276

User title: użytkownik nieaktywny
Member since Jun 2007 · 192 posts · male · Location: kraków
ciekawe dlaczego na tej liście nie ma benzydaminy  :rolleyes:
albo zareckować tantum rosa, a za nielegalny obrót (u dilerów %-D ) , albo za próbę ekstrakcji 10 lat !!
wszystko zlikwidować !! bo od tego oni są, od tego są oni !  :nuts:
Grizzly_cf (offline) #277

Member since Sep 2007 · 68 posts · male
In reply to post #275
Ktoś może wie czemu w stenogramach z 33 posiedzenia nie ma pierwszego czytania projektu??

http://orka2.sejm.gov.pl/StenoInter6.nsf/…?OpenForm&… - link do Sprawozdań stenograficznych.
http://orka2.sejm.gov.pl/StenoInter6.nsf/0/56FA93F3203B3FFBC12575380072A53C/$file/33_a_ksiazka.pdf Sprawozdania z pierwszego dnia obrad (7. sty).
Poodbno sie odbyło...

Inna sprawa, to ma ktoś     sprawdzony, dobry sposób na nagrywanie streamowanego wideo *.RAM?
Najprawdopodobniej 11 lutego, można będzie usłyszeć
sprawozdanie Komisji Zdrowia o rządowym projekcie ustawy o zmianie ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii (druki nr 1207 i 1547). Czyli tego szanownego skur*****a p. Macieja Orzechowskiego, którego następnym krokiem dla poprawy zdrowia ogółu społecznego będzie delegalizacja powietrza. ;)

http://www.sejm.gov.pl/sejm.ram - Transmisja z sali posiedzeń Sejmu (Transmisja jest aktywna podczas trwania posiedzeń Sejmu).

W zasadzie Orzechowski nie przepchnie 1547, przynajmniej w takiej formie jakiej ona jest. KIE w sumie głównie wskazuje na sprzeczność z art. 28. TWE, o swobodnym przepływie towarów, poza tym brak przygotowania od strony projektodawcy, w kwesti raportów badań i ekspertyz, też przekreśla te uzupełnienie 1207.
Media się odgrażają, że do Marca nie będzie niczego ^_^. Jeżeli tak się faktycznie stanie chciał bym poznać treść tych eksperyz i uzasadnień...
You poor fool! Wait till you see those goddamn bats.
mkd (offline) #278

User title: i tak i nie
Member since Jul 2006 · 34 posts · male · Location: w-wa
całość mojego jakże zacnego wywodu na stronie 12. zapraszam do lektury ;)

abstrakt -> 1547 to g. warty załącznik do 1207.

1547 to NIE JEST projekt ustawy. To jest TYLKO PROPOZYCJA ZMIAN , której przewodniczącym jest pisior !

Amen.

ps. jak ją ktoś dobrze sformułuje i poprze badaniami (co w przypadku np SD nie jest takie trudne) to wtedy faktycznie będzie lipa, a teraz mowa jest o BZP

ps2. niech mnie ktoś poprawi jak się mylę, ale sprawę starałem się zanalizować tak dobrze jak tylko sie dało

-
Jedzmy wszyscy phenibut, a świat będzie piękniejszy!

zabawę sponsorowały literki a, b, d, e, g, k, l, l, m, m, n, p, t, t
Emce (offline) #279

Member since Jun 2008 · 251 posts · male
1547=1207

gdy patrzysz  na druk 1547 widzisz na górze i nad tabelkami druk 1207
więc wychodzi na to,że oba druki to i tak jeden huj
sam nie wiem o co tutaj chodzi
This post was edited on 2009-02-02, 13:54 by Emce.
Grizzly_cf (offline) #280

Member since Sep 2007 · 68 posts · male
W sumie trzeba by koledzy przyznać rację ;)

co wskazuje na jego tożsamość z 1207. Inna sprawa to to czy druk 1207 będzie w tej formie, która jest widoczna w 1547. Pewnie sie dowiemy 11tego, czy sobie poradzili z KIE a jak tak to w jaki sposób. Przy kolejnym posiedzeniu będzie tylko drugie czytanie, głosowanie i koniec... no może,  że albo KIE dało im trudniejszą zagadkę, albo ktoś ruszy głową i jakoś zadziała w tej sprawie.

