zespół aspergera

zrób test i sprawdź czy masz takowy

Uzależnienie, choroby spowodowane narkotykami, bezpieczeństwo ich stosowania oraz wykorzystanie ich w medycynie

Moderator: Wszyscy moderatorzy

Re: zespół aspergera

Postprzez Esteban » Śr lut 08, 2012 9:00 am

GG Allin napisał(a):
Jestem świrem?

Chciałbyś.

Tylko chciałbyś.
Esteban

Postprzez howlman » Śr lut 08, 2012 4:55 pm

GG Allin napisał(a):Jestem świrem?

Zdecydowanie tak.
Adun Toridas! Panta rhei kai ouden menei.
howlman

Postprzez GG Allin » Śr lut 08, 2012 9:07 pm

Esteban napisał(a):
GG Allin napisał(a):
Jestem świrem?

Chciałbyś.

Tylko chciałbyś.
Dobrze, że wiesz czego pragne. A wiesz na co mam teraz ochotę? :nuts:
Nie zgadzam się z Twoimi poglądami, ale po kres moich dni będę bronił Twego prawa do ich głoszenia. ~Voltaire
GG Allin

Postprzez idontknow » Śr lut 08, 2012 9:14 pm

Jeśli chcesz naprawdę wiedzieć, to się zbadaj u psychiatry/psychologa, a nie takie testy pizgasz i zadajesz tego typu pytania.
Żartowałeś sobie? Esteban też.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Spójrz w dół, Gabrielu Archaniele [...]
Tacy się widzą piękni mądrzy
Zbyt szybko chcą osiągnąć Eden
A miarą swą świat sądzić
idontknow

Postprzez GG Allin » Cz lut 09, 2012 2:49 am

nie traktuje takich testów poważnie, bo właśnie to nie daje żadnej miarodajnego odpowiedzi na cokolwiek, to bardziej ciekawostka aniżeli coś bardziej sensownego
Nie zgadzam się z Twoimi poglądami, ale po kres moich dni będę bronił Twego prawa do ich głoszenia. ~Voltaire
GG Allin

Postprzez idn » Pt lut 10, 2012 8:26 pm

howlman napisał(a):A od kiedy zacząłeś być mniej introwertyczny(chodzi mi o wiek ;-)). Bo ja obecnie mam 18 i nie wiem czy to wszystko dojdzie do normy %-D.

teraz mi trzydziestka stuka, a przeszło jakoś koło 21-22 roku życia. dziewczyny bardzo w tym pomagają, po drugiej już łatwiej wszystko przychodzi (mimo oczywistego dyskomfortu/doła spowodowanego zakończeniem związku). polecam znajomości internetowe na początek, jak tylko potrafisz składnie pisać, to można sobie ładnie podbudować samoocenę. i nieważne jak wyglądasz, bo każda potwora... etc., ważne żebyś potrafił chociaż coś naskrobać na początek. dobrzy znajomi też dają radę, aczkolwiek z kobietami (bądź facetami, co tam lubisz) jednak najłatwiej się przełamywać, przynajmniej z mojego punktu widzenia. tylko właśnie o to chodzi, żeby ich było więcej niż jedna. choć może nie celowo, akurat u mnie te związki po prostu się kończyły, na przyjacielskiej stopie, wot wychodziła niekompatybilność, ale celowe z żadnej strony to nie było. i uważam, że bardzo dobrze wyszło, bo przy każdej kolejnej wychodziłem coraz bardziej ze skorupy, podczas gdy w obrębie danego związku niewiele się zmieniało. ofkoz, u Ciebie może zadziałać inny bodziec. albo po prostu samo przejdzie, nie analizowałem tego aż tak dokładnie, możliwe całkiem, że stało się to zupełnie mimochodem.

tak czy tak, partnerka nie zaszkodzi. i pamiętaj, że sensowne dziewczyny bardziej lecą na wspólny temat do pogadania niż długość penisa czy wypakowaną klatę. jak jest inaczej, to nie jest sensowna dziewczyna i należy ją olać.

howlman napisał(a):DXM na mnie działa np. wysoce dysforycznie i jest to "antidream drug", nawet po małych dawkach jest źle. Ogólnie dragi na mnie trochę dziwnie działają, etanolu np. nie lubię, nikotyny też(próbowałem takiej w tabletkach), opiaty są jakieś takie nudne, pomimo euforii. Najciekawsze są chyba psychodeliki, ale nie mam specjalnie warunków na tripa.

ja DXM uwielbiam, w ogóle dysocjanty to moje ulubione dragi. ostatnio jestem zafascynowany MXE - tak jak DXM w małych dawkach działa euforycznie i właśnie całkiem nieźle koncentruje, a w wyższych mam ciekawe rozkminy, CEVy i takie tam, a do tego nie ma bodyloadu, ładuje się 15 minut i schodzi bez afterglowa praktycznie. święty graal dysocjozjebów normalnie, he he.

a etanolu i nikotyny też nie znoszę. piwo dla smaku piję, bo bardzo posmakowałem w lepszych piwach, ale nie lubię ogólnie być najebany. natomiast od fajek jestem uzależniony, ale to czysto fizyczne, psychicznie nie znoszę. rzucałem parę razy, ale póki co jajco wielkie.

Tryptaminy i fenetylaminy też oczywiście jadałem, fajna rzecz, najlepszego tripa w życiu miałem na końskiej dawce BDF, niemniej zawsze w końcu wracam do dysocjantów.

howlman napisał(a):Osobiście nie sądzę by terapia magicznymi, stymulującymi tabletkami była jakoś specjalnie pomocna przy ADHD-I, bo i tak wszystko wróci do normy po zaprzestaniu brania. Sądzę jednak że pomocna może być downregulacja receptorów D1 agonistami tegoż receptora - powinna na dłuższą metę być trwalsza. O ile takie leki w ogóle są.

AFAIK nie ma nic długotrwałego oficjalnie, stymulanty na ADHD bierze się już zawsze, ale też nie cały czas, można w razie potrzeby. koresponduję z paroma wieloletnimi ADHDowcami, jak tolerancja się zbuduje, to trzeba sobie zrobić małe wakacje od leków, ale generalnie działa jak trzeba. w takich dawkach naprawdę nie ma się co martwić o zejście czy ciągi.
idn
Kompetentny
Kompetentny

Postprzez Kuba Powiatowy » Pt lut 10, 2012 10:59 pm

Twój wynik Aspi: 44 na 200
Twój wynik neurotypowy (nieautystyczny): 164 na 200
Wykazujesz wiekszosc cech neurotypowych
Kuba Powiatowy
Kompetentny
Kompetentny

Postprzez pokolenie Ł.K. » Pt lut 10, 2012 11:20 pm

Mój podobny (132 na stronę neurotpową).

Zaintrygowało mnie tylko o tyle, że jak tak sobie myślę jak odpowiadałbym na ten pytania jakieś 10 lub 15 lat temu, to zdecydowanie wyszłoby z bilansem w drugą stronę...
pokolenie Ł.K.
Kompetentny
Kompetentny

Poprzednia strona

Powrót do Zdrowie

• Reklama