UK
aml napisał(a):Mial ktos doswiadczenia z nazwami tutejszych (tamtejszych) lekow? Chodzi mi glownie o DXM ewentualnie plyn do mycia ci&$%... nie predko bede w Polsce, a chcialo by sie sprobowac....
Nof napisał(a):Z opiatów w UK można dostać OTC dihydrokodeinę oraz morfinę w syropie, w jakichś śladowych ilościach.
roman napisał(a):Mozna dostac kodeine.chyba ipubrom + codeine czy podobnie sie nazywalo. nie jestem pewien jak nazywal sie dokladnie lek ale bylo costam + codeine, io kosztowalo okolo 5 funtow,
Jest tez kapake ktory zawiera 30mg fosforanu kodeiny i 500mg paracetamolu, ale jest tylko na recepte.
Niewiem jak w innych miastach ale w bristolu wszyscy sa tacy latwowierni i latwo ich kantowac, wystraczy powiedziec ze kiedys brales, ale ktos znajomy bral i dzialalo bardzo dobrze, najlepiej skarzyc sie na ostra grype i mocne bole krzyza i glowy.
jasmin napisał(a):rowniez zastanawialem sie nad tym tematem i ciesze sie ze AML go utworzyles
wpialem w ixquick nazwe i znalazla sie jedna strona z dolegliowsciami zwiazanymi z miesiaczka wiec nie jestem pewien czy nazwa wlasciwa, moze wlasciwa tylko nie wiem czy chce cos bradz na miesiaczke))
i rowniez z nazwa costam nic sie nie pokazalo, no nic
moze ktos inny zna nazwy srodkow dostepnych w brytyjskich aptekach
Włochy
Katemina napisał(a):Jak w opisie, jadę do Włoch na jakiś czas i zastanawiam się czy można tam zakupić coś ciekawego bez recepty i problemów na granicy?
jogurt napisał(a):dimemorfan, a tak to nic chyba.
USA
dcm napisał(a):No wlasnie, w sierpniu wybieram sie na Floryde, na jeden miesiac. Ciekawi mnie, czy w tamtejszych aptekach mozna dostac zakupic ciekawe substancje (zarowno bez recepty, jak i z).
fidelc napisał(a):Wydaje mi sie ze w Usa dostepny jest w aptekach syrop bedacy polaczenie kodeiny i prometjazyny. niestey nie jestem pewien nazwy tegoz specyfiku.
NIEMCY
Hassan napisał(a):Witam wszystkich
Od jakiegoś czasu w zalezności od sytuacji czy samopoczucia lubię zarzucić sobie coś z apteki (jak pewnie większosc osób na tym forum). Niestety największym minusem medykamentów są mniejsze lub większe ilości "dodatków" , które zapewne nie są obojętne dla zdrowia . Jedynym chyba czystym środkiem bez recepty jest DXM . No ale świat nie kończy się przecież na naszym pięknym podwórku .
I właśnie tutaj pytanie kieruję do osób bardziej w temacie : Czy/a jesli tak to co ,można kupić w niemieckiej aptece bez recepty (wszelkie substancje psychoaktywne ... ) ?
Jeśli znasz jakiś wątek tego typu to proszę o wklejenie linku do tematu lub wysłanie pm do kogoś z kolaboracji.
... nie predko bede w Polsce, a chcialo by sie sprobowac....
). Niestety największym minusem medykamentów są mniejsze lub większe ilości "dodatków" , które zapewne nie są obojętne dla zdrowia . Jedynym chyba czystym środkiem bez recepty jest DXM . No ale świat nie kończy się przecież na naszym pięknym podwórku .