Na senat bym nie liczył, bo raczej by zareagowali po pierwszym czytaniu, a jak wiemy cicho siedzą.
You poor fool! Wait till you see those goddamn bats.
This post was edited on 2009-02-02, 17:29 by Grizzly_cf.
Gecko (offline) #281

User title: Lord
Member since Apr 2008 · 388 posts · male · Location: Polska
Polepszę wam samopoczucie: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Dopalacze-w-koncu-z… - wp

Gazeta dodaje, że firmy żyjące z handlu dopalaczami liczą na pomoc Urzędu Komitetu Integracji Europejskiej. Urząd wydał bowiem nowym przepisom negatywną opinię. Stwierdził, że ustawa łamie unijne prawo do swobodnego przepływu towarów pomiędzy krajami członkowskimi.
Kolega mojego kolegi do mamy: "daj na chleb!"
A ta mu kanapki zrobiła...
Emce (offline) #282

Member since Jun 2008 · 251 posts · male
W końcu dobra wiadomość :-D

Może się odroczy teraz na parę miesięcy degalizacja JHW-018,Szałwii...
Może Polska się uchroni przed kompromitacja w Europie jakom by było stawianie Blue Lotos,Calea,kava Kava... na równi z heroiną
Voit@z (offline) #283

User title: Voit@z
Member since Jun 2007 · 105 posts · male
Czytałem w oryginale ten artykuł z Polski. W sumie wyważony. Jest w nim dość jasna sugestia, że delegalizacja niektórych substancji nie ma sensu, a ustawa jest robiona trochę na odpierdol. Poza tym jest stwierdzenie, że niektóre z tych środków są dodawane w minimalnych ilościach do jedzenia w prcoesie produkcyjnym. Tym niemniej ustawa może wejść w życie nawet mimo opinii o niezgodności, co najwyżej producenci i sprzedawcy mogą ją skarżyć w Trybunale.
Haelucynogen (offline) #284

Member since Jan 2009 · 55 posts · male
Hihi a ja chciałbym zobaczyć miny tych wszystkich dziennikarskich kurewek, ministra zdrowia, Donka i Fochmistrza K. gdy po ustawie dopalacze wjechałyby z zupełnie nowymi substancjami na nasz rynek. :cheesy: Ponoć mieli w Wolskę zainwestować. Już widzę te nagłówki "Narkobiznes kontratakuje", "Nasze dzieci znów zagrożone!"  :nuts: I te kolejne rzewne zapewnienia posłów i dziennikarzy, że i to zdelegalizują  :-D
Chociaż dopalacze ewidentnie w ostatnim czasie straciły poparcie u konsumentów; bardzo ciężko będzie im je odbudować.
Wszystkie moje posty są wytworem bujnej wyobraźni.
Toudy (offline) #285

Member since Jul 2008 · 187 posts ·
Jakaś nadzieja na to że będziemy mogli zapalić legalną salvie, wypic winko z blue lotusem, a w nocy trenować jasne sny przy pomocy calei jeszcze jest :-) Może nic straconego....może
POMÓŻ MI NAPISAĆ PRACĘ MAGISTERSKĄ? Wypełnij ankietę:
http://webankieta.pl/ankieta/w1hpultmdqxe
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smileys: :-) ;-) :cheesy: :-D :-p ^_^ :blush: :cool: :rolleyes: :*) :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O :) ;) :( :D :o) :/ ;( :'-( :kotz: :-| :-I :motz: :finger: :heart: :listen: :wall: :moody: :zzz: :mellow: :gun: %-D ;] :diabolic: :emo: :nolove: :yay: :retarded: :blush:
Special characters:
Page:  previous  1  2  3 ... 17  18  19  20  21 ... 54  55  56  next 
Forum: Narkotyki Narkotyki RSS
Go to forum
© hyperreal.info 1996-2009 / Zapisz się koniecznie na prenumeratę dwutygodnika hyperreala HEJ!
Wszelkie informacje udostępniane są na licencji GFDL CopyLeft. Można je kopiować i zmieniać, konieczne jest jednak podanie autora oryginalnego tekstu.
Current time: 2010-03-11, 12:25:51 (UTC +01:00